Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η εξουσιαστική αδελφότητα του ΠΑΣΟΚ

  • Στο ΠΑΣΟΚ, όλα δείχνουν ότι η νυν ηγεσία προσπαθεί να «τελειώσει» με ΟΛΗ την παλιά φρουρά. Οι πληροφορίες που διοχετεύονται από το κυβερνών κόμμα, είναι ότι θα δοθούν στη δημοσιότητα μέσω διαρροών, στοιχεία που θα καίνε και άλλα παλιά στελέχη, γνωστά τοις πάσι, που είναι όμως ακόμα «εν ενεργεία», αν και εκτός υπουργικού συμβουλίου
Όλα αυτά στο όνομα της «κάθαρσης», αλλά και της αποστασιοποίησης από ένα νοσηρό παρελθόν, αλλά και της μεταστροφής του ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης προς μια άλλη, «ελεγχόμενη» κατεύθυνση.
Εδώ, η σκανδαλολογία βοηθά στο να μην γίνουν αντιληπτά όλα όσα προετοιμάζει εις βάρος των πολιτών η κυβέρνηση, με πρόσχημα την κρίση.
Φυσικά, ο ένας «πράσινος» θα συμπαρασύρει τον άλλο. Και θα δούμε και θα ακούσουμε πράγματα και θαύματα, καθώς επίκεινται αλληλομαχαιρώματα και πολιτικοί αλληλοσκοτωμοί. Αυτό που δεν αντιλαμβάνεται το ΠΑΣΟΚ, το οποίο διαπράττει τώρα τελευταία σοβαρότατα σφάλματα τακτικής, είναι ότι όταν αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι, η μπόρα θα πάρει πάρα πολλούς, ακόμα και στελέχη που είναι σήμερα κοντά στον Γιώργο Παπανδρέου. Επίσης, η αποδόμηση του ιστορικού ΠΑΣΟΚ, θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε αυτό που κάποιοι αντιλαμβάνονται ως «νέο» ΠΑΣΟΚ. Το κυβερνών κόμμα δεν προήλθε από παρθενογένεση.
Πολύ χαρακτηριστικά είναι τα όσα είπε το 1996 ο Γιώργος Παπανδρέου στον Άκη Τσοχατζόπουλο, όταν ο πρώτος προσπάθησε να χρυσώσει το χάπι στον Θεσσαλονικιό πολιτικό για τη στήριξη που πρόσφερε στον Κώστα Σημίτη: «Άκη θέλω να ξέρεις ότι ήσουν, είσαι και θα είσαι σύντροφός μας. Θέλω να ξέρεις ότι αν αύριο εκλεγείς, θα σε στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις. Θέλω να ξέρεις ότι σε εκτιμώ και σε τιμώ γιατί σε δύσκολες ώρες πάλεψες δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου και αυτό πάντα θα μας ενώνει». Φυσικά, ο χρόνος αλλάζει πολλά. Στην πολιτική, χώρος για φιλίες και «ευγνωμοσύνες», δεν υπάρχει… Μπροστά στα προβλήματα και στις σκοπιμότητες, όλα ξεχνιούνται. Όλα.
Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει καταλάβει τι κρατά ενωμένο το ΠΑΣΟΚ και ποια είναι η συγκολλητική ουσία του. Το ΠΑΣΟΚ είχε ανέκαθεν το χαρακτήρα εξουσιαστικής αδελφότητας. Μπορεί τα «συντροφικά» μαχαιρώματα να έδιναν και να έπαιρναν, αλλά στο τέλος όλοι ήταν για όλους. Αν αυτό διαρραγεί, τότε το ΠΑΣΟΚ τελείωσε. Θέλω απλά να πω ότι η πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου όσον αφορά στο κόμμα, έχει υψηλό ρίσκο και αναδεικνύει την έλλειψη πραγματιστικής αντίληψης που τον διακατέχει. Ο πρωθυπουργός, είναι εκτός τόπου και χρόνου, κλεισμένος μέσα στη δική του εικονική πολιτική πραγματικότητα, τύπου Σκανδιναβίας.
Φυσικά, ο διασυρμός του ΠΑΣΟΚ και η διάλυσή του θα είναι μια ευεργετική εξέλιξη για τη χώρα, που θα δει σύντομα όλους όσους την οδήγησαν διαχρονικά στο γκρεμό, να διαπομπεύονται και να μας αδειάζουν τη γωνία. Και αυτό κάτι είναι.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]