Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Roubini: Τα μηδενικά επιτόκια ίσως να σώσουν την Ευρώπη

  • Τα 750 δισ. ευρώ ίσως δεν είναι αρκετά δηλώνει ο γνωστός Roubini, επισημαίνοντας τον κίνδυνο που υπάρχει στην οικονομία της Ευρώπης
  • Soros: Τώρα ξεκινά η Δεύτερη Πράξη της κρίσης
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να μειώσει τα επιτόκια του ευρώ σε μηδενικά επίπεδα και να επεκτείνει τις αγορές κρατικών ομολόγων για να αντισταθμίσει τις υφεσιακές επιπτώσεις των μέτρων λιτότητας για τις οικονομίες της Ευρωζώνης, εκτίμησε ο Nouriel Roubini, μιλώντας στο Bloomberg.
«Το να πάνε (τα επιτόκια) στο μηδέν, δεν επαρκεί. Αυτό είναι 100 μονάδες βάσης. Πρέπει να πάνε στο μηδέν, πρέπει να τυπωθεί χρήμα, πρέπει να στηριχθούν οι δυσλειτουργικές αγορές, πρέπει να δείξουν ότι δεν τους πειράζει το αδύναμο ευρώ εάν αυτό είναι μια σταδιακή και ελεγχόμενη διαδικασία», είπε.
Ο Roubini εκτίμησε πως ο μηχανισμός στήριξης των 750 δισ. ευρώ που ανακοίνωσε η ΕΕ ίσως να μην μπορέσει να προστατέψει τις χώρες μέλη, εάν τα ομόλογά τους δεχτούν επίθεση. «Εάν πολλές χώρες της Ευρωζώνης αντιμετωπίσουν πρόβλημα, ακόμα και τα 750 δισ. ευρώ ίσως να μην είναι αρκετά. Τα 750 δισ. ευρώ επιτρέπουν στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία να μην χρειαστούν τη χρηματοδότηση των αγορών για τρία χρόνια, αλλά εάν προσθέσει κανείς και την Ιταλία, τα 750 δισ. δεν θα είναι αρκετά».
Soros: Τώρα ξεκινά η Δεύτερη Πράξη της κρίσης
«Η κατάρρευση του χρηματοοικονομικού συστήματος όπως το ξέραμε είναι πραγματική και η κρίση δεν έχει τελειώσει», δήλωσε ο George Soros, κατά τη διάρκεια συνεδρίου στη Βιέννη. «Μόλις μπήκαμε στη Δεύτερη Πράξη του δράματος», εκτίμησε.
«Όταν οι αγορές άρχισαν να χάνουν την εμπιστοσύνη στην αξιοπιστία του δημοσίου χρέους, η Ελλάδα και το ευρώ βρέθηκαν στο επίκεντρο, όμως, οι επιπτώσεις αναμένεται να γίνουν αισθητές παγκόσμια», είπε ο Soros.
Ο διάσημος διαχειριστής φέρεται να κέρδισε 1 δισ. δολάρια σορτάροντας τη λίρα κατά τη δεκαετία του 1990, ενώ στοιχημάτισε επίσης στην ανατίμηση του γερμανικού μάρκου μετά την κατάρρευση του Τείχους του Βερολίνου και την πτώση των ιαπωνικών μετοχών το 1989.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Κερδοσκοποι τυπου Ρουμπινι και Σορος καλο θα ηταν να βγαλουν καποτε τον σκασμο!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]