Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η ανατροπή δυνάμεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι γεγονός!

  • Ανατροπή υπέρ της Τουρκίας της ισορροπίας 7 προς 10!
  • Καθόλου τυχαία δεν κάνει η Τουρκία τον... παλικαρά... Και κάθε λίγο βάζει στο τραπέζι και νέες διεκδικήσεις
  • Στο Αιγαίο, στον εναέριο χώρο, στη Θράκη, και στην Κύπρο δεν κάνει βήμα πίσω αν δεν πάρει αυτό που θέλει, στην ουσία συνδιοίκηση του νησιού και η συνέχεια έπεται...
Η Άγκυρα, με την έγκριση βέβαια του... φιλειρηνιστή και... προστάτη του Διεθνούς Δικαίου πρωθυπουργού της κ. Ερντογάν, αναβάθμισε και επέκτεινε τις προκλήσεις της σε όλους τους χώρους όπου έχει βλέψεις, γιατί γνωρίζει ότι η ισορροπία δυνάμεων έχει ανατραπεί υπέρ της και εκτιμά ότι δεν θα υπάρξουν ελληνικές αντιδράσεις...
Και δεν πέφτει έξω, αφού η Ελλάδα απλώς... παρακολουθεί σαν... θεατής τις προκλητικές παραβιάσεις και περιορίζεται απλώς να τις καταγράφει στα... κομπιούτερ και εξαντλούνται οι αντιδράσεις της σε διαβήματα, που η κατάληξή τους είναι η συνήθης, το καλάθι των αχρήστων. Σύμφωνα με εγκυρότατες πηγές του υπουργείου Άμυνας, αλλά και με στοιχεία που έχει υπόψη της η πολιτική ηγεσία, η ισορροπία 7 προς 10, που από το 1974 είχε επιτευχθεί και ίσχυε για χρόνια, αποτελεί παρελθόν και πλέον το 7 προς 10 έχει κατέβει στο 5 προς 10, με παραπέρα καθοδική τάση.
Όμως αυτό που είναι πιο ανησυχητικό είναι η συντριπτική ανατροπή της ισορροπίας στον αέρα, εκεί όπου ήταν και η μεγάλη ισχύς της χώρας μας και η δύναμη αποτροπής. Το 7 προς 10 στην Πολεμική Αεροπορία έχει κατέβει κάτω κι από το μισό, ήτοι στο 3 προς 10(!), ενώ στη θάλασσα διατηρείται η ισχύς του Πολεμικού μας Ναυτικού σε πολύ καλή κατάσταση, περίπου στο επίπεδο όπου ήταν πάντα. Κατά τις ίδιες πηγές, επείγει η ενίσχυση της Πολεμικής μας Αεροπορίας, με άμεση αγορά νέων υπερσύγχρονων αεροπλάνων, για να μπορεί να αντιμετωπίσει τους εξ ανατολών εισβολείς.
Τα πράγματα, όπως γίνεται αντιληπτό, είναι ανησυχητικά και από πλευράς άμυνας και ασφάλειας της χώρας. Η ανατροπή του 7 προς 10 οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη αποδυνάμωση της χώρας και της ικανότητας αντίστασης σε πιέσεις για υποχωρήσεις και συμβιβασμούς, που πλήττουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Εξ ου και οι ευθύνες της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού επαυξάνονται.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]