Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ομολογία αποτυχίας του πολιτικού συστήματος

  • "...Σε κάθε περίπτωση η εμπιστοσύνη των πολιτών στους πολιτικούς έχει τρωθεί. Οι πολιτικοί επιχειρούν να αποτινάξουν από πάνω τους το θυμό των πολιτών, μέσω «χειροβομβίδων κρότου» και προπετάσματος ομίχλης..."
Του Δ. Γ. Παπαδοκωστόπουλου
«Όλοι όσοι ζούμε σ’ αυτό τον τόπο, έτσι όπως κατάντησε πολιτικά, δεν μπορούμε να κάνουμε κάποια ενέργεια ακόμα και αν μας φαίνεται λογική…», είπε πριν από μία εβδομάδα στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέας Λοβέρδος στη διάρκεια συζήτησης για τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων. Ο ίδιος, δίνοντας ένα ακόμη μέτρο του παραλογισμού της κατάστασης στην Ελλάδα του 2010, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έχει καταντήσει να έχει αξία στη χώρα μας η ανθρώπινη ζωή άμα σε σκοτώνει αστυνομικός, αλλά αν σε σκοτώσει αναρχικός δεν έχει καμία αξία…».
Με άλλα λόγια, ο υπουργός παραδέχτηκε με τις δύο αυτές αποστροφές του ότι στην Ελλάδα σήμερα οι πολιτικοί και τα κόμματα που εκλέγονται δυσκολεύονται να κυβερνήσουν… Τα λογικά πράγματα δεν γίνονται (εφόσον τα αντιστρατεύονται συμφέροντα) καθώς επίσης ισχύει η οργουελική φράση ότι: όλα τα ζώα στη φάρμα είναι ίσα, αλλά μερικά είναι περισσότερο ίσα από τα άλλα… Οι πολιτικοί στην Ελλάδα ζούνε πλέον πολύ δύσκολες ημέρες.
Η συντριπτική τους πλειοψηφία δεν μπορεί να κυκλοφορήσει καν στο δρόμο. Το φαινόμενο είναι πρωτοφανές και είναι αποτέλεσμα της κατάστασης στην οποία βρεθήκαμε, να είμαστε δηλαδή ένα βήμα πριν από την πτώχευση. Μέχρι χθες τα δύο μεγάλα κόμματα μιλούσαν για την ισχυρή οικονομία, την αναγέννηση της χώρας και πολλά άλλα, που τα βοηθούσαν να προσπορίζονται ψήφους από μια κοινωνία που συμπεριφερόταν σαν στρουθοκάμηλος. Το ξύπνημα στην πενία ήταν οδυνηρό και, το χειρότερο, οι μέχρι χθες υποτίθεται υπηρέτες του δημόσιου συμφέροντος αποδείχτηκε ότι στην καλύτερη περίπτωση ήταν αδιάφοροι και στη χειρότερη διαγουμιστές του εθνικού πλούτου.
Η εικόνα των πολιτικών με τα πολλά ακριβά ακίνητα στην κατοχή τους μαρτυρά ότι στην Ελλάδα οι υπηρέτες του δημόσιου συμφέροντος μας υπηρετούσαν με το αζημίωτο… Σε κάθε περίπτωση η εμπιστοσύνη των πολιτών στους πολιτικούς έχει τρωθεί. Οι πολιτικοί επιχειρούν να αποτινάξουν από πάνω τους το θυμό των πολιτών, μέσω «χειροβομβίδων κρότου» και προπετάσματος ομίχλης.
Αγωνιούν για το μέλλον τους και εμφανίζονται να αποζητούν την κάθαρση των λαδιάρηδων συναδέλφων τους από τη μια και από την άλλη να παλεύουν για να σωθεί η χώρα από την πτώχευση όπου μας έφερε η πολιτική τάξη της μεταπολίτευσης.
Την ίδια στιγμή οι πολιτικοί διά στόματος του Ανδρέα Λοβέρδου παραδέχονται ότι πλέον δεν μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα, καθώς παντού παρεμβαίνουν τα ορατά και αόρατα συμφέροντα και τους αποτρέπουν… Μήπως η πολιτική τάξη που γνωρίσαμε τα τελευταία χρόνια εξεμέτρησε το ζην; Αν ναι, κάτι πρέπει να γίνει άμεσα, για να καταφέρει η χώρα να σταθεί στα πόδια της.
Αν αντίθετα παραμένει θαλερή, ας αποδείξει ότι μπορεί διά των υγιών στελεχών της να διαχειριστεί το μεγάλο αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα. Πάντως, ανεξάρτητα από το τι θα επιλέξει να κάνει η πολιτική τάξη, είναι βέβαιο ότι οι εποχές αλλάζουν με ταχύ ρυθμό και όπως έλεγαν οι παλαιότεροι από εμάς: κακό του κεφαλιού τους σε όσους δεν καταλαβαίνουν!!!


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]