Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ούτε ανασχηματισμό δεν μπορεί να κάνει πια!

Λυπούμαι που θα το πω, αλλά πρόκειται για τραγέλαφο!

Ένας «πανίσχυρος πρωθυπουργός» προσπαθούσε μέχρι τα μεσάνυχτα να ανασχηματίσει την κυβέρνησή του!

Ανεπάρκεια; Αδυναμία; Ανικανότητα; Άγνοια της πραγματικότητας;

Αυτό που ζήσαμε χθες βράδυ, είναι νούμερο βγαλμένο από τις ένδοξες μέρες της ελληνικής επιθεώρησης. Ο Αλέκος Σακελλάριος θα έχει ξεραθεί στα γέλια!

Επιτέλους, για πόσο καιρό ακόμα θα ανεχόμαστε να μας κοροϊδεύουν τόσο ξεδιάντροπα;

Η Κυβέρνηση δεν είναι ΜΚΟ ούτε τα υπουργεία παιχνίδια στην άμμο. Μέσα σε μια νύχτα άλλαξε όλη η κυβερνητική δομή. Αρμοδιότητες μεταφέρονται εδώ και εκεί. Υπουργοί αλλάζουν. Αυτός είναι ο σχεδιασμός που είχαν; Θα τους πάρει ένα χρόνο για να μάθουν που βρίσκονται! Πότε θα λύσουν τα προβλήματα;

Μια χώρα η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας χρειάζεται σοβαρή κυβέρνηση και ένα ακόμα σοβαρότερο πρωθυπουργό. Οι ερασιτεχνικοί πειραματισμοί δεν δείχνουν μόνο έλλειψη σοβαρότητας, είναι και επικίνδυνοι για τη χώρα.

Σε μια εποχή σκληρής λιτότητας, όταν κόβει τις συντάξεις, ποιος ο λόγος να φορτώσει τον κρατικό προϋπολογισμό με 11 παραπάνω υπουργούς, μαζί με συμβούλους και παρατρεχάμενους; Αλήθεια πόσο επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός από τα νέα υπουργικά γραφεία;

Σε μια εποχή που απαιτείται ταχύτητα στη λήψη αποφάσεων, ποιος ο λόγος να δημιουργήσει πρόσθετη υπουργική γραφειοκρατία;

Όταν είχε ήδη έναν συντονιστή, τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, για ποιο λόγο να διορίσει ακόμα έναν, τον κ. Ραγκούση;

Ο Πρωθυπουργός τελικά, που εκ του Συντάγματος, έχει την ευθύνη συντονισμού της κυβέρνησης, με τι θα ασχολείται;

Αυτόν δεν εξέλεξε ο λαός για να κυβερνά τη χώρα;

Μήπως ο κ. Παπανδρέου κουράστηκε νωρίς και από εδώ και στο εξής απλώς θα προεδρεύει, όταν θα του το επιτρέπουν οι άλλες, περισσότερο ευχάριστες ασχολίες του;

Αλήθεια, ποια χρησιμότητα εξυπηρετεί η ανακύκλωση των κυριών Κατσέλη, Ξενογιαννακοπούλου και Γεννηματά; Αν ήσαν πετυχημένες, γιατί μετακινήθηκαν; Αν απέτυχαν, γιατί παραμένουν στην κυβέρνηση; Οι δυο τελευταίες αναβαθμισμένες μάλιστα!

Τελικά, ο μονίμως «ενοχλημένος» τον τελευταίο καιρό Πρωθυπουργός, με τις αρνήσεις των υπουργών του, έβγαλε όλη την οργή του στην κα. Μπατζελή; Τι επιλεκτικές εκδηλώσεις οργής είναι αυτές; Εκτός και αν μόνο εκεί μπορούσε;

Συμπέρασμα:

Μετά την μηδέποτε εμφανισθείσα dream team των Περιφερειαρχών, ο κ. Παπανδρέου σχημάτισε μια πολυμελή και αναποτελεσματική κυβέρνηση για να βολέψει κολλητούς και φίλους! Ρουσφέτια διευθέτησε, χατίρια έκανε! Όπως ο αναχωρητής που κάνει τις τελευταίες χάρες πριν φύγει!

Κάτι παραπάνω θα ξέρει για αυτά που έρχονται!

Αυτό το κυβερνητικό σχήμα δεν έχει μέλλον. Θα αποτελέσει έκπληξη, αν αντέξει μετά τις περιφερειακές εκλογές

  • Ο κ. Παπανδρέου για μια ακόμα φορά επιβεβαίωσε την ασυνέπεια του. Πρέπει να είναι ο πλέον αναξιόπιστος πρωθυπουργός μετά τη μεταπολίτευση.
  • Με τον ανασχηματισμό ομολόγησε την πολιτική του αδυναμία. Είναι προφανές ότι βρίσκεται σε αδιέξοδο. Η φθορά του είναι ραγδαία και δεν έχει ακόμα κλείσει ένα χρόνο! Και τα δυσκολότερα έρχονται!

Ο κ.Παπανδρέου ούτε να πείσει μπορεί, ούτε να εμπνεύσει, ούτε να κυβερνήσει. Είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας.

Η πατρίδα χρειάζεται άμεσα, μια άλλη πολιτική και μια άλλη κυβέρνηση.

Πηγή


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Αυτός ο ανασχηματισμός δεν έχει ως στόχο την διακυβέρνηση, αλλά μόνο την συσπείρωση της κοινοβουλευτικής ομάδας (το 1/3 των βουλευτών στην κυβέρνηση, μεγάλο ποσοστό).
    Νομίζω ότι ήταν η απάντηση του ΓΑΠ σε όσους κύκλους φώναζαν απ έξω και ζητούσαν οικουμενικές κυβερνήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ιδιος ο πατέρας του είχε πει ότι δεν μπορει να διαχειριστει περίπτερο. Κάτι ήξερε αυτός... Ο ελληνικός λαός δεν άκουγε τουλάχιστον τον Αντρέα για να μην ψηφίσει τον ΓΑΠ??? Υπάρχει νοήμων άνθρωπος που δεν βλέπει ότι ο ΓΑΠ αδυνατεί να εκφέρει συγκροτημένη σκέψη εκτός από τις αρλουμπολογίες και γενικότητες που λέει??

    Είναι ένα ενεργούμενο ξένων κέντρων που ίσως η πιό κρυφή ιδεοληψία του είναι να αποικοδομήσει ότι έφτιαξε ο Αντρέας (μάλλον είναι αντικείμενο ψυχιατρικής διρευνήσεως). Αλλωστε δεν είναι τυχαίο οτι μειράκιον ών αυτοσυστηνετο ως "ο γιός της Μαργκαρετ". Καταλάβατε???

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]