Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Πρόθυμος"... μίας χρήσης, ο Παπανδρέου για τις ΗΠΑ!


- Όσο και να θέλουν να παρουσιάσουν τον Γιώργο Παπανδρέου τα Αθηναϊκά ΜΜΕ ως "ηγέτη" σεβαστό στο εξωτερικό, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική και άκρως απογοητευτική.
Δεν τον υπολογίζουν καθόλου και ειδικά στις ΗΠΑ τον θεωρούν "πρόθυμο", επειδή "τους έκανε την δουλειά" με το ΔΝΤ (Τhe Wall Street Journal: Αναξιόπιστη η ελληνική κυβέρνηση - άρθρο 17 Σεπτ. 2010) και οι "πρόθυμοι", είναι "μιάς χρήσης"...
Με ποιά λογική, στις ΗΠΑ, θα πρέπει να θεωρούν την κυβέρνηση Παπανδρέου "αναξιόπιστη" κι αυτόν... "αξιόπιστο" και "αποδεκτόν"; Τέτοιες χαζές "λογικές", μόνο πολιτικοί και ΜΜΕ στην Ελλάδα μπορούν να "αποδεχτούν", παρουσιάζοντας το μαύρο, ως άσπρο. Για παράδειγμα, η ομιλία του στο Economic Club of New York, το οποίο παρουσιάζεται στην Ελλάδα ως "το σημαντικότερο οικονομικό φόρουμ των ΗΠΑ"! Αυτές οι υπερβολές, μόνο γέλια προκαλούν, επειδή το Club δεν είναι και ό,τι το καλύτερο στις ΗΠΑ.
- "Μικρομεσαίες" χαρακτηρίζονται οι συναντήσεις κι επαφές του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, άσχετα αν στην Ελλάδα παρουσιάζονται ως "πολύ σημαντικές". Κανένα σοβαρό ΜΜΕ των ΗΠΑ δεν τον φιλοξενεί (πιθανότατα μερικά 4ης ή 5ης κατηγορίας, όπως έγινε τον Μάρτιο και τον Ιούνιο, που όμως παρουσιάζονται στην Ελλάδα ως... "μεγάλα ΜΜΕ των ΗΠΑ").
- Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δείχνει να μην ενδιαφέρεται για την Ελλάδα. Περισσότερο -αν κρίνουμε από τα πολλά πολυέξοδα ταξίδια και τις πράξεις του- ενδιαφέρεται γιά τον... εαυτό του, γιά το "άτομό" του. Nα το "παίζει" ηγέτης με "διεθνή ακτινοβολία", ευελπιστώντας σε κάτι ανώτερο... ας πούμε ΓΓ του ΟΗΕ! Να περνάει την εντύπωση στην Ελλάδα, με δουλοπρεπείς των MME που μεταδίδουν ό,τι τους πούνε, πως στο εξωτερικό τον "παραδέχονται". Δυστυχώς γι' αυτόν, στο εξωτερικό έχουν καταλάβει ότι ο πρωθυπουργός της χώρας ενδιαφέρεται περισσότερο γιά το "εγώ" του και λιγότερο γιά την χώρα του, δηλ. θεωρείται "τυχοδιώκτης". Κοσμοπολίτης ταξιδιώτης...!
- Η Ομογένεια αισθάνεται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου την αγνοεί επιδεικτικά και προκλητικά. Μέσα σε 7 μήνες, πραγματοποίησε τρεις φορές πολυήμερα και πολυέξοδα ταξίδια στις ΗΠΑ κι ενδιαφέρθηκε μόνο γιά το... image του και τι "εικόνα" θα δώσει στην Ελλάδα, για να δείξει στους αυτόχθονες ιθαγενείς ότι είναι "σπουδαίος", "αποδεκτός". Την "έγραψε" την Ομογένεια, όταν της αρνήθηκε το δικαίωμα ψήφου στην Ελλάδα. Και μάλιστα, την "έγραψε" πολύ περισσότερο και από τους Σημίτη και Καραμανλή. Και μιά δεξίωση στο γενικό προξενείο Νέας Υόρκης, δεν σώζει -με τίποτα- την κατάσταση. Μία δεξίωση στην οποία θα βρεθεί με όσους "εγκριθούν" και θα μιλήσει σε όσους δεν έχουν πρόβλημα να τον ακούσουν.
- Ούτε (ειδικά) το εβραϊκό λόμπι, ούτε κανένας θα βοηθήσει την Ελλάδα. 'Ολοι παίρνουν, δεν δίνουν. Πρέπει να γίνει κατανοητό αυτό. Κανένας δεν δίνει.
- Μόνο ο απόδημος Ελληνισμός μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα, άσχετα αν αυτή τον εξαπατά, τον κλέβει, τον χρησιμοποιεί βρώμικα (ιδιαίτερα οι διεφθαρμένοι πολιτικοί της) και τον κοροϊδεύει ασύστολα (ψήφος, ΣΑΕ).
- "Μπάχαλο" είναι η λέξη που χαρακτηρίζει τις σχέσεις του πρωθυπουργού με τα ομογενεικά ΜΜΕ, εξαιτίας του "μικρού", ανεπαρκή συμβούλου του επί του Τύπου, Ν. Ζιώγα και τις βλακείες που αυτός έκανε τον Ιούνιο, στη συνέντευξη Τύπου, στο γραφείο Τύπου, Νέας Υόρκης.
- Τα δημοσιεύματα στο VANITY FAIR και στην Wall Street Journal, όσο πικρά, σκληρά και αν είναι, έχουν μόνο αλήθειες: Δυστυχώς, η διαφθορά και ο κομματικός κρατισμός που δημιούργησαν τα μιζαδόρικα κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, είναι γεγονός. Και όσο κανείς δεν τιμωρείται, άλλο τόσο κανείς δεν μπορεί και δεν πρόκειται να πάρει την Ελλάδα στα σοβαρά. Ιδιαίτερα την κυβέρνησή της, τον πρωθυπουργό της... 'Ολοι θεωρούν -ειδικά στις ΗΠΑ- την Ελλάδα μιά τριτοκοσμική, χρεοκοπημένη και διεφθαρμένη χώρα (και δυστυχώς, οι πολιτικοί της, φροντίζουν να το... επιβεβαιώνουν αν όχι καθημερινά, πάρα πολύ συχνά).
- Η Ελλάδα, όπως βαδίζει, αυτοκαταστρέφεται. Η χρεοκοπία θεωρείται πλέον δεδομένη. Με επικοινωνιακά φτηνά κόλπα και παπατζίδικες πολιτικές-ψευτιές, δεν σώζεται η πατρίδα μας (που εξάγει μόνο... πολιτικούς για... διακοπές και ψώνια στο εξωτερικό, οι οποίες "βαφτίζονται" αποστολές "για την προβολή της Ελλάδας").
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Όσο θα εμπιστευόμασταν την καμαριέρα ενός ξενοδοχείου, γνώσεων ΥΕ, να διαχειριστεί τα οικονομικά του, τόσο αξιόπιστο τον θεωρούν... Τώρα που το σκέφτομαι, ίσως μια καμαριέρα να τα κατάφερνε καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η καμαριέρα μπροστά του είναι σε επίπεδο master κι αυτός σε επίπεδο δημοτικού... Άστο. Αμφιβάλω αν μπορεί να κατανοήσει ακόμη και τον όρο "καλάθι της νοικοκυράς" (για spreads, cds κ.α. φυσικά δεν γίνεται λόγος... εκεί υπάρχει το GAP του GAP)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έμπιστος εκτελεστής εντολών, με επιτελείο ξένων που του θυμίζει τις εντολές.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]