Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έρογλου: "Μάλλον δύσκολη η λύση του Κυπριακού έως το τέλος του έτους"

  • "Μετά 36 χρόνια δεν υπάρχουν πρόσφυγες σε αμφότερες τις πλευρές", ισχυρίστηκε ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου και εκτίμησε ότι "είναι μάλλον δύσκολο να εξευρεθεί λύση του κυπριακού μέχρι το τέλος αυτού του χρόνου"
Σε συνέντευξη στην εφημερίδα "Κίπρις" ο Έρογλου εξέφρασε την πεποίθηση ότι αν επιλυθεί το περιουσιακό θα έχει διανυθεί σημαντική απόσταση στην συνολική επίλυση του κυπριακού.
Είπε πως πιστεύει ότι οι προτάσεις της τουρκικής πλευράς είναι πιο λογικές από τις ε/κ, καθότι οι Ε/κ θέλουν να επιστρέψουν στις περιουσίες τους ή να τις μισθώσουν, όπως ανέφερε.
Όταν ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο Σερχάτ Ιντζιρλί κατά πόσο θα πρέπει οι Ε/κ να ξεχάσουν ότι μπορούν να επιστρέψουν στις περιουσίες τους ο κ. Ερογλου δήλωσε ότι θα είναι δυνατόν κάποιος αριθμός Ε/κ που επιθυμεί να επιστρέψει, να το πράξει.
Για την αποκατάσταση σε ότι αφορά στις περιουσίες θεωρεί ως δυνατή την αποζημίωση και ανταλλαγή για δε την επιστροφή περιουσίας λέει ότι αυτή θα πρέπει να είναι περιορισμένη ούτως ώστε η συμφωνία που θα επιτευχθεί να είναι βιώσιμη.
Παραδέχεται το δικαίωμα που έχουν οι Ε/κ στις περιουσίες τους και λέει ότι προτείνουν την αποζημίωση και την ανταλλαγή προκειμένου να ικανοποιηθούν.
Ο Ντερβίς Ερογλου δήλωσε ότι με τον Χριστόφια " συνεννοούνται πολύ καλά σε κοινωνικές συναντήσεις, στις συνομιλίες υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός αλλά στο θέμα επίλυσης του κυπριακού έχουν μεταξύ τους σοβαρές διαφορές".
Σε άλλα σημεία της συνέντευξης είπε ότι ο Χριστόφιας προσπαθεί να παρατείνει τις συνομιλίες, ότι στις Βρυξέλλες η τουρκική πλευρά ζήτησε την έγκριση του κανονισμού για το απευθείας εμπόριο και την άρση της "απομόνωσης", ότι το θέμα των Βαρωσίων είναι μέρος της συνολικής λύσης του κυπριακού και ότι η Τουρκία δεν παρεμβαίνει στις συνομιλίες.
Ο Ντερβίς Ερογλου αναχωρεί τη Δευτέρα μέσω Κωνσταντινούπολης για την Νέα Υόρκη, όπου θα συναντηθεί με τον γ.γ. του ΟΗΕ.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]