Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η συμπλήρωση του... Μηχανορραφικού του...

  • Της Τζένης Κ.
Είναι μια από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής του. Αφού φυλάκισε επιτυχώς στο μπουκάλι το απαίσιο, αντιπαραγωγικό ξωτικό που έβγαζε μέσα του πανό και κραύγαζε ότι τα 16, τα 17 και τα 18 είναι εποχή για να πειραματίζεται κανείς με όλα τα φαινόμενα και τα μη φαινόμενα της ζωής, για να ονειρεύεται, να ερωτεύεται και να μαθαίνει μέσω της δοκιμής και της πλάνης…, ο Τελειόφοιτος έπιασε στις εξετάσεις την επίδοση που επιθυμούσε. Προσπάθησε πολύ. Εγκατέστησε τη φυσική του περιέργεια, τη δίψα του για καινούριες πληροφορίες, τον πνευματικό του επεκτατισμό… στον ημιυπαίθριο της ,συχνά πολύ μίζερης, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Έμαθε να διαβάζει με τον τρόπο που κάνει κανείς το ετήσιο τσεκ απ για την υγεία του… Πήρε όλα τα απαραίτητα μέτρα. Τον υποστήριξαν και οι γονείς του εξασφαλίζοντάς του σταθερά τη δόση Παιδείας και παραπαδείας που του χρειαζόταν για να επιβιώνει χωρίς στερητικά σύνδρομα στην πορεία του για το μέλλον.
Οι γονείς του ανήκουν στην τελευταία ίσως γενιά γονέων στη χώρα που μπόρεσε να αγοράσει σε λογικές και σε παράλογες τιμές, καλύτερες προοπτικές για τα παιδιά της.
Από χθες κιόλας, τον κάλεσαν να συμπληρώσει το Μηχανογραφικό του Δελτίο κι έχει ψηλώσει 10 πόντους. Οι βαθμοί του είναι υλικό μοναδικής πλαστικότητας. Ήδη φιλοτεχνεί τον ακαδημαϊκό του ανδριάντα. Κάνει τα αποκαλυπτήρια της νέας του ζωής. Και σημειώνει με το στυλό τις σχολές που του ταιριάζουνε. Ωραίοι τίτλοι. Ωραίοι τόποι. Οι άνθρωποι που τον αγαπούν πασπαλίζουν παιγνιωδώς με χαρά, κλασικές συμβουλές και τα τσιτάτα… Ευτυχία είναι να… Επιτυχία είναι να… Πρέπει κανείς να μπορεί…
Ευτυχώς, ένα σημαντικό κομμάτι του πεπρωμένου του καθενός φυτρώνει στα χώματα του χαρακτήρα του. Ευτυχώς, η προσωπική βούληση είναι φυτό αειθαλές. Γιατί κατά τ’ άλλα… στη συγκεκριμένη χώρα, τη συγκεκριμένη στιγμή, για κάθε Μηχανογραφικό που συμπληρώνεται, συμπληρώνεται κι ένα μηχανορραφικό… Ένα Δελτίο για τις γενιές Ελλήνων που θα τα έχουν όλα λίγα. Μικρά βεληνεκή. Μικρές απαιτήσεις. Περιορισμένες δυνατότητες. Συγκεκριμένες σχέσεις. Εξαρτημένα και συνεξαρτημένα όνειρα. Παλιά χρέη. Δε βαριέσαι. Οι ωραίοι και οι μοιραίοι πάντα έχουν χρέη…
Υπάρχουν κι άλλα καλά νέα. Η εξαγορά του χρόνου της στρατιωτικής θητείας, μετά από μερικά παζάρια, φτήνυνε αποτόμως…


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]