Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σήμερα η χώρα βιώνει τα αποτελέσματα του δικομματισμού

  • Αν στις εκλογές επικρατήσει ο δικομματισμός, ένα μόνο θα έχω να πω: μαζοχισμός
Του Δημήτρη Δανίκα
Το ζήτημα απλό σαν κρυστάλλινο νερό. Το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών δεν θα ανακηρυχθεί ως θρίαμβος των δήμων και των περιφερειών αλλά ως μέτρημα των κουκιών. Να είστε βέβαιοι για αυτό. Τα κόμματα θα ζωγραφίσουν με τα χρώματά τους τον χάρτη την ελληνικό. Το έργο το έχουμε δει και θα το βλέπουμε διαρκώς.
Ενα το κρατούμενο αυτό. Πάμε στο δεύτερο, το άκρως επίκαιρο και καυτό. Μέχρι στιγμής ουδείς στη φυλακή, ουδείς σε τιμωρία, ουδεμία σοβαρή αποκάλυψη και καμία επί της ουσίας δομική αλλαγή της κρατικής μηχανής. Ολοι και όλα πορεύονται όπως πριν. Το τρίτο κρατούμενο, ακόμη πιο σοβαρό. Σαν βρόχος στον λαιμό. Μοναδική διαφορά από το παρελθόν η καρατόμηση συντάξεων, επιδομάτων και μισθών. Το μεγαλύτερο φορτίο και το ασήκωτο βάρος το κουβαλάει και το πληρώνει ο φτωχός.
Αν μάλιστα κάποιος λάβει σοβαρά υπόψη του την υστέρηση των εσόδων, την επερχόμενη εξαγγελία νέων έμμεσων φόρων και την πανάκριβη τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, ε, τότε, η λαίλαπα και η επιδρομή του μνημονίου δεν έχει ούτε έλεος ούτε τέλος. Δηλαδή η ψήφος στη γαλάζια παράταξη, με τον καλύτερο, αν θέλετε υποψήφιο, θα προσμετρηθεί και θα μεταφραστεί ως ανασυγκρότηση της Νέας Δυστυχίας και ακόμη χειρότερα ως αθώωση της κυβέρνησης που ξετίναξε τα δημόσια ταμεία και μας έστειλε στον γκρεμό. Και δηλαδή η ψήφος στην πράσινη παράταξη θα προσμετρηθεί και θα μεταφραστεί ως «καλώς έπραξε» μέχρις εδώ και ως λευκή επιταγή. Τουτέστιν όρμα και ξύρισέ τους, χωρίς αναπνοή.
Επειδή λοιπόν, εκτός των άλλων, από αυτή την αναμέτρηση δεν κρίνεται ούτε η κυβέρνηση ούτε το καθεστώς, και επειδή τα δύο κόμματα με ένα υποτιθέμενο γερό εκλογικό σοκ ίσως συνέλθουν, ίσως αναπροσαρμοστούν, ίσως επιχειρήσουν να αλλάξουν βηματισμό. Για αυτούς τούς λόγους, αν και αυτή τη φορά επικρατήσει ο δικομματισμός, ένα μόνο θα έχω να πω: ο μαζοχισμός, η αφασία, ο εκμαυλισμός και η απέραντη αυτοκτονική επιθυμία είναι του Νεοέλληνα ο ακατανίκητος εθισμός. Γιώργο, πάρ΄ τα όλα και μην τους δίνεις λογαριασμό!


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΦΙΛΕ Ο ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΑΛΙ.
    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ.
    ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΩΡΑ Ο ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (ΝΤΟΡΑ - ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ - ΚΟΥΒΕΛΗΣ - ΚΑΡΑΤΖΑ...)
    ΚΑΙ Ο ΝΕΟΜΑΛΑΚΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ!

    ΔΕΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ - ΔΥΟ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ. Ή ΑΠΟ ΄ΔΩ, Ή ΑΠΟ ΄ΚΕΙ.
    ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ. Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ ΣΤΟ 7,2%.ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΔΕΙ ΚΑΤΑΜΑΤΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΡΝΕΙΤΑΙ.ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟ, ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΔΙΠΛΑ ΤΗΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 90 ΧΡΟΝΙΑ. ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έλα στην Μυτιλήνη να δεις ποιο είναι το εργατικό κόμμα που υπονοείς. Είναι το δεκανίκι της Νέας Δημοκρατίας ή το ορθότερο αντίστροφα. Οι οπαδοί του κόμματος αυτού είναι όλοι δημόσιοι υπάλληλοι ή τακτοποιημένοι επαγγελματίες που δεν τολμά ούτε η δικαιοσύνη να τους αγγίξει. Όσο για δημάρχους που αλληλοϋποστηρίζει το κόμμα είναι ιερά πρόσωπα, σαν την σημαία και όποιος τολμήσει να κάνει κριτική έφυγε από το νησί, αν μπορούσαν θα τον έστελναν στη Σιβηρία !!! Την Δημοκρατία την θέλουν μόνο σ΄ ότι δικαιούνται και όχι σε ότι έχουν υποχρέωση από τους ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΎΝΤΑΓΜΑ. Νόμος και σύνταγμα είναι ότι τους εξυπηρετεί.
    Υ.Γ. Για να γίνεις μέλος αυτού του κόμματος πρέπει πρώτα να περάσεις από εξετάσεις να γίνεις ΔΟΚΙΜΟ ΜΕΛΟΣ. Τυχαίο;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]