Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μπαρόζο προς ευρωπαίους ηγέτες: Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων...!

  • Τα «έψαλε» σε Θαπατέρο και Σόκρατες για να τα ακούσουν και οι άλλοι...
Έμμεσο μήνυμα στους πρωθυπουργούς των χωρών της ευρωζώνης απηύθυνε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Ο πρόεδρος της Κομισιόν κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες να δείξουν «ηγετική πυγμή και πολιτικό θάρρος» για να αντιμετωπίσουν τη δύσκολη περίοδο που περνά η Ε.Ε.
Επί πορτογαλικού εδάφους και με αφορμή την 25η επέτειο της συνθήκης ένταξης της Πορτογαλίας και της Ισπανίας στην ΕΟΚ (μετέπειτα Ε.Ε) ο Ζοζέ Μπαρόζο, παρουσία των πρωθυπουργών της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, σημείωσε χαρακτηριστικά: "Η στιγμή δεν προσφέρεται για δισταγμούς. Χρειάζεται ηγετική πυγμή και πολιτικό θάρρος. Η αναβίωση των εθνικών εγωϊσμών και των μονομερών λύσεων αποτελούν πειρασμούς που δεν επιλύνουν τα διαρθρωτικά προβλήματα.
Ταυτόχρονα χαρακτήρισε ως σημαντικό τα κράτη να βλέπουν την Ε.Ε ως κοινό τους σχέδιο και να επενδύσουν στις αρχές της συνεργασίας, της αλληλεγγύης και της ευθύνης". Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Γιέρζι Μπούζεκ διαβεβάιωσε πως η ΕΕ θα συμπαρασταθεί "στα κράτη μέλη, σχετικά με τις δύσκολες αποφάσεις που οφείλουν να λάβουν".
Ο Ζοζέ Σόκρατες ζήτησε πιο ισχυρή την πολιτική παρέμβαση της Ε.Ε και πρόκρινε ως αναγκαιότητα μία "ευρωπαϊκή απάντηση βασισμένη στην αλληλεγγύη και στη συνοχή μεταξύ των κρατών μελών και των ευρωπαϊκών λαών". Από την πλευρά του ο Χοσέ Λουΐς Ροδρίγεθ Θαπατέρο υπενθύμισε τη σημασία της συνεργασίας Πορτογαλίας-Ισπανίας, μέσα στην οικογένεια της Ε.Ε.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "Αλληλεγγυη","συνεργασια","οικογενεια","συνοχη"!!!

    Σας ειδαμε στο Κυπριακο και στο Σκοπιανο ποσο πιστευετε σ'αυτες τις "αξιες"!!
    Η υποκρισια σε ολο της το μεγαλειο!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]