Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μεγάλη πτώση των βάσεων στις πανελλαδικές εξετάσεις

  • Κατά πολύ πέφτουν οι βάσεις σε όλα τα επιστημονικά πεδία αφού διαπιστώθηκε πως οι εξεταζόμενοι μαθητές δεν απέδωσαν
Λίγες ημέρες πριν από την ανακοίνωση των βαθμολογιών των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις -αναμένονται το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου-, πληροφορίες αναφέρουν πως οι βάσεις θα πέσουν κατά πολύ σε όλα τα επιστημονικά πεδία, καθώς οι φετινές επιδόσεις των μαθητών δεν είναι και τόσο καλές, θα μειωθούν οι αριστούχοι και θα αυξηθούν οι αποτυχόντες σε αρκετά μαθήματα.
Οι υποψήφιοι που προσβλέπουν στην εισαγωγή τους σε Παιδαγωγικά, Πολυτεχνικά και Οικονομικά τμήματα, Νομικής και Ιατρικής θα πρέπει να περιμένουν πτώση των βάσεων. Αυτό όμως δεν σημαίνει και χαρμόσυνα νέα για όλους τους αριστούχους, αφού εξαιτίας του περιορισμένου αριθμού θέσεων θα πρέπει να «βολευτούν» σε κάποιο υποδεέστερο τμήμα.
Στη δεύτερη θέση στη λίστα της δημοφιλίας βρίσκονται αρκετές Πολυτεχνικές Σχολές, αφού οι πιθανότητες σε κάποιες περιπτώσεις είναι 1 στις 10 ή 2 στις 10. «Ευκολότερη» συγκριτικά με τις Πολυτεχνικές Σχολές είναι η εισαγωγή στην ελίτ των οικονομικών τμημάτων.
Σε ότι αφορά τα Παιδαγωγικά Τμήματα Δημοτικής Εκπαίδευσης, μόλις 1 στους 4 υποψηφίους που τα δηλώνει καταφέρνει να εισαχθεί σε αυτά και μόνο λίγοι από τους υπολοίπους εισάγονται εναλλακτικά στο ίδιο τμήμα, αλλά σε άλλη πόλη από αυτήν που είχε δηλωθεί ως πρώτη επιλογή.
Εν τω μεταξύ λόγω της οικονομικής κρίσης, φέτος οι μαθητές θα συμπληρώσουν με διαφορετικό σκεπτικό το μηχανογραφικό τους. Θα προσπαθήσουν να δηλώσουν σχολές που θα είναι αν όχι στον τόπο που μένουν, κοντά σε αυτόν.
Ιδιαίτερη ζήτηση αναμένεται να έχουν τα Παιδαγωγικά Τμήματα Δημοτικής Εκπαίδευσης σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, τα οποία πέρυσι είχαν δηλωθεί ως πρώτη προτίμηση από 3.963 υποψηφίους.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]