Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απορίες…

  • Πολλά μας έπεσαν ξαφνικά σαν λαός: Λαμόγια, αρπαχτές, κομπίνες, χρέος, κάθαρση, πτώχευση... Κι εμείς, τα έχουμε αφήσει όλα στα χέρια του Γιώργου; Τυχαίο; Μπα... δε νομίζω!
α) τι το τόσο πιο καταστροφικό θα γίνει σ΄ αυτήν την έρημη χώρα δηλαδή αν παραμείνουν οι καταθέσεις σε Euro ενώ οι συναλλαγές μέσα στην Ελλάδα (μισθοί, προϊόντα κλπ) γίνονται σε δραχμές; Αν μάλιστα οι Τράπεζες πουν ότι τα επιτόκια για δάνεια πρώτης κατοικίας παραμείνουν ως έχουν τότε πολλοί Έλληνες δε θα χάσουν τον ύπνο τους.
β) Δεν είναι χειρότερο να σε πηγαίνουν καθημερινά για εικονική εκτέλεση από το να σε σκοτώσουν μια και καλή (γιατί ο δρόμος είναι προδιαγεγραμμένος)
γ) Η διάψευση των σεναρίων έχει τόση αξία όση και τα "λεφτά υπάρχουν", "πάταξη φοροδιαφυγής", "πράσινη ανάπτυξη", "διαβούλευση" και τα ρέστα
δ) Πόσο πρέπει να πληρώνεται τελικά ένας εργαζόμενος στην Ελλάδα (αν έχει δουλειά βεβαίως) για να ορθοποδήσει η χώρα χωρίς επιστροφή στην δραχμή, αναδιαπραγμάτευση χρέους, ανάπτυξη κλπ; 200 Euro; Και τότε τι θα λέει; Σ΄ ευχαριστώ Θεέ μου που δεν έχω δραχμές;
ε) Κάθαρση με παροπλισμένα πλοία τύπου liberty (Τσοχατζόπουλος, Μαντέλης) γίνεται; Πόσο περήφανοι και σίγουροι αισθάνονται οι Έλληνες;
στ) Αυτές οι επιβεβαιώσεις μου θυμίζουν προετοιμασίες για το τελευταίο πλιάτσικο. Κοιμηθείτε εν ειρήνη, για να κάνουμε κι εμείς ότι πρέπει πριν φύγουμε με την banca…
Άρνηση της πληρωμής του χρέους εδώ και τώρα σημαίνει άμεση παύση πληρωμών προς τους δανειστές.
Σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε κανενός είδους απαίτηση που θα επιτρέψει στους δανειστές της χώρας να τη δημεύσουν, να την κατασχέσουν, να τη λεηλατήσουν.
Σημαίνει ότι σταματάμε να πληρώνουμε δάνεια που έχουμε πληρώσει διπλά και τρίδιπλα.
Σημαίνει ότι διαγράφουμε μονομερώς όλες τις οφειλές που υπήρξαν προϊόν ρεμούλας και κερδοσκοπίας εις βάρος της χώρας και του λαού της.
Σημαίνει ότι αρνούμαστε επιτέλους να ματώνουμε για δάνεια που έρχονται από το 1880, αλλά οι αγορές και οι μεγάλοι «εταίροι» μας έχουν επιβάλει να τα πληρώνουμε έως σήμερα.
Σημαίνει πολύ απλά ότι σταματάμε να πληρώνουμε τα κερατιάτικα στους διεθνείς και ντόπιους τοκογλύφους.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. POY EINAI GIA?
    PIOS THA KANEI OLA AYTA TA OREA POU LES?
    O GIORGAKIS ? O ANTONAKIS? H NTORITA? H ALEKARA?
    O THEOS NA VALEI TO XERI TOU ! AN DE TOU TO KLEPSANE KAI AYTO TA LAMOGIA TIS &CIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτονόητες αλήθειες που αποκρύβουν οι κυβερνώντες, οι μεγαλοδημοσιογράφοι των Μ.Μ.Ε. και το πολιτικό σύστημα που προωθούν μονοδρομους, αποχαύνωση και εκβιαστικά διλήμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]