Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι γερμανοί πολίτες βγαίνουν στους δρόμους

  • Διαδηλώνουν κατά της λιτότητας, ενώ οι Έλληνες δεν τολμούν να διαδηλώσουν κατά της επικείμενης εξαθλίωσής τους!!!
Αντίπαλοι του προγράμματος της λιτότητας που προωθεί η γερμανική κυβέρνηση πλημμύρισαν τους δρόμους σε δύο μεγαλουπόλεις της χώρας, την ώρα που η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ υποστηρίζει πως οι περικοπές είναι ζωτικής σημασίας.
Στην σημαντική για την αυτοκινητοβιομηχανία πόλη της Στουτγάρδης οι διαδηλωτές κρατούσαν επιγραφές με συνθήματα υπέρ της αύξησης του ανώτατου φορολογητέου ορίου αντί για μείωση των κοινωνικών παροχών.
Την εκδήλωση οργάνωσαν οι εργατικές ενώσεις με κεντρικό σύνθημα «Αυτή δεν είναι κοινωνική δικαιοσύνη».
Παρόμοια κινητοποίηση είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα του Σαββάτου και στο Βερολίνο. Σε συνέντευξή της, που θα παρουσιασθεί την Κυριακή από τις σελίδες της εφημερίδας Μπιλντ αμ Ζόνταγκ, η Μέρκελ αρνήθηκε τις κατηγορίες πως είναι οι φτωχοί εκείνοι που καλούνται να σηκώσουν τα οικονομικά βάρη.
«Πολλοί άνθρωποι συνειδητοποιούν πως πρέπει να εξοικονομήσουμε χρήματα και να μειώσουμε το χρέος. Τα μέτρα στην αγορά εργασίας αποσκοπούν στο να εξασφαλίσουν περισσότερες μακροπρόθεσμες θέσεις εργασίας απ’ ότι στο παρελθόν», τονίζει η Μέρκελ.
Η καγκελάριος δηλώνει πως και άλλοι τομείς καλούνται να μοιρασθούν τα βάρη.
«Μαζί με τις αναγκαίες περικοπές στον κοινωνικό προϋπολογισμό, οι επιχειρήσεις καλούνται επίσης να συμβάλλουν μαζί με τις δημόσιες υπηρεσίες και τους διοικητικούς οργανισμούς», τονίζει. Παραταύτα, ο υπουργός Οικονομικών έχει ζητήσει να τροποποιηθεί το πακέτο λιτότητας στο Κοινοβούλιο, ώστε να περιλάβει αυξήσεις στη φορολογία για τα ανώτερα εισοδήματα.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]