Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ψυχροπολεμική κατάσταση μεταξύ Ισραήλ-Τουρκίας!

  • "...Μετά τα όσα αιματηρά διαδραματίστηκαν στα ανοικτά της Γάζας, ήταν λογικό να ξεσπάσει ένας πόλεμος κατασκοπίας, διαρροών αλλά και δολιοφθορών μεταξύ τους..."
Το πράγμα ξεφεύγει, αλλάζοντας δραματικά τα δεδομένα στη ΝΑ Ευρώπη. Ο λόγος για την σύγκρουση (ναι, γιατί περί σύγκρουσης πρόκειται) μεταξύ Ισραηλινών και Τούρκων. Το κλίμα χειροτέρεψε ακόμα περισσότερο, μετά την άρνηση των Τούρκων να συναινέσουν σε μέτρα κατά του Ιράν. Οι δε Αμερικανοί παρακολουθούν εμβρόντητοι την αλλαγή 180° στην τουρκική συμπεριφορά, ενώ το εβραϊκό λόμπι ετοιμάζεται να χιμήξει στα τουρκικά συμφέροντα! Την ίδια ώρα, οι Κούρδοι, στους κόλπους των οποίων το Ισραήλ έχει μεγάλη διείσδυση, καθαρίζουν τα όπλα τους. Κακός χαμός!
Μετά τα όσα αιματηρά διαδραματίστηκαν στα ανοικτά της Γάζας, ήταν λογικό να ξεσπάσει ένας πόλεμος κατασκοπίας, διαρροών αλλά και δολιοφθορών μεταξύ τους. Συγκεκριμένα, οι Τούρκοι καταλογίζουν ευθύνες στους Ισραηλινούς για την αιματηρή επίθεση Κούρδων αυτονομιστών εναντίον βάσης του τουρκικού στρατού στην Αλεξανδρέττα, στις 31 Μαΐου, λίγο μετά τα συμβάντα στη θάλασσα. Οκτώ Τούρκοι ναυτικοί νεκροί και πολλοί τραυματίες, ήταν ο αιματηρός απολογισμός.
Οι Τούρκοι «ψάχνονται», αφήνοντας αιχμές για το ρόλο του Ισραήλ. Οι Ισραηλινοί από την πλευρά τους λένε ότι το τουρκικό λιμάνι, μήλον της έριδος μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, χρησιμοποιείται πλέον ανοικτά από τη Δαμασκό και τη σιιτική Χεζμπολάχ. Μπορεί να ακούγεται προπαγανδιστικό (και ίσως να είναι), αλλά αυτό λένε πάντως. Η διακοπή των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, είναι επί θύραις…
Επίσης, οι Ισραηλινοί κατηγορούν με διαρροές τους Τούρκους, ότι εγκατέστησαν εκεί πρόσφατα αντιαεροπορικά συστήματα, για να καλύψουν Συρία και Λίβανο από αεροπορική επίθεση των Ισραηλινών! Ουσιαστικά, κατηγορούν την Τουρκία ότι ανάγει εαυτήν σε προστάτιδα των μουσουλμανικών χωρών της περιοχής! Την ίδια ώρα, οι Τούρκοι διαρρέουν ότι ετοιμάζουν αριθμό στολίσκων για να σπάσουν τον αποκλεισμό της Γάζας, χρηματοδοτώντας παράλληλα την ισλαμική οργάνωση Insani Yardim Vakfi (IHH), για να «ετοιμάσει» τις υποδομές της και να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις μιας αντιπαράθεσης.
Ο Ερντογάν, αντικαθιστά στη χώρα του το κεμαλικό παρακράτος, με ένα ισλαμικό και ετοιμάζεται να τραβήξει το σκοινί με τους Ισραηλινούς… Οι τελευταίοι διαρρέουν ότι οι Τούρκοι συγκεντρώνουν επίλεκτες μονάδες στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου, ώστε να είναι σε θέση να παρέμβουν, αν υπάρξει πάλι σύγκρουση στα ανοικτά της Γάζας. Και ο προπαγανδιστικός πόλεμος συνεχίζεται…


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Αλλο φιλια και αλλο λυκοφιλια..
    Αποδεικνυεται περιτρανα πως και οι εγκληματιες ειναι επικινδυνοι ο ενας για τον αλλον..

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]