Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Φερχόιγκεν: Από Ευρωπαίος Επίτροπος... σύμβουλος στην Τουρκία

  • Μήπως θα έπρεπε να γίνει μία έρευνα ευρωπαίων παραγόντων για πιθανές σχέσεις τους (ακόμη και ερωτικές...) με την Τουρκία;
  • Το θέμα της υπαλληλοποίησης ενός πρώην Επιτρόπου της Ε.Ε. δεν είναι μόνο ηθικό, αλλά κυρίως θέμα αντικειμενικής παρέμβασης των Ευρωπαϊκών οργάνων σε υποθέσεις κρατών μελών με χώρες εκτός της Ευρώπης
  • Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει έρευνα σε βάθος για όλες τις υποθέσεις τις οποίες χειρίστηκε ο Φερχόιγκεν, αφού ουσιαστικά τίθεται θέμα πιθανών "χορηγειών" που μπορεί να δέχτηκε από την πλευρά της Τουρκίας
  • Στο πνεύμα Φερχόιγκεν και ο Μπαρόζο!!!
Το αξίωμα κανείς «επίτροπος» δεν χάνεται επιβεβαίωσε ο πρώην κομισάριος και γνωστός για τις φιλοτουρκικές του θέσεις, Γκίντερ Φερχόιγκεν, που μετά τη λήξη της θητείας του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή έσπευσε να εξασφαλίσει παχυλότερο μεροκάματο ως σύμβουλος στην Ενωση Επιμελητηρίων και Χρηματιστηρίων Εμπορευμάτων της Τουρκίας..
Το γεγονός θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι αντιβαίνει προς τον κώδικα δεοντολογίας των πρώην και νυν επιτρόπων, αν δεν παρενέβαινε χθες ο πρόεδρος της Κομισιόν, Zοzέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος με απάντησή του στην Κύπρια ευρωβουλευτή του ΔΗΚΟ, Αντιγόνη Παπαδοπούλου, έδωσε άφεση αμαρτιών στον Φερχόιγκεν για την πράξη του και άνοιξε το δρόμο και σ' άλλους επιτρόπους να κάνουν κάτι ανάλογο στο μέλλον.
Ο Μπαρόζο, στην απάντησή του, αφού διευκρινίζει ότι δεν βλέπει τίποτα μεμπτό στον πρόσφατο διορισμό του Φερχόιγκεν ως σύμβουλου στην ΤΟΒΒ, επικαλείται τις ισχύουσες κοινοτικές διατάξεις, με βάση τις οποίες νομιμοποιείται η άσκηση... λόμπινγκ και από πρώην επιτρόπους.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν αναφέρει ότι ο κ. Φερχόιγκεν γνωστοποίησε, στις 29 Απριλίου 2010, στην Επιτροπή, την πρόθεσή του να αναλάβει καθήκοντα συμβούλου της ΤΟΒΒ, με σκοπό να παρέχει συμβουλές σχετικά με διεθνείς και διμερείς πτυχές των τουρκογερμανικών επιχειρηματικών σχέσεων.
Η ειδική επιτροπή δεοντολογίας, αναφέρει ο Μπαρόζο, συμπέρανε, στις 28 Ιουνίου 2010, ότι η σκοπούμενη επαγγελματική σχέση του κ. Φερχόιγκεν με την ΤΟΒΒ δεν προσκρούει στον κώδικα δεοντολογίας των επιτρόπων. Εκείνο όμως που εξόργισε την Κύπρια ευρωβουλευτή και αρκετούς συναδέλφους της στο Ευρωκοινοβούλιο, ήταν η δήλωση του Μπαρόζο ότι «ο ίδιος ο πρώην επίτροπος τον διαβεβαίωσε ρητά πως τα νέα του καθήκοντα δεν πρόκειται, σε καμία περίπτωση, να περιλαμβάνουν κανενός είδους προώθηση συμφερόντων ή άμεση ανάμιξη σε επιχειρηματικές δραστηριότητες».
Δηλαδή, υπογράμμισαν οι ευρωβουλευτές, τι άλλο θα μπορούσε να διαβεβαιώσει; Οτι θα χρησιμοποιήσει το κύρος, τις γνώσεις και τις επαφές του, από τη θητεία του στην Κομισιόν, για να προωθήσει τα επιχειρηματικά συμφέροντα της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση;
Δυστυχώς, η ηθική υπόσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταρρίπτεται από την ίδια την Ένωση και από τους ανθρώπους που υποτίθεται πως διαφυλάττουν τα συμφέροντα των χωρών κρατών-μελών της Ε.Ε.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Τα κατάλληλα πρόσωπα στην κατάλληλη θέση στην κατάλληλη στιγμή.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]