Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Υπάρχουν και σωστοί εφοριακοί!


Θέλω να συγχαρώ δημόσια την υπάλληλο κα Τ… της… Εφορίας Αθήνας. Δεν έχει σημασία το όνομα της Εφορίας, ούτε το όνομα της υπαλλήλου. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι, ευτυχώς, υπάρχουν ακόμα πολλοί ευσυνείδητοι υπάλληλοι που κάνουν τη δουλειά τους σωστά, γνωρίζοντας και το αντικείμενό τους, αλλά παράλληλα αποδεικνύουν ότι είναι και «άνθρωποι».
Η υπόθεση αφορά έναν επανέλεγχο δήλωσης φόρου κληρονομιάς που έγινε πριν από 12 χρόνια. Η Εφορία έστειλε τα στοιχεία του δηλωθέντος οικοπέδου σε άλλη Εφορία (επαρχία, ας μην αναφέρω πόλη) για να το «εκτιμήσει». Σε εκείνη βέβαια την Εφορία τα πράγματα με τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους είναι εντελώς αντίστροφα. Όχι μόνο δεν μπόρεσα να συνεννοηθώ αλλά απεναντίας με αντιμετώπισαν με ένα ύφος απαράδεκτο και μάλιστα παρουσία του δικηγόρου μου. Μάλιστα, ενώ τα «συγκριτικά» που είχαν στη διάθεσή τους ήταν ανεπαρκή για να κάνουν σωστά και αντικειμενικά την εκτίμηση και μετά από παράκλησή μας να κάνουν μια επανεκτίμηση (σύμφωνα με της οδηγίες που μου είχε δώσει η κα Τ… της Εφορίας της Αθήνας), ο προϊστάμενος παρουσία όλων μας (δικηγόρου, υπαλλήλου που είχε κάνει την εκτίμηση και εμού) αναφώνησε επί λέξει το εξής: ...συνέχεια... «…και τώρα εμείς τι πρέπει να κάνουμε; Να τα αναιρέσουμε και να μας λένε μαλ…ς στην Αθήνα;»
Αυτά τα λόγια μας είπε και «αποφάσισε» μόνος του να κάνω ένσταση. Αυτός, κύριοι, λέγεται Προϊστάμενος; Είναι ικανός να ρυθμίσει ο,τιδήποτε; Αυτός δεν μπορεί να μιλήσει!! Και το κράτος συνεχίζει να τον αφήνει σε τέτοια θέση; Μπράβο κ. Παπακωνσταντίνου!! Τέτοια στελέχη έχετε και γι’ αυτό σας «θαυμάζουν» οι τροϊκανοί συνεργάτες σας.
Η υπάλληλος λοιπόν της… Εφορίας Αθήνας, η Κα Τ… τί μπόρεσε να κάνει; Απλά κράτησε την υπόθεση 2-3 μέρες και ξαναέκανε τους υπολογισμούς ΕΞΑΝΤΛΩΝΤΑΣ όλα τα περιθώρια που της δίνει ο νόμος (αυτά μου τα εξήγησε ένας οικογενειακός μας φίλος, συνταξιούχος εφοριακός) και μείωσε το πρόστιμο κάτω από το μισό. Ήταν σε δύσκολη θέση, γιατί δεν μπορούσε να αναιρέσει μια «εκτίμηση» που έκανε μια άλλη Εφορία. Γνώριζε όμως πολύ καλά, όπως και εγώ, ότι οι περισσότεροι υπάλληλοι της Εφορίας που έγινε η «εκτίμηση» είναι υπό διωγμό για σωρεία παραβάσεων και σκανδάλων που εκκρεμούν εις βάρος τους. Τί να κάνει; Να τους απολύσει; Ο υπουργός πρέπει να το κάνει αυτό. Όχι να «κυνηγάει» εμάς.
Συγχαρητήρια λοιπόν στην Κα Τ… της… Εφορίας Αθήνας για το ποιόν της ως άνθρωπος και ως υπάλληλος. Δεν γνωρίζω ποιά θέση έχει στην ιεραρχία, αλλά με το ήθος που διέκρινα ότι έχει, της αξίζει να είναι σε ανώτερη θέση.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ!!!!
    ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΩΣΤΟ...ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!!!
    ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ. ΕΤΣΙ ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΙΦΤΙ-ΦΙΦΤΙ!!!
    ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΖΟΥΜΕ....Η ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΗ ΒΟΛΕΥΕΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]