Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η κυβέρνηση υπόσχεται με... λόγια του αέρα

  • Με μια ακόμη μεγάλη κοροϊδία η κυβέρνηση συνεχίζει να εμπαίζει τον ελληνικό λαό και να υποθηκεύει το μέλλον του με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Όσοι ήλπιζαν ότι οι αντιδράσεις θα κάμψουν την αναλγησία και θα γίνουν ουσιώδεις αλλαγές στον αντισυνταγματικό αυτό νόμο, ξεγελάστηκαν. Αυτά που είπε ο κ. Λοβέρδος ότι αλλάζουν είναι τόσο επουσιώδη που μπροστά στο ασφαλιστικό έκτρωμα φαντάζουν μηδαμινά.
Σύμφωνα με τις αλλαγές που ανακοινώθηκαν:
  1. Το κράτος εγγυάται ένα αξιοπρεπές επίπεδο συντάξεων. Φυσικά ο κ. Λοβέρδος απέφυγε να μας πει τι είναι γι’ αυτό αξιοπρεπές επίπεδο και πώς αυτό μετριέται. Διότι αν ήξερε πώς μπορεί να ζει κανείς με 350 ευρώ σύνταξη και να του κόβεται και το δώρο, τότε δεν θα προχωρούσε το νόμο. Επομένως, η δέσμευση είναι στον αέρα και δεν εγγυάται τίποτε απολύτως, απλά επιχειρεί να μαλακώσει τον κόσμο που βράζει.
  2. Μειώνεται το κόστος για εξαγορά πλασματικών ετών ως 50% για το στρατό. (Μέχρι σήμερα η εξαγορά ήταν 16.000 ευρώ για τις γυναίκες & 22.000 ευρώ για τους άνδρες). Δηλαδή το πρόβλημα είναι τα λεφτά για το στρατό; Ότι θα δουλεύουμε μια ζωή για σύνταξη πείνας δεν είναι πρόβλημα; Κι εν πάση περιπτώσει γιατί πιστεύει η κυβέρνηση ότι έχει να πληρώσει κανείς 10 και 20 χιλιάδες ευρώ για να πάρει μια σύνταξη; Το πρόβλημα δεν είναι η σύνταξη αλλά η εργασία, αν θα έχουν δουλειά οι πολίτες ώστε να φτάσουν μέχρι τα όρια της σύνταξης.
  3. Θεσπίζεται η δυνατότητα αναπροσαρμογής του επιδόματος των 800 ευρώ, ανάλογα με τα οικονομικά του κράτους. Εδώ κι αν είναι κοροϊδία. Πότε δηλαδή θα είναι καλά τα οικονομικά του κράτους; Άμα βγούμε από το ΔΝΤ δεσμεύεται η κυβέρνηση να επαναφέρει τα δώρα σε μισθούς και συντάξεις; Θα περιμένει δηλαδή ο συνταξιούχος πότε θα βγει η οικονομία από το τούνελ; Ζήσε Μάη μου…
  4. Το κράτος εγγυάται με τον πιο δεσμευτικό τρόπο τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος. Πώς δηλαδή την εγγυάται; Όπως εγγυάται τις καταθέσεις όταν θα χρεοκοπήσουμε και θα βγούμε από το ευρώ;
Φυσικά η κυβέρνηση μπορεί να υπόσχεται ότι θέλει, άλλωστε αύριο μπορεί να μην είναι κυβέρνηση.
Αυτό που έχει σημασία είναι ο κόσμος να μην ξεγελαστεί από τους γιαλατζί σοσιαληστές
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]