Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Πάγκαλος απειλεί με διαγραφή όσους δεν ψηφίσουν το ασφαλιστικό

  • Πάγκαλος: Η χαρά του φασισμού ή το όνειδος της δημοκρατίας; Όπως και να έχει, ο άνθρωπος αυτός φροντίζει να επιβεβαιώνει (άγνωστο το γιατί) οποιονδήποτε πει κάτι άσχημο για την πολιτική του αντίληψη περί δημοκρατίας και άλλων φαιδροτήτων...
Γιατί μόνο ως φαιδρότητες αντιμετωπίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπανδρέου - ΔΝΤ, κύριος Πάγκαλος, τα κελεύσματα της λογικής, της ηθικής και της αξιοπρέπειας.
Σε άλλους καιρούς, τα βοθροκάναλα και τα μειράκια της δημοσιογραφίας θα είχαν ξεσηκώσει τον κόσμο για την αντιδημοκρατική αντίληψη, για τα δικαιώματα της ανεξάρτητης βούλησης των βουλευτών, για την πίεση των ψηφοφόρων και άλλα που σήμερα ξεχνούν να αναφέρουν καν...
Ο κύριος Πάγκαλος, όμως, είναι εδώ για να μας θυμίζει πως ο φασισμός δεν έχει μία μόνο μορφή. Αλλάζει, μεταλλάσσεται, παραλλάσεται και την κατάλληλη στιγμή στρογγυλοκάθεται στα αμαρτωλά τραπέζια της εξουσίας. Είθισται μάλιστα, επί των ημερών μας, ο φασισμός να αποτελεί απαύγασμα εκδημοκρατισμού (όλοι όσοι τον ασπάζονται είναι δημοκράτες και όλοι οι υπόλοιποι είναι φασίστες!!!), που αδιαμφισβήτητα κατέχει την εξουσία, με μορφή κληρονομική και αποδίδει την γνωστή δικαιοσύνη που διέπει όλους τους φασίστες. Οι πολιτικοί που διαφοροποιούνται από την κεντρική πολιτική του κόμματος, αποτελούν εχθρούς του σύμπαντος και αποκεφαλίζονται πολιτικά, ενώ σε ακραίες περιπτώσεις γίνονται θύματα κλοπής προσωπικών τους αντικειμένων μέσα από τα σπίτια τους...!
Τακτικές λίγο έως πολύ γνωστές σε συμμορίες. Όμως τί γίνεται όταν αυτές οι τακτικές χρησιμοποιούνται από κυβερνήσεις "δημοκρατικά" εκλεγμένες;
Τότε "ξεφυτρώνουν" κάποιοι αδίστακτοι, που αναλαμβάνουν τον ρόλο του... εκτελεστή. Στην προκειμένη περίπτωση, ο πολλά βαρύς Πάγκαλος, που αν δεν ήταν βουλευτής θα ήταν ο καρπαζοεισπράκτορας των πιτσιρίκων της γειτονιάς, εμφανίζεται να απειλεί και να ωρύεται για την γραμμή υπέρ της κυβέρνησης...! Ποιά δημοκρατία και άλλες αηδίες; Νόμος είναι το συμφέρον του πρωθυπουργού και των αφεντικών του. Όλα τα άλλα, τα κολλάμε στον τοίχο και τα... εκτελούμε.
Διαγραφές των βουλευτών που θα καταψηφίσουν το Ασφαλιστικό-Εργασιακό είτε επί της αρχής είτε κάποιο άρθρο, προανήγγειλε με... συνέντευξή του στον Real 97,8, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θόδωρος Πάγκαλος.
“Όλοι συμφωνούμε ότι δεν είναι δυνατόν να είσαι βουλευτής ενός κόμματος και να μη στηρίζεις το κόμμα σου όταν είσαι στην κυβέρνηση σε στιγμές κορυφαίας κοινοβουλευτικής δραστηριότητας, όπως η ψήφιση του προϋπολογισμού και η ψήφος εμπιστοσύνης.
Νονομοσχέδια που εμπίπτουν, ως στοιχεία, στο Μνημόνιο, που είναι το πλαίσιο που θα υπαχθούν όλοι οι ελληνικοί προϋπολογισμοί ως το 2013, πώς είναι δυνατό να μην κορυφαίες στιγμές κοινοβουλευτικής δραστηριότητας;”, διερωτήθηκε ο κ. Πάγκαλος και κατέστησε σαφές ότι όσοι βουλευτές καταψηφίσουν, θα θεωρηθούν εχθρικοί κατά της κυβέρνησης:
“Πώς μπορεί ορισμένοι συνάδελφοι να είναι εναντίον του Μνημονίου και υπέρ της κυβέρνησης;”, είπε, δίνοντας χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στη σημερινή, αλλά και στις αυριανές ψηφοφορίες στη Βουλή.
Μήπως ο ευτραφής (όχι εγκεφαλικά πάντως) κύριος Πάγκαλος, μπορεί να αναρωτηθεί πως κάποιοι βουλευτές δεν τολμούν να κυκλοφορήσουν στις πόλεις τους μετά την ψήφιση του Μνημονίου; Μήπως ο border line αντιπρόεδρος μπορεί να διαννοηθεί πως κάποιοι ίσως να νιώθουν πως δεν μπορούν να καταδικάσουν εκατομμύρια έλληνες πολίτες για να αισθάνονται καλά οι αμερικανοί επενδυτές;
Κύριε Πάγκαλε, δεν σε ξέρω και δεν με ξέρεις. Φιλικά, θα ήθελα να σου προτείνω να αποκτήσεις πολιτικό ένστικτο, γιατί στις ημέρες μας ίσως αυτό το ένστικτο να αποδειχθεί ένστικτο επιβίωσης... Το κατάλαβες ή να στο ζωγραφίσω με κομμάτια ψαχνό από ένα αρνάκι; Ως πολιτικοί, πιστέψτε με κύριε Πάγκαλε, είστε ανύπαρκτοι. Φροντίστε, τουλάχιστον να επαναδραστηριοποιηθείτε ως άνθρωποι... Πάψτε να είστε θλιβερές πολιτικές καρικατούρες και μαριονέτες... Αν δεν μπορείτε να επιστρέψετε στην προ της μετάλλαξής σας κατάσταση, έχετε πάντα τη δυνατότητα να... παραιτηθείτε δια παντός από τον πολιτικό βίο της χώρας. Αρκετό κακό κάνατε εσείς και το "δημοκρατικό"¨σινάφι σας...
Κωνσταντίνος


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Μια άλλη άποψη περί του κ. Πάγκαλου, μπορείτε να διαβάσετε εδώ:
    http://antiparatheseis1.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Όλοι συμφωνούμε ότι δεν είναι δυνατόν να είσαι βουλευτής ενός κόμματος και να μη στηρίζεις το κόμμα σου όταν είσαι στην κυβέρνηση σε στιγμές κορυφαίας κοινοβουλευτικής δραστηριότητας, όπως η ψήφιση του προϋπολογισμού και η ψήφος εμπιστοσύνης."

    Αρα κ.Παγκαλε, δεν σας ενδιαφερει η ψηφος κατα συνειδησιν,αλλα να υπακουουν οι βουλευτες σαν π....ες εις το ονομα της κομματικης πειθαρχιας εστω και αν αυτα που ζητατε να ψηφιστουν ειναι αντισυνταγματικα και αγγιζουν τα ορια της εσχατης προδοσιας!!
    Το χειροτερο ειναι, για ξεφτυλισμενα ανδρεικελα σαν του λογου σας, οτι το κομματικο συμφερον προεχει απο το συμφερον της πατριδας!!
    Ξεπερασατε και τον παππου σας,ο οποιος κατα την διαρκεια της ανταλλαγης πληθυσμων του 1923 επετρεψε στους εγκληματιες "Τσαμηδες" να μεινουν στην Ελλαδα!!
    Ψυχρα συγχαρητηρια!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]