Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στο μυαλό του Γιώργου...

  • Ο ανασχηματισμός αυτός αντανακλά στον τρόπο σκέψης του πρωθυπουργού. Μας έδωσε επιτέλους απάντηση στον γρίφο του τι έχει στο μυαλό του ο Γιώργος
Η απάντηση είναι λίγο απ’ όλα και τίποτα. Πλήρης σύγχυση. Ανακάτεψε το παλαιό ΠΑΣΟΚ με το «νέο». Επανέφερε υπουργεία που κατάργησε. Το μικρό και ευέλικτο σχήμα που ήταν πάγια λογική του, αντικαταστάθηκε με μεγάλο, δυσκίνητο και ολίγον χαοτικό, καθώς κανείς δεν ξέρει τις ακριβείς αρμοδιότητές του.
Έκανε «σαρωτικό» δήθεν ανασχηματισμό από τον οποίο αποχώρησε μόνο η Κατερίνα Μπατζελή. Οι υπόλοιποι κρίθηκαν επιτυχημένοι, καλού- κακού όμως έβαλε και έμπειρους Σημιτικούς από δίπλα. Τοποθέτησε τον Δρούτσα και την Ξενογιαννακοπούλου στο τιμόνι της εξωτερικής μας πολιτικής (τρέμε Τουρκία). Συνδύασε το υπουργείο Υγείας με τον αθλητισμό και την διατροφή. Θα παλεύει δηλαδή ο Λοβέρδος να βρει άκρη με το διαχρονικότερο πρόβλημα της Ελλάδας - τα νοσοκομεία- και όταν του μείνει λίγος χρόνος θα ασχολείται και με το τι τρώει ο Έλληνας. Άφησε τον μνημονιόπληκτο Παπακωνσταντίνου, ενίσχυσε από την άλλη το σοσιαλιστικό προφίλ με Σκανδαλίδη, Παπουτσή, Χυτήρη που δεν χαρακτηρίζονται ως φιλομνημονικοί. Άφησε τον Πάγκαλο στην αντιπροεδρία, τον καπέλωσε όμως με τον Ραγκούση και παράλληλα επιχείρησε να ενισχύσει και τον Παμπούκη!
Η σύγχυση πλέον είναι εμφανής και μέχρι να πάρει μπρος το νέο σχήμα θα μας βρουν τα Χριστούγεννα. Είναι φανερό ότι ο πρωθυπουργός θέλει να διοικήσει ως ο Ομπάμα τις ΗΠΑ. Έλα όμως που δεν του βγαίνει και ιδού τα αποτελέσματα. Ο ίδιος βρίσκεται σε άρνηση την οποία πληρώνουμε ακριβά. Βέβαια το νέο σχήμα, στο οποίο ξεφορτώνει όλες του τις αρμοδιότητες, του λύνει τα χέρια να βρίσκεται συνεχώς εκτός Ελλάδος και απλά να... ενημερώνεται για τις εξελίξεις ως παρατηρητής. Και μην ακούσω τις κακεντρέχειες ότι, όταν ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός -τα ξημερώματα- ήταν μόλις μεσημέρι στην Ουάσινγκτον. Θέλω να πιστεύω ότι το βιολογικό ρολόι όπως και το μυαλό του Γιώργου, λειτουργούν με ευρωπαϊκούς όρους. Διαφορετικά, ποιος μας πιάνει.
ΥΓ. Αλήθεια, το πήρε κανείς είδηση ότι χθες οι γιουρογκρουπάτοι μας έβαλαν πάλι τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι και ότι έρχονται οσονούπω νέα μέτρα;

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]