Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρεκόρ παραιτήσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις και είμαστε στην αρχή...

  • Σε υπολογισμούς για τα υπέρ και τα κατά ανά περίπτωση επιδίδονται οι στρατιωτικοί μετά τη δημοσιοποίηση της τροπολογίας για τα συνταξιοδοτικά των ένστολων η οποία ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό, που κάθε άλλο παρά καθησύχασε τον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων
  • Οι φήμες περί παραιτήσεων έγιναν πράξη και δυστυχώς βρισκόμαστε μόνο στην αρχή. Οι κάκιστοι πολιτικοί χειρισμοί διαλύουν το στράτευμα

Οι παραιτήσεις των αξιωματικών από το Στράτευμα συνεχίζουν να αυξάνονται: χθες οι αρμόδιες διευθύνσεις των Γενικών Επιτελείων είχαν καταγράψει 1.965 αιτήσεις αποστρατείας, γεγονός που αποτελεί ουσιαστικά ρεκόρ των τελευταίων χρόνων. Κι αυτό καθώς οι παραιτήσεις για όλο το 2009 ήταν 1.043 και για το 2008- όταν είχε ξανανοίξει η συζήτηση έμμεσα για το Ασφαλιστικό χωρίς όμως να προχωρήσει- οι παραιτήσεις ήταν 2.272. Παραιτήσεις έγιναν τη Δευτέρα και την Τρίτη, μετά δηλαδή τη δημοσιοποίηση της τροπολογίας.
Οσον αφορά το ενδεχόμενο παραίτησης για όσους έχουν θεμελιώσει δικαίωμα μέχρι τώρα με 25ετία αρχίζει πλέον να μπαίνει σε συζήτηση και το κατά πόσον συμφέρει η σύνταξη με τις περικοπές που ήδη έχουν γίνει. Απ΄ την άλλη, όπως λένε στρατιωτικοί σε συζητήσεις στις μονάδες και στους διαδρόμους των επιτελείων, υπάρχει αβεβαιότητα και ως προς το μελλοντικό καθεστώς των επιδομάτων που προστίθενται στον βασικό μισθό.
Παρόμοια αβεβαιότητα διακατέχει και τους δικαιούμενους σήμερα επιδόματος επικινδυνότητας (πιλότοι, αλεξιπτωτιστές, βατραχάνθρωποι κ.ά.), καθώς κανείς δεν είναι σε θέση αυτή τη στιγμή, όπως λένε, να διαβεβαιώσει ποιες ακριβώς κατηγορίες, με ποιες προϋποθέσεις απασχόλησης θα το λαμβάνουν και αν τυχόν γίνουν νέες κλιμακώσεις.
Είναι χαρακτηριστικό της αβεβαιότητας αυτής ότι από τους 619 αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας που έχουν παραιτηθεί μέχρι τώρα, οι 51 είναι πιλότοι. Το θέμα πάντως της φορολόγησηςπου είχε προκαλέσει τη λευκή απεργία- αντιμετωπίστηκε σύμφωνα με την εξαγγελία του υπουργείου Αμυνας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ιστολογίου, ο ιδιαίτερα αυξημένος αριθμός των παραιτήσεων, ιδιαίτερα στις τάξεις της Πολεμικής Αεροπορίας, κάθε άλλο παρά μη αναμενόμενος ήταν, αφού είχε συζητηθεί έντονα μέσα στις τάξεις των ιπταμένων της Πολεμικής Αεροπορίας το ενδεχόμενο μαζικών παραιτήσεων. Οι λόγοι, δε, που εξανάγκασαν τους χειριστές των πολεμικών μας αεροσκαφών να καταθέσουν τις παραιτήσεις τους, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την απαξιωτική συμπεριφορά του κυρίου Βενιζέλου προς τους αξιωματικούς και το στράτευμα, όπως επίσης, καμία σχέση δεν έχουν με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο ή με τις αυξήσεις στις κρατήσεις επί των μισθών τους.
Πληροφορίες προ διμήνου, που μας είχαν έρθει άμεσα μέσα από τις πολεμικές μοίρες της ελληνικής αεροπορίας, ανέφεραν εντονότατη δυσαρέσκεια και μεγάλη τάση κατάθεσης παραιτήσεων επειδή η ελληνική κυβέρνηση είχε απαγορεύσει την πτήση σε ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη ανατολικά του 25ου μεσημβρινού... Η πτήσεις ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών επιτρεπόταν μόνο εάν τα μαχητικά έδρευαν σε κάποια βάση της πολεμικής αεροπορίας η οποία βρίσκεται ανατολικότερα του ορίου πτήσεων, δηλαδή του 25ου μεσημβρινού. Οι έλληνες ιπτάμενοι, νιώθοντας έντονα πως δεν μπορούν να επιτελέσουν το καθήκον προς την πατρίδα, η οποία συρρικνώθηκε και παρέδωσε τον αέρα του μισού Αιγαίου στην Άγκυρα, νιώθοντας πως δεν υπάρχει κανείς λόγος να πετούν με τα πολεμικά αεροσκάφη για να υπερασπίσουν τα μετώπισθεν των ελληνικών συνόρων και όχι τα πραγματικά σύνορα, διαβλέποντας πως η οριογραμμή μεταξή Ελλάδας και Τουρκίας μετακινείται συνεχώς προς τα δυτικά και δεν μπορούν να ακολουθούν την υποχωρητική πολιτική που αποφασίσθηκε, σκεφτόντουσαν την κατάθεση μαζικών παραιτήσεων. ένα γεγονός που συνέβη, απλά ακύρωσε την μαζικότητα του κύματος παραιτήσεων, αλλά παρ' όλα αυτά οι 51 παραιτηθέντες δίνουν ένα πολύ σοβαρό στίγμα για τα γενόμενα εντός του στρατεύματος σε σχέση με την πολιτική βούληση περί εθνικής κυριαρχίας...
Πληροφορίες, επίσης, αναφέρουν πως το ίδιο "σκηνικό" υπάρχει και στο Πολεμικό Ναυτικό, οι αξιωματικοί του οποίου νιώθουν έντονες οχλήσεις υποχωρητικότητας από τα πολιτικά κλιμάκια του υπουργείου Άμυνας. Η δυσφορία των αξιωματικών είναι επίσης έντονη και αυξάνεται από τα όσα τραγικά συμβαίνουν στο Αιγαίο εις βάρος της Ελλάδας. Κύκλοι αναφέρουν πως το περιστατικό στο Αβέρωφ ήταν μία καλοστημένη "παράσταση" προκειμένου να εκτεθεί το Πολεμικό Ναυτικό και συγκεκριμένα οι αξιωματικοί του, σε μία προσπάθεια που καταβάλουν κυβερνητικοί μηχανισμοί να σπιλώσουν άλλους για να μην εκτεθούν οι ίδιοι... Είναι άγνωστο εάν πρόκειται για τακτική πολιτικού αποπροσανατολισμού, θεωρείται όμως απολύτως βέβαιο πως εάν γίνει μία καλή (και όχι επιφανειακή) έρευνα γύρω από το "γλέντι" με τα κολ-γκερλς, οι υπεύθυνοι που θα "ξεθαφτούν" κάθε άλλο παρά σχέση με το στρατό ή το ναυτικό θα έχουν...


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]