Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το ΔΝΤ είναι εδώ, οι εκλογές έρχονται κι εμείς πρέπει να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε...

  • “Το Μνημόνιο, το ΔΝΤ, η Τρόικα, βλάπτουν σοβαρά την υγεία, βλάπτουν τον λαό, βλάπτουν την πατρίδα, φέρνουν καταστροφή, μας οδηγούν στον όλεθρο. Έξω από την Ελλάδα και να πάνε στον αγύριστο”

Τα εμπεδώσαμε όλα αυτά που εκφράζει το ΔΝΤ, τα αφεντικά και οι υπηρέτες του. Όμως, στην πράξη, τώρα, τι γίνεται;
Θα περιμένουμε να επαληθευτούν οι προβλέψεις της ΝΔ, και αυτών που τα έχουν προειπεί εδώ και καιρό, ή έχει και κάποιο σχέδιο για να μπει σε εφαρμογή η προσπάθεια απεγκλωβισμού από την αγχόνη εδώ και τώρα;
Το να περιγράφεις τον αργό θάνατο, απλά σε κάνει συμμέτοχο.
Ποιος, και πως, θα κόψει το σχοινί που σφίγγει γύρω από τον λαιμό μας;

Ούτε πολιτικός είμαι, ούτε διπλωμάτης, ούτε δημοσιογράφος, για να έχω ξεκάθαρη εικόνα του τι συμβαίνει πίσω από τις κουρτίνες, και να γνωρίζω τα όπλα που μπορεί να χρησιμοποιήσουν για να σπρώξουν τις λύσεις που απαιτούνται.
Ευτυχώς όμως, διότι θα χρειαζόμουν πολύ χρόνο μέχρι να σταχυολογήσω την κατάσταση, να την ερμηνεύσω και να αποφασίσω τι χρειάζεται να γίνει, προσπαθώντας ταυτόχρονα να κρατήσω τις ισσοροπίες που χρειάζονται αυτοί.

Απλά και ξεκάθαρα λοιπόν.
Γνήσιο και καθαρό πολιτικό κάλεσμα, σε όλους τους πολίτες για εκδήλωση πολιτικής διαμαρτυρίας πριν και παράλληλα με τις δημοτικές εκλογές.
Πλήρης αποδοκιμασία όσων κατέρχονται με συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ, αλλά ταυτόχρονα επίπονη προσπάθεια εύρεσης και ανάδειξης τοπικών πολιτευτών που πράγματι ενδιαφέρονται για τον τόπο τους.
Σε περίπτωση που κάποιοι άξιοι κατέρχονται με το ΠΑΣΟΚ, κάλεσμα και προειδοποίηση, να κατέβουν αυτόνομα, ανεξάρτητα ή/και σε συνδυασμό με άλλους υποψηφίους με την ίδια καθαρή στάση απέναντι στους δημότες που θέλουν να εκπροσωπήσουν.
Ει δυνατόν ενιαία ψηφοδέλτια σε όσο περισσότερους δήμους γίνεται, με προεκλογική ανοικτή ψηφοφορία για υποψήφιους από όλους τους χώρους.
Ξεκάθαρη αποτύπωση των συνεπειών τώρα, αλλά και αύριο, του σχεδίου Καλλικράτης για την περιφέρεια.
Μην ξεχνάτε ότι μόνο με μία καταγγελτική ψήφο δεν θα αλλάξει τίποτα, διότι ποτέ δεν άλλαξε μέχρι τώρα.

Διάχυση σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας των συνεπειών του μνημονίου και των πρακτικών του με κάθε μέσο και με κάθε τρόπο.
Ανάδειξη σε καθημερινή βάση της τεράστιας αλλά και ουσιώδους διαφοράς μεταξύ αγγλικού και ελληνικού κειμένου του μνημονίου.
Το παραπάνω προϋποθέτει απαραίτητα, πιστή μετάφραση όλων των σελίδων από ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλά την ορολογία τέτοιων συμφωνιών.
Υποσκέλιση των ΜΜΕ με διάσπαρτη οργάνωση πληροφόρησης από εθελοντές που θα γνωρίζουν καλά τι θα μεταδίδουν, ώστε να είναι πλήρως τεκμηριωμένα σε απλό λόγο και με όσο το δυνατόν λιγότερους συναισθηματισμούς.
Ανάδειξη όλων των σκοτεινών σημείων του μνημονίου, με τις βραχυπρόθεσμες, αλλά κυρίως τις μεσο-μακροπρόθεσμες συνέπειες σε όλα τα επίπεδα, δηλαδή, κοινωνικά, οικονομικά, γεωπολιτικά.
Στελέχωση με άξιους και ξεκάθαρους σε σκέψη και λόγο επιστήμονες, με σκοπό την πλήρη τεκμηρίωση σε περίπτωση αντιπαράθεσης με τους εγκάθετους.
Στήριξη όσων ομάδων έχουν δημιουργηθεί, ήδη, και δημιουργούνται για πληρέστερη ενημέρωσή τους.
Ανοικτή πρόσκληση σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να στοιχηθούν μαζικά και όχι αποσπασματικά, προειδοποιώντας τους για αποφυγή κομματικής εκμετάλλευσης της προσπάθειας.
Πρωτοπορία και στήριξη των ενεργειών από την πολιτική παράταξη, ΝΔ, που έχει, υποτίθεται, την πρωτοπορία στην ανάδειξη των μέχρι τώρα συνεπειών, αλλά μόνο, μέχρι τώρα, με καταγγελτικό λόγο.
Δέσμευση από τον αρχηγό της, ότι η προσπάθεια γίνεται για το καλό της Χώρας και όχι για το καλό του κόμματος.
Εκστρατεία στο εξωτερικό, ταυτόχρονα, με επαφές με την ομογένεια αλλά και όσους καταλαβαίνουν ότι η περίπτωσή μας αφορά και αυτούς, ιδιαίτερα δε με χώρες που έχουν ήδη υποστεί τις συνέπειες.
Δέσμευση, ότι εάν, με το καλό ευοδώσει η προσπάθεια, θα προκυρηχθούν εκλογές με
κυρίαρχα θέματα την αποδέσμευση από το μνημόνιο, την ομαλοποίηση των αδικιών απέναντι στα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα και κυρίως στους χαμηλοσυνταξιούχους, και κατάθεση ρεαλιστικού σχεδίου με σκοπό την έξοδο από την, κυρίως, ενδογενή, κρίση.
Το σχέδιο που ήδη υπάρχει, της ΝΔ, είναι μία πολύ καλή αρχή.

Εάν δεν επικοινωνηθούν αυτά, και ένα σωρό άλλα, μέχρι και στον τελευταίο πολίτη, με σκοπό να απαιτήσει πλέον η πλειοψηφία των πολιτών την απαλλαγή από την αγχόνη, και όχι να την καλεί το κάθε κόμμα, που σημειωτέον είναι και αναξιόπιστα, να κατέβει από το καρεκλάκι που ισσοροπεί τώρα, δεν θα αλλάξει τίποτα.

Δεν είναι σκέψεις δικές μου.
Είναι σκέψεις χιλιάδων και λόγος εκατοντάδων στο διαδίκτυο και στις παρέες, που απλά παραμένει σκέψη και λόγος.
Υπάρχουν και πολλά περισσότερα που έχουν ειπωθεί, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος για μία άλλη φορά να χαθούμε στην ογκώδη ανάλυση.
Μυαλά υπάρχουν, καρδιές δεν περισσεύουν.
Η μεγαλύτερη αδυναμία μας είναι ότι δεν μπορούμε να κάνουμε το πρώτο βήμα, έστω και από απόσταση και ανώνυμα.
Συνειδητοποιήστε ότι τρέχοντας πίσω από τα κόμματα, μόνον, μισές δουλειές θα γίνουν.
Ας τρέξουν τα κόμματα και μία φορά από πίσω μας, ή έστω μαζί μας.
Ας μην γελιόμαστε, για την καρέκλα ενδιαφέρονται κατά κόρον.
Ας την κρατήσουμε λίγο ψηλά, έτσι ώστε να κοπιάσουν να την φθάσουν.

Δεν γουστάρω τα κόμματα, αλλά εάν αυτό που δείχνει ο κ. Σαμαράς και αυτό που προβάλλουν οι περί αυτού, είναι αληθινό, μένει και να φανερωθεί.
Με έργα. Με έργα και μάλιστα τώρα, άμεσα. Αν ήταν δυνατόν και από χθες... Οποιαδήποτε άλλη στάση, βυθίζει τη χώρα σε ένα δρόμο χωρίς επιστροφή.

Ο νοών... νοείτω


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. μαυρο σε πασοκ-νδ0κκε-συριζα-λαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαχαχα, αυτά είναι, εμπρός όλοι στις κάλπες , στηρίξτε τον δικομματισμό, τόσο καιρό τρέχατε από πίσω μας, τώρα που είμαστε μπροστά σας και έχουμε και σχέδιο και δεσμευόμαστε σε ότι θέλετε ψηφίστε μας.

    Χαχαχαχαχα, ξεχάστε τι κάνανε οι προηγούμενοι, ο Καραμανλής δεν ήταν κολλητός μου ο Γιωργάκης είναι κακακακακακακακα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]