Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κυβερνητικό χάος... και ο Γιώργος οδηγεί το "καράβι" στον τόπο βύθισής του

  • Όταν κάποιος γράφει για τα πεπραγμένα μιας κυβέρνησης, οποιαδήποτε κι αν είναι αυτή, πρέπει σίγουρα να είναι προσεκτικός αφού παίζεται και το μέλλον μιας χώρας. Όταν όμως βλέπει κανείς σημάδια παρακμής, σήψης και διάλυσης, οκτώ μήνες μόλις μετά τις εκλογές, αν μη τι άλλο πρέπει να ανησυχεί και να αναδεικνύει το πρόβλημα
Θα ξεκινήσουμε από το περίφημο «σημείωμα φάντασμα» με το οποίο φέρεται ο Χριστοφοράκος φερόταν να δίνει το 2008 μίζα εκατομμυρίου σε «γαλάζιο πρωθυπουργό».
Μέσα σε λίγες ώρες το υποτιθέμενο «ιδιόχειρο σημείωμα» έγινε e-mail, ο «υπουργός» άλλαξε σε «άνθρωπό μας του υπουργικού συμβουλίου», ο Χριστοφοράκος αποκαλύφθηκε ότι ήταν εκτός Ζήμενς όταν δινόταν η «εντολή» και τελικά ακόμα και το e-mail «κάνει βόλτα στο εξωτερικό»!
Τι υποδεικνύει η περίπτωση αυτή: Μόνο πανικό και αφάνταστη προχειρότητα και επιπολαιότητα στην προσπάθεια να κάνουν έναν αντιπερισπασμό από το Μαντέλη.
Ενώ σε πολιτικό επίπεδο κυριαρχούν οι αποκαλύψεις για τον χρηματισμό στελεχών του ΠΑΣΟΚ (με ολίγον συμψηφισμό με «γαλάζια» στελέχη) η κυβέρνηση δείχνει να αδυνατεί να ελέγξει τις αποκαλύψεις και όσα φοβερά και τρομερά λέγεται ότι έρχονται για πρώην «πράσινους» υπουργούς.
Όταν όμως η κυβέρνησης δεν μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλίες για εκκαθάριση της πολιτικής ζωής, το σκηνικό θα θυμίζει όλο και περισσότερο την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει το ΠΑΣΟΚ το 1989 με την αδυναμία του :Ανδρέα Παπανδρέου να κυβερνήσει.
Αυτό προστίθεται στα άλλα που δείχνουν ότι η σημερινή κυβέρνηση «βαράει διάλυση». Σε όλα τα επίπεδα, σε όλους τους τομείς η εικόνα είναι τραγική και θυμίζει κυβέρνηση με φθορά 8-10 ετών στην εξουσία.
Σε οικονομικό επίπεδο η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Τα πάντα είναι δραματικά, όλοι οι τομείς και τα υπουργικά χαρτοφυλάκια έχουν τόσο μεγάλο πρόβλημα που είναι πλέον ανεξέλεγκτα. Έσοδα μηδέν, τουρισμός μηδέν, περικοπές παντού χωρίς αντίκρισμα. Η μπάλα έχει χαθεί στο οικονομικό γήπεδο, αλλά αυτήν την περίοδο δε μας παίρνει να κάνουμε αλχημείες. Το ΔΝΤ είναι εδώ και ετοιμάζεται για την τελική αντεπίθεσή του.
Προς το παρόν ο κόσμος κάνει υπομονή διότι περιμένει να δει φως στο τούνελ. Όταν όμως βλέπει ότι η κυβέρνηση σπαταλά τον πολιτικό της χρόνο διαλύοντας την οικονομία, είναι βέβαιο ότι ο λαός θα αντιδράσει, και πολύ δυναμικά.
Τέλος, σε επίπεδο νομοθετικών πρωτοβουλιών δεν υπάρχει κάτι τρομερό, κάτι που θα αλλάξει την Ελλάδα όπως υποσχόταν ο Γ. Παπανδρέου για τις 100 ημέρες του ΠΑΣΟΚ. Οι 100 έγιναν 200 ημέρες αλλά η χώρα πάει από το κακό στο χειρότερο. Ακόμη και ο Καλλικράτης βρίθει λαθών, αδικιών και προβληματικών θεμάτων, με κυρίαρχο το οικονομικό.
Χαρακτηριστικό της προχειρότητας είναι ότι σκέπτονται τώρα να επαναφέρουν το 42% για εκλογή δημάρχων. Με πρόσχημα την οικονομική κρίση και να μη γίνει 2η Κυριακή που έχει έξοδα αλλά με πραγματική αιτία ότι οι «πράσινοι» υποψήφιοι δήμαρχοι φοβούνται «μαύρισμα» εκτιμάται ότι θα επαναφέρουν το 42% το οποίο κατακεραύνωναν επί Νέας Δημοκρατίας.
Όσο για τις σχέσεις μεταξύ υπουργών, η κόντρα Κατσέλη – Παπακωνσταντίνου είναι η κορυφή του παγόβουνου. Τα χαμόγελα στις κάμερες δεν μπορούν να κρύψουν το πρόβλημα.
Το συμπέρασμα είναι ότι η κυβέρνηση πλέει ακυβέρνητη μέσα σε πλήθος προβλημάτων και δύσκολα θα αντέξει τους επόμενους μήνες. Φτάνει μόνο να μην πάρει στο βυθό και τη χώρα.
Πηγή


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]