Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αποκαθήλωση των εικόνων στο “Θεαγένειο” Νοσοκομείο

  • Η τακτική του "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" αρχίζει να έχει ευρύτερη εφαρμογή, αφού οι διορισμένοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι φαίνεται πως άρχισαν να μιμούνται τις ιδεοληψίες του Παπανδρέου

Κάποιοι, οι οποίοι είναι άκρως «ευαίσθητοι» στο θέμα της πίστης προς τον Θεό, ίσως να χαρούν όταν μάθουν πως ενώ διανύουμε τον 21ο αιώνα, η εικονομαχία και οι φανατικοί εικονομάχοι ζούν και βασιλεύουν.
O διοικητής του Θεαγενείου Θεσσαλονίκης αποκαθήλωσε τις εικόνες των αγίων από τους διαδρόμους του Νοσοκομείου.
Είναι απίστευτο εν έτει 2010 να μας γυρίζει ο κυβερνητικός αξιωματούχος πίσω στην εποχή της Εικονομαχίας στον 8ο και 9ο αιώνα. Αν συνειδητοποιούσε ο κ. διοικητής ότι διοικεί ένα Νοσοκομείο στο οποίο περισσεύει ο πόνος και η μόνη βέβαιη καταφυγή των ασθενών και των δικών τους είναι η καταφυγή στο Θεό και τους αγίους δεν θα πρόσβαλλε τόσο βάναυσα τις ευαισθησίες τους.
Ο κυβερνητικός αξιωματούχος πρόεδρος του Θεαγενείου Νοσοκομείου, οφείλει να αποκαταστήσει άμεσα τις εικόνες στις θέσεις που είχαν προ της αποκαθήλωσής τους. Εάν δεν μπορεί να αντιληφθεί πως υπάρχουν πέρα από άθεοι (όπως προφανώς είναι και ο ίδιος) άνθρωποι που στηρίζουν τις ελπίδες για την βελτίωση της υγείας τους σε κάτι ανώτερο, μη αντιληπτό από τον ίδιο τον διοικητή του Θεαγενείου, τότε μπορεί άνετα να ρωτήσει τους ίδιους τους ασθενείς και το οικογενειακό τους περιβάλλον. Μόνο έτσι θα μπορέσει να αποδείξει ο τραγικός κυβερνητικός αξιωματούχος (είναι τοποθετημένος στη θέση του Προέδρου από την κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου – ΔΝΤ και δεν την απέκτησε λόγω εγνωσμένων ικανοτήτων, όπως όλοι οι πρόεδροι όλων των Νοσοκομείων της χώρας) πως το «λάθος» του (της αποκαθήλωσης των εικόνων) ήταν χωρίς κάποια ιδιοτέλεια ή προϊόν κάποιας προσωπικής του ιδεοληψίας…
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Και δεν είδαμε τίποτε ακόμη. Με την πρόφαση "Το πρόσωπο της Ελλάδας αλλάζει: έχουμε γεμίσει μετανάστες από διαφορετικά δόγματα" θα καταργήσουν τις εικόνες και τους εσταυρωμένους σε όλους τους δημόσιους χώρους, θα απαγορεύσουν στους πολίτες να φοράνε σταυρό όταν κυκλοφορούν έξω και θα πάψουν να τυπώνονται εορταστικές κάρτες με θρησκευτικά σύμβολα και μορφές. Αυτά ήδη εφαρμόζονται σε ΗΠΑ και Γαλλία και προσπαθούν να τα επιβάλουν και αλλού, π.χ. στη Γερμανία την περασμένη άνοιξη, αλλά στην περιφέρεια της χώρας συναντούν αντιδράσεις.

    Οι συνομωσιολόγοι που μίλαγαν για τα "Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών", προς έκπληξη των περισσότερων από εμάς, τώρα δικαιώνονται.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατανοώ το γεγονός ότι δεν βγαίνω να διαμαρτυρηθώ στο δρόμο , γιατί φοβάμαι μήπως με πλακώσουν στο ξύλο.
    Κατανοώ το γεγονός ότι δεν διαμαρτύρομαι φωναχτά στους πάσης φύσης εκπροσώπους της εξουσίας , επειδή φοβάμαι μη με ΄΄ τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί. ΄΄
    Κατανοώ το γεγονός ότι προτιμώ να υποχωρήσω στις επιθέσεις τους , επειδή φοβάμαι μήπως χάσω και αυτά τα λίγα που μου έχουν απομείνει.
    Ειλικρινά όμως δεν καταλαβαίνω τι με εμποδίζει να αναρτήσω πάλι στους τοίχους τις Άγιες Εικόνες της Πίστης μου. Ειδικότερα τώρα που αντιμετωπίζω εγώ ή κάποιος κοντινός μου συγγενής , τέτοιου μεγέθους πρόβλημα υγείας.
    Ακόμα και αν συνεχίζουν να τις κατεβάζουν εγώ κάθε πρωί θα τις κρεμάω πάλι. Τι με εμποδίζει όμως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]