Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μήπως απαιτούνται διπλές εκλογές;


Μπορεί να είμαι υπεραισιόδοξος: αυτό οφείλεται στο ότι παρατηρώ διαφορές στη στάση του κόσμου… Ακόμη και στα κανάλια. Ποιος το περίμενε σήμερα να ακούσει γνωστό δικηγόρο στο ΑΛΤΕΡ να μιλάει για «απάτη και υπεξαίρεση» σε γιγαντιαία κλίμακα, να κηρύσσει ανοιχτά την ανυπακοή, για να καταλήξει: «τσακίστε τους»; (όχι δεν είναι υποψήφιος…).
Πιθανότατα δεν θα είναι εύκολη η απεμπλοκή από δαύτον, αλλά είναι άσχημα στριμωγμένος στον τοίχο. Ενδέχεται τα ίδια του τα ερείσματα να τον απαλλάξουν των καθηκόντων του (αφού πρώτα βάλει δύο υπογραφές…)
Θα πείτε και τί έγινε; Πολλά μπορούν να γίνουν, ο μόνος σίγουρος παράγοντας είναι ο (φαινομενικά;) αστάθμητος.

Εκείνο που θα πρέπει να αναδείξει από κάποια πολιτική δύναμη -άμεσα αν είναι δυνατόν- είναι ότι θα έχουν εκτός από πολιτικές και ποινικές ευθύνες εκείνοι που αποφάσισαν -για ιδιοτελείς ή για πολιτικούς λόγους- την προσφυγή στο ΔΝΤ. Και οι βοηθοί τους (Καρατζαφέρης και Ντόρα), φυσικά να γνωρίσουν την "θέρμη" του Ελληνικού νόμου...

Είναι ένα θέμα το οποίο κανείς δεν προβάλει. Και είναι εξόχως σημαντικό. Δεν μπορεί να συμβαίνουν όλα αυτά τα οποία... Δεν μπορεί μια χώρα να οδηγήθηκε στο γκρεμό της αναξιοπιστίας και της ευτέλειας... Δεν μπορεί να παραχωρείται εθνική κυριαρχία και μετά από χρόνια (πόσα;) οι εντολοδόχοι των υποπτων κέντρων , οι οποίοι απεφάσισαν να ρίξουν μια χώρα στον Καιάδα της οικονομικής και κοινωνικής απόγνωσης να περιδιαβάζουν και να χαμογελούν αμέριμνοι. Όπως ο Σημίτης μετά το Χρηματιστήριο, για το οποίο κανείς δεν του επιρρίπτει ευθύνες και το οποίο υπήρξε η ουσιαστική αφετηρία πτώχευσης της μεσαίας τάξης.

Αν έχουν καταλάβει καλά αυτοί που ψήφισαν το Μνημόνιο, για να επανακάμψει ο λαός στα οικονομικά μεγέθη του 2009 -πριν τις μοιραίες εκλογές του Οκτωβρίου- θα πρέπει να περάσουν 14 χρόνια! Αυτή η λαϊκή θυσία, στον βωμό δεν ξέρω κι εγώ ποιών συμφερόντων, θα πρέπει να πέσει ως πέλεκυς στα κεφάλια των τριών της ελληνικής Τρόϊκας, δηλονότι Παπανδρέου-Ντόρας-Καρατζαφέρη. Αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό και να διακηρυχθεί με κάθε μέσον και προς κάθε κατεύθυνση.

Θυμάμαι τα λόγια του μακαριστού Τάσσου Παπαδόπουλου, στο διάγγελμά του για το Σχέδιο Ανάν: “Δεν παρέλαβα κράτος και θα αποδώσω κοινότητα……”. Και σήμερα οι παραπάνω μοιραίοι πολιτικοί παρέλαβαν μιαν Ελλάδα , με τα προβλήματά της μεν, αλλά αυτεξούσια, και θα παραδώσουν μιαν Ελλάδα αλυσσοδεμένη οικονομικά και κοινωνικά.

Θα πρέπει, επιτέλους, να καταστεί σαφές πως είναι τεράστιες οι ευθύνες της εισόδου και της συνέχισης της παραμονής μας κάτω από το μνημόνιο που εξυπηρετεί τα συμφέροντα τρίτων. Οι υπεύθυνοι της κατοχής της χώρας θα πρέπει να τοποθετηθούν μπροστά στις πράξεις τους. Ο Ελληνικός λαός πρέπει να μάθει πως η υποθήκευση του παρόντος και του μέλλοντος του ίδιου και των παιδιών του είναι αποτελέσμα της "εργασίας"

  1. των μελών της Κυβέρνησης του Μνημονίου,
  2. των ατάλαντων πορωμένων “δημοσιογράφων της διαπλοκής”,
  3. των διαφόρων εξαπτέρυγων,
  4. των μακαρίων Διοικήσεων των Τραπεζών μας (αλήθεια, θα βγει ποτέ η αλήθεια για το short selling και το Τ + 10 και τα ονόματα των δύο τραπεζικών ιδρυμάτων που πρωτοστάτησαν; Ο Κεντρικός Τραπεζίτης παραμένει ακόμα έντρομος;)
  5. των μελών της επιχειρηματικής και δημοσιοτρεφούμενης νομενκλατούρας

Όταν οι Έλληνες μάθουν τους υπεύθυνους, όταν ο λαός γνωρίσει τι πραγματικά -και από ποιούς- συνέβη, τότε ο ίδιος αυτός λαός θα αποφασίσει και το μέλλον τους. Και σε αυτό το σημείο δεν υπάρχουν ούτε μισόλογα, ούτε συμβιβασμοί. Κάποιοι ξεπουλούν τα πάντα, για να έχουν την πισίνα τους ή το εξοχικό τους στην Μύκονο ή τη Νέα Υόρκη. Και κάποιοι άλλοι χάνουν δουλειά, και αξιοπρέπεια... και μερικοί ακόμη και τη ζωή τους.

Ας καθήσει, λοιπόν, ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του... Αυτή είναι η μέγιστη υποχρέωση του επόμενου κυβερνητικού σχήματος. Ειδάλλως, θα έχουμε μία από τα ίδια...

Αναγνώστης

Υ.Γ.: Είναι αλήθεια πως ο πρωθυπουργός φυλάσσεται από 25 σωματοφύλακες - άνδρες της Mossad; Πολύ θα ήθελα να έχω μία απάντηση...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Περιεκτικό άρθρο που λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Αν δεν ξεκολλήσουμε από την μικροκομματική μυωπία, να γίνουμε μια φωνή και μια γροθιά που θα δικάσει τους προδότες όπως τους αξίζει, την χάσαμε την πατρίδα.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]