Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εισαγγελείς ερευνούν για παράνομες προεκλογικές προσλήψεις

  • Οι εισαγγελικές αρχές ερευνούν εταιρείες του δημοσίου, συμπλέοντας στο "κλίμα" αποπροσανατολισμού από το σήμερα
  • Μήπως η Ελληνική Δικαιοσύνη θα μπορούσε να επεκτείνει τις έρευνές της και στο προ της Νέας Δημοκρατίας κυβερνητικό-προεκλογικό παρελθόν; Εκεί ίσως να βρούνε τόσες παράνομες προεκλογικές προσλήψεις που ίσως αναγκαστούν να παραιτηθούν και οι... ίδιοι!
Αντικείμενο εισαγγελικών ερευνών έχουν αποτελέσει τα στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης σχετικά με παράνομες προσλήψεις, επί της προηγούμενης κυβέρνησης, σε εταιρίες του Δημοσίου, ακόμη και την προεκλογική περίοδο.
Τρεις εισαγγελείς διενεργούν ποινικές έρευνες για περιπτώσεις σωρείας παρατυπιών στις:
Αγροτικός Τουρισμός και Ήπιες Μορφές Αναψυχής (ΑΓΡΟΤΗΜΑ) Α.Ε., στην ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. και στον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου.
Η υπόθεση της ΑΓΡΟΤΗΜΑ, αφορά προσλήψεις προσωπικού χωρίς προκήρυξη διαγωνισμού και πρόσκλησης ενδιαφέροντος αλλά και άλλες παρατυπίες που έχουν διαπιστωθεί από τους ελέγχους. Για την υπόθεση ο υπουργός Πολιτισμού κατέθεσε τον περασμένο Απρίλιο στη Δικαιοσύνη όλα τα στοιχεία των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.
Εξάλλου, υπό εισαγγελική διερεύνηση έχουν τεθεί τα στοιχεία των επιθεωρητών για 139 προσλήψεις στην ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε., εκ των οποίων μάλιστα οι 39 έγιναν σε προεκλογική περίοδο, στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου 2009.
Τέλος, εισαγγελέας ερευνά και την υπόθεση με τις 25 συμβάσεις μίσθωσης έργου στον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου, τον Σεπτέμβριο του 2009, οι οποίες, σύμφωνα με τα στοιχεία των επιθεωρητών φαίνεται να υποκρύπτουν εξαρτημένη σχέση εργασίας.
Οι εισαγγελείς που διενεργούν τις προκαταρκτικές έρευνες για τις τρεις περιπτώσεις έχουν εντολή να ερευνήσουν όλα τα στοιχεία ώστε να διακριβωθεί αν έχουν διαπραχθεί συγκεκριμένα αδικήματα και να εντοπίσουν τους υπαίτιους.
Η διακωμώδηση της δικαιοσύνης, στη χώρα μας, γίνεται με την πλήρη συναίνεση δικαστικών λειτουργών, που μετέχουν σε πολιτικά παιχνίδια εντυπώσεων και αποπροσανατολισμού των ελλήνων πολιτών. Δυστυχώς, η συγκεκριμένη έρευνα, την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, μόνο εικασίες για οτιδήποτε άλλο εκτός από την απονομή της δικαιοσύνης μπορεί να δημιουργήσει στον ελληνικό λαό, ο οποίος παρακολουθεί τους λυμαίνοντες την εξουσία (και τα ταμεία) να αλληλοκατηγορούνται και να χρησιμοποιούν μέχρι και την δικαιοσύνη, για να στηρίξουν τα φαιδρά επιχειρήματά τους...
Τελικά, το μεγαλύτερο πρόβλημα σε αυτή τη χώρα μάλλον βρίσκεται στην Δικαιοσύνη και στους λειτουργούς της, που ανέχονται να άγονται και να φέρονται αλλά και επιτρέπουν να γίνονται όργανα της εκάστοτε πολιτικής εξουσίας, που τους χρησιμοποιεί κατά το δοκούν. Η κατάπτωση της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ελλήνων πολιτών ίσως θα έπρεπε να είναι το πρώτο θέμα στην ατζέντα μίας αδέκαστης δικαιοσύνης... Ίσως, αν οι δικαστές λειτουργούσαν όχι με την ηθική του νόμου, ούτε με το "γράμμα" που αυτός ορίζει, αλλά με την "κρίση" του ανεξάρτητου δικαστή, ίσως τότε να μην είχαμε φτάσει στο σημείο που σήμερα βρισκόμαστε ως χώρα, γεγόμενοι περίγελως όλου του κόσμου...


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]