Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κυβέρνηση ανίκανων ή… επιτήδειων υπαλλήλων;

  • Σήμερα το πρωί ερχόμενος στην δουλειά σκεφτόμουν ότι συντηρείται η κόντρα με τους ιδιοκτήτες φορτηγών γιατί κάτι μεγάλο μας ετοιμάζουν. Δεν έτρωγα σκατά…
Πέραν τούτου ήδη φτάσαμε στο απευκταίο. Κοινωνικές ομάδες να συγκρούονται μεταξύ τους.
Πιθανώς αυτό εξυπηρετεί διότι δεν μπορώ να κατανοήσω πως θα μας σώσουν αυτοί που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση. Αυτοί που παραδέχονται ξεδιάντροπα ότι τα φάγανε έστω και σαν άλλοθι θέλουν να βάλουν και εμάς στο παιχνίδι. Διότι κ. χοντρομπαλά εσείς δημιουργήσατε το πλαίσιο για να τα τρώτε χωρίς να αφήσετε σε κανέναν το δικαίωμα ηθικής και δίκαιης επιλογής πρόσληψης του και εξέλιξής του στο δημόσιο. Και όπου δεν μπορούσατε να διορίσετε στο δημόσιο διορίζατε και στον ιδιωτικό τομέα όπου είχατε την δυνατότητα.
Κάνατε δύσκολο σχεδόν σε όλους μας το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στην εργασία και σήμερα μας αποστερείτε την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Οι περισσότεροι από εμάς που εργαζόμαστε στον ιδιωτικό τομέα και ακόμη έχουμε δουλεία ζούμε με τον φόβο του τι μέλλει γενέσθαι. Οι κόποι και οι προσπάθειες να φτάσουμε κάπου και να δημιουργήσουμε κάτι ευτελίστηκαν. Η κινητήρια δύναμη των προσπαθειών μας δηλ. η προσφορά ασφάλειας και χαράς στις οικογένειές μας δεν υφίσταται πια. Είμαστε ευτυχής που ακόμη έχουμε την δουλειά μας και μας τρώει το σκουλήκι του πότε θα την χάσουμε.
Καλό θα είναι λοιπόν όσοι δεν μπορούν πραγματικά να προσφέρουν και να επιλύσουν τα προβλήματα που δημιούργησαν να πάρουν το δρόμο της ξενιτειάς. Το αίσθημα της επιβίωσης είναι το ισχυρότερο στα ζώντα όντα του πλανήτη μας. Όσο και να θέλετε να το διαχειριστείτε δεν θα μπορέσετε διότι ξεπερνά την λογική και το συναίσθημα. Μελετώντας την ιστορία θα αντιληφθείτε πόσο άδοξο τέλος μπορεί να έχουν οι προδότες, οι επίορκοι και τα λαμόγια, διότι αυτό είστε κ.κ. νεώτεροι και νεότατοι πολιτικάντηδες της Ελλάδας.
Μα για όλα υπάρχει εξήγηση: η κυβέρνηση κάνει πλέον ότι χρειάζεται για να τη μισήσουμε, αυτήν και όχι τα μέτρα (συμφωνώ ότι δεν υπάρχουν άλλα για ένα λαό που δυστυχώς στη συντριπτική πλειοψηφία του έχει μάθει να σκέφτεται ως αγέλη χιμπατζήδων και -αναγκαίο κακό- αυτοί καθορίζουν στη δημοκρατία την πορεία της χώρας). Το πολιτικό κόστος πλέον έρχεται δεύτερο μπροστά στα υπόλοιπα κόστη και και ο νοών νοείτο. Έτσι, θα μπορέσουμε εύκολα να ψηφίσουμε την επόμενη κυβέρνηση, που θα κάνει τα ίδια για άλλο τόσο χρονικό διάστημα. Ήδη άρχισαν να το γυρνούν το παραμύθι στις τηλεοράσεις. Οι ίδιοι δημοσιογράφοι που έκαναν εκπομπές για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, εδώ και καμία δεκαριά μέρες ανακάλυψαν ότι δεν υπήρξε σκάνδαλο...! Έτσι, αυτό που τώρα ακούγεται ανέκδοτο, μια κυβέρνηση ΝΔ, ίσως με μερικές ενισχύσεις ακόμη, ενδέχεται να είναι η προσφερόμενη "λύση" σε λίγο καιρό.
Στην πράξη: Υπάρχει ακόμη λίπος για ξεκοκάλισμα και κανείς από τους κυβερνώντες δεν θα εφαρμόσει την όποια ορθολογική προσέγγιση που μπορεί να οδηγήσει σε μια υποτυπώδη ισορροπία προς την πλευρά της ανάπτυξης, αν πρώτα δεν μειωθούν οι τιμές των ακίνητων τουλάχιστον στο 50% και δεν αυξηθεί η ανεργία στο 20%, αν πρώτα δηλαδή δεν φτηνύνει σε ευρώ η Ελλάδα και ο λαός της.
Αυτοί που σήμερα τσαμπουκαλεύονται, θα παρακαλάνε για ένα αγώι σε μερικά χρόνια και αυτό ισχύει για όλα τα επαγγέλματα, με τη σειρά. Έρχονται πλέον οι πολυεθνικές για να αρμέξουν τους πάντες και τα πάντα. Βλέπετε, το ομολόγησε στην εφημερίδα Die Zeit και ο πρωθυπουργεύων πρωθυπουργός των Εξωτερικών της χώρας μας, ομολογώντας κυνικά: «Δράσαμε γρήγορα»… Και τώρα πια καταλαβαίνω πως «έδρασαν γρήγορα» για να προλάβουν τις τυχόν αντιδράσεις όταν ο νοικοκύρης λαός (οι κλέφτες είναι γνωστοί στον κύριο Πάγκαλο αφού τα έφαγε μαζί τους) αντιληφθεί το μέγεθος της επίθεσης που του γίνεται από την ίδια την κυβέρνησή του. Τα κυβερνολαμόγια της Παγκοσμιοποίησης είναι εδώ. Η χώρα μας έγινε πλέον πιλότος οικονομικής επίθεσης κατά λαών. Και όπως συμβαίνει σε όλες τις «επιδημίες», η ίαση μπορεί να έρθει μόνο από την «πηγή»… που είμαστε εμείς.
Κωνσταντίνος


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΙ. ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΟΝΟΜΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΗ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η κατάσταση έχει ήδη αρχίσει να κτυπάει κόκκινο. Φίλοι που μέχρι πριν από μήνα είχαν δουλειά σε παίρνουν τηλέφωνο και ρωτάνε αν έχεις ακούσει κάποιον να λέει ότι ζητάει να προσλάβει υπάλληλο. Τα χειρότερα έρχονται και ουσιαστικά δεν έχουμε ακόμα αντιδράσει σε τίποτα από όσα μας κάνουν.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]