Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όλοι εναντίον όλων στην κυβέρνηση...

  • Καζάνι που βράζει θυμίζει η κυβέρνηση τις τελευταίες εβδομάδες και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι αυτό συμβαίνει επειδή πλησιάζει η ώρα της κρίσης για την οικονομία
Η οικονομική πολιτική που ακολουθείται οδηγεί σε αδιέξοδο και την Ελλάδα στη χρεοκοπία με αποτέλεσμα πολλοί υπουργοί να έχουν αρχίσει να επιδιώκουν να σώσουν το «τομάρι» τους, δηλαδή να δίνουν αγώνα για την πολιτική τους επιβίωση και υστεροφημία. Έτσι, μάλλον συνηθισμένο φαινόμενο θα είναι τους επόμενους μήνες οι συγκρούσεις εντός της κυβέρνησης.
Σήμερα, Πέμπτη, φωτιά άναψαν οι δηλώσεις της Λ. Κατσέλη η οποία ξεκάθαρα επιτέθηκε κατά των «συναδέλφων» της Γ. Παπακωνσταντίνου και Τ. Μπιρμπίλη για διαφορετικούς λόγους αλλά με κοινή συνισταμένη: Ποιος φταίει για το χάλι στην αγορά – ποιος θα την κάνει πρώτος;
Η κ. Κατσέλη είπε ότι τη μεγαλύτερη ευθύνη για την έκρηξη του πληθωρισμού την έχουν οι αυξήσεις στους φόρους που αποφάσισε ο… Γ. Παπακωνσταντίνου ενώ σε ότι αφορά τα προϊόντα που η ίδια ελέγχει, η αύξηση είναι ελάχιστη. Επομένως, στέλνει το μήνυμα στο υπουργό Οικονομικών ότι «δεν θα φάω εγώ την οργή του κόσμου, να πληρώσεις κι εσύ όταν ο πληθωρισμός θα φτάσει το 8%».
Ωστόσο, η πλήρης διάσταση απόψεων είναι γνωστή εδώ και μήνες μεταξύ των δύο υπουργών. Η κ. Κατσέλη το φέρει βαρέως διότι ο πρωθυπουργός καλύπτει τον Γ. Παπακωνσταντίνου κι όχι την ίδια.
Παράλληλα, η κ. Κατσέλη επιτέθηκε και κατά της Τίνας Μπιρμπίλη λέγοντας ότι δεν πρέπει να γίνουν αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Οι αυξήσεις βέβαια ανακοινώθηκαν, αρχικά για τις επιχειρήσεις και θα ακολουθήσουν και τα νοικοκυριά.
Δυσαρέσκεια φαίνεται να υπάρχει και για τον Δ. Ρέππα διότι ο διαλυμένος και υπερχρεωμένος ΟΣΕ αποφάσισε να πάρει κι άλλο δάνειο 1,4 δισ. με εγγύηση του Δημοσίου.
Η Μ. Ξενογιαννακοπούλου από την άλλη, τα έχει βάλει με τον Ανδρέα Λοβέρδο διότι η έκρηξη της φαρμακευτικής δαπάνης κατά την ίδια είναι αποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης συνταγογράφησης των ταμείων, προϊστάμενος των οποίων είναι ο υπουργός Εργασίας.
Οσονούπω θα ξεκινήσουν γκρίνιες και για τον Γ. Ραγκούση ο οποίος προχώρησε στον Καλλικράτη χωρίς να εξασφαλίσει χρηματοδότηση.
Το σκηνικό δείχνει ότι όλοι είναι εναντίον όλων με… τρόπαιο τη σωτηρία τους όταν το καράβι θα βουλιάξει. Έτσι, όμως, δεν πάει μπροστά ούτε η οικονομία, ούτε ο τόπος…


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]