Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το βίντεο της αποδόμησης του Παπανδρέου

Εγώ είμαι υπεύθυνος, δεν είμαι Παπανδρέου...!


Εγώ είμαι υπεύθυνος, δεν είμαι Παπανδρέου. Αυτή η φράση του Αντώνη Σαμαρά στη σημερινή καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου περικλείει όλη την παρουσία του στην ΔΕΘ, την πρώτη ως ηγέτη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Και μπορεί άλλοι να συμφωνήσουν ή να διαφωνήσουν με τις θέσεις που ανέπτυξε.


Σε ένα όμως είναι υποχρεωμένοι να συμφωνήσουν όλοι. Ο Σαμαράς δεν διαβάζει τσιτάτα και ομιλίες που τις γράφουν άλλοι. Ο Σαμαράς γνωρίζει σε βάθος το θέμα που αναπτύσσει κάθε φορά. Ο Σαμαράς πιστεύει αυτά που λέει και δεν κουράζεται να κάθεται ώρα στο βήμα για να τα εξηγεί. Κορυφαίο παράδειγμα σήμερα: Πέφταν ένας – ένας στις επάλξεις του καθήκοντος οι δημοσιογράφοι μέχρι να τελειώσει. Τους… έλιωσε.
Αλλα, η σημερινή συνέντευξή του θα μείνει “ιστορική” και για τον εξής λόγο:
“Δεν θα επιδείξω εγώ σε ένα πρωθυπουργό 5,5 ετών πότε πρέπει να μιλήσει... Τα ιστορικά πρόσωπα, όπως οι πρώην πρωθυπουργοί, έχουν την ευθύνη εκείνη πότε θα αναφερθούν στα πεπραγμένα της δικής τους κυβέρνησης. Η δική μου ευθύνη είναι το μέλλον της παράταξης και η χάραξη ελπιδοφόρας πορείας για τη χώρα», είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.
Έτσι, με τον τρόπο αυτό πέρασε τον Κ. Καραμανλή στην… Ιστορία και άνοιξε οριστικά μια νέα σελίδα στη ΝΔ, αφού η χθεσινή ηγετική του εμφάνιση και ομιλία στην ΔΕΘ επικροτήθηκε από όλους και όλους μέσα στο κόμμα.
Κατά την διάρκεια της συνέντευξης του, ο κ. Σαμαράς:
Επανέλαβε όσα τόνισε και στην χθεσινή ομιλία του, ότι δηλαδή το μνημόνιο ούτε μονόδρομος ήταν, ούτε διέξοδο αποτελεί για τα προβλήματα της χώρας.
Άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε για «πολιτική εξαπάτηση».
Εμφανίστηκε αντίθετος με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, λέγοντας πως κάτι τέτοιο θα έβαζε τη χώρα σε μια ανώφελη περιδίνηση. Εγώ είμαι υπεύθυνος δεν είμαι Παπανδρέου, είπε χαρακτηριστικά στο σημείο αυτό.
Άφησε να εννοηθεί ότι θα συμφωνήσει με την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία, αρκεί, να μην περιοριστεί μόνο στην περίοδο 2004 -2009.
Δήλωσε ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο Βατοπεδίου καλύπτοντας πλήρως τον Καραμανλή, ενώ για το ενδεχόμενο κλήτευσης του πρώην πρωθυπουργού στην Προανακριτική σημείωσε ότι «προνομιακό καθεστώς δεν υπάρχει για κανένα».

«Τη λέξη αναδιάρθρωση δεν θα την πω ποτέ… Αν την πούμε στέλνουμε το μήνυμα στις διεθνείς αγορές ότι τα spreads στα 1.000 είναι λίγο. Δίνω μάχη να μη συμβεί κάτι τέτοιο. Υπάρχει δυνατότητα για αλλαγή πορείας».

Σε ερώτημα για τη διαφορά στις δημοσκοπήσεις, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε: «Δέχομαι ότι ο οπαδός της ΝΔ είναι επιφυλακτικός και ότι έχει τραυματιστεί από προσδοκίες που δεν εκπληρώθηκαν». Αυτούς ξαναφέρνουμε μαζί μας, πρόσθεσε, προβλέποντας παράλληλα ότι η ανάκαμψη της ΝΔ «θα είναι με γεωμετρική πρόοδο, όπως αντίστοιχα και η πτώση του ΠΑΣΟΚ».
Σχετικά με τη διαγραφή της Ντόρας Μπακογιάννη από τη ΝΔ και το αν η Ρηγίλλης ανησυχεί για το ενδεχόμενο δημιουργίας κόμματος από την ανεξάρτητη βουλευτή, δήλωσε ότι η κα Μπακογιάννη «μόνη της έφυγε και επέλεξε να είναι απέναντι στη ΝΔ». Η κα Μπακογιάννη, πρόσθεσε, στηρίζει τις επιλογές του ΠΑΣΟΚ. «Δεν βλέπω ευρύτερη κεντροδεξιά» εκτίμησε, ενώ για τον ΛΑΟΣ ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι στεγάζεται σε άλλη πολυκατοικία, εκείνη του ΠΑΣΟΚ.

«Όταν εμείς λέγαμε ότι δεν θα μπορέσει η Ελλάδα να βγει εύκολα στις αγορές και ότι θα χρειαστούν άλλα επτά χρόνια έλεγαν ότι ο Σαμαράς κινδυνολογεί. Τώρα το λένε οι ξένοι».

Χαρακτήρισε την ρευστότητα «αίμα της οικονομίας» , καλώντας την κυβέρνηση να ανατάξει «το σημερινό της σκεπτικό και να αντιληφθεί ότι χρειάζεται να υπάρξει πίεση προς τις τράπεζες ώστε να δώσουν το χρήμα που απαιτείται για να μην ”κλατάρει” η αγορά».
Όπως διευκρίνισε, θα πρέπει να πιεστούν οι τράπεζες να προχωρήσουν σε μια πιστωτική επέκταση 5%–7%.
Για την υποψηφιότητα B. Κικίλια: «Mου ζήτησαν να τα αλλάξω όλα. Στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας δίνω μήνυμα ότι ανταποκρίνομαι. Για να ολοκληρωθεί αυτή η πράξη πρέπει να συμπράξει και η κοινωνία. Η απόφαση για την υποψηφιότητα του Β. Κικίλια δέχομαι ότι έχει ρίσκο. Από εκεί και πέρα τι να καταλογίσει κανείς στον Κικίλια; Ότι είναι νέος; Του καταλογίζουμε την αξιοσύνη του;…Προσφέρουμε στον κόσμο αυτό που μέσα του ζητάει, το καινούριο. Μπορεί να μην είναι έμπυρος αλλά είναι έμπειρος. Για μας είναι μια πρόκληση και ελπίζω να ανταποκριθεί σε αυτή την πρόκληση και ο κόσμος”.
Σε ερώτηση για τη σχέση της ΝΔ με την Αριστερά, σημείωσε πως είναι κεντροδεξιός και δεν θέλει να μπερδεύεται η θεσμική του υποχρέωση απέναντι σε όλα τα κόμματα.
«Συμπίπτουμε με την Αριστερά στο ότι πρέπει να φύγουμε από το Μνημόνιο. Συμπίπτουμε όμως με άλλη λογική και με άλλο τρόπο. Εμείς μιλούμε με όλους. Μιλάμε μαζί τους και έντιμα. Όταν είδα την κ. Παπαρήγα και τον κ. Τσίπρα τους είπα ότι εμείς είμαστε αντίθετοι με τις κινητοποιήσεις στα λιμάνια», εξήγησε.
Σκοπιανό: «Μια ονομασία για όλες τις χρήσεις είναι η ξεκάθαρη δική μας τοποθέτηση. Δεν έχω ακούσει ποτέ τα Σκόπια να συμφωνούν με αυτό», επεσήμανε και υπογράμμισε ότι «πρέπει να θέσουμε ένα τέρμα στην ονοματολογία».
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Συμφωνώ πως το ανεύθυνος είναι συνώνυμο του Παπανδρέου αλλά λυπάμαι πολύ, ούτε τον κύριο Σαμαρά εμπιστεύομαι. Τον θυμάμαι ΥΠΕΞ στην κυβέρνηση Μητσοτάκη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και τοτε πυ εφυγε απ' το μαντρι και τον εφαγε ο μαυρος λυκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μου έρχεται τρέλα, με αυτά που έλεγε πριν ο Παπανδρέου..Αυτά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν..Τελικά είμαστε ένας λαός καρκαζοεισπράκτορας..Πολιτικοί μάς κλέβουν μπροστά στα μάτια μας,μα κανείς δε μπαίνει φυλακή, οι δημόσιες υπηρεσίες και παροχές είναι τριτοκοσμικές, γειτονικές χώρες μάς πηδ... κανονικά.. Εμείς, απτόητοι δείχνουμε μία συνέπεια, σε αυτό που αγαπούσαμε πάντα, στην αξία του καναπέ.."Ωχ μωρέ αδερφέ..Άς τους να κλέβουν..Πολιτικοί είναι δε θα κλέψουν;.."

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]