Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αυξήθηκε η φύλαξη στο Μαξίμου ενώ με επιστράτευση προειδοποίησε η κυβέρνηση τους βαθμολογητές των εξετάσεων

  • Η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης φαίνεται μόνο όταν παραβιάζει τα δικαιώματα των Ελλήνων, ενώ την ίδια στιγμή διαισθάνεται πλέον ξεκάθαρα πως οι αντοχές και η υπομονή των Ελλήνων έχουν εξαντληθεί και πως πολύ σύντομα η "φροντίδα" του ελληνικού λαού θα πάρει σάρκα και οστά προς τους κυβερνώντες
  • Η δημοκρατία, ο διάλογος, η προοδευτικότητα και οι λοιπές προοδευτικές λέξεις (διαφημιστικού περιεχομένου) τελείωσαν επί Παπανδρέου. Ακολουθούν επιστρατεύσεις, που οδηγούν στον εφαρμοσμένο ολοκληρωτισμό που μεθοδικά επιβάλλεται στη χώρα
Ενώ δείχνει αποφασισμένος ο πρωθυπουργός του ΔΝΤ, Γιώργος Παπανδρέου, μαζί με το τσίρκο του που λέγεται κυβέρνηση, να επιβάλλει στους βαθμολογητές τη δική του άποψη, απειλώντας τους ακόμη και με επιστράτευση αν συνεχίσουν να αρνούνται να διορθώσουν τα γραπτά των πανελληνίων εξετάσεων, την ίδια στιγμή για άγνωστο λόγο, το μέγαρο Μαξίμου έχει αποκλειστεί οδικώς από κλούβες της αστυνομίας, δείχνοντας σαφέστατα πως υπάρχει αναμονή... εξελίξεων και έχει ανεβεί το επίπεδο ασφάλειας της πρωθυπουργικής κατοικίας.
Τι να φοβάται ο πρωθυπουργός και αποφασίζει να εγκλωβιστεί-αφεθεί στην ασφάλεια των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας; Έχει άραγε λόγους να φοβάται ο πρωθυπουργός του ΔΝΤ, Γιώργος Παπανδρέου, πως είναι δυνατόν να υπάρξουν κινήσεις που θα απειλήσουν την προσωπική του ασφάλεια;
Γεγονός είναι πως δημιουργήθηκαν πολλές απορίες στους οδηγούς των αυτοκινήτων που διέρχονται της περιοχής, όταν είδαν τον "αποκλεισμό" του Μεγάρου Μαξίμου. Φυσικά, οι αποφάσεις στο εργασιακό, οι αναμενόμενες αποφάσεις στο ασφαλιστικό και ποιός ξέρει τι άλλο θα ανακοινωθεί στον ελληνικό λαό τις επόμενες ημέρες, ίσως να κάνουν τον κύριο Παπανδρέου να αισθάνεται έντονα επισφαλής, όταν παραμένει στην Αθήνα, για τυχόν αντιδράσεις ή για κάποιο ξέσπασμα των ελλήνων πολιτών, οι οποίοι έχουν ξεπεράσει κάθε δυνατό ή φανταστικό όριο υπομονής απέναντι στην κυβέρνηση Παπανδρέου.
Σαφέστατο είναι πως αυτή η σιωπή και η μέχρι στιγμής μη αντίδραση, κάποια στιγμή θα πάψουν να υφίστανται και θα υπάρξει εντονότατη έκρηξη, στην οποία είναι σαφές πως κανείς κυβερνητικός ή βουλευτής δεν θα ήθελε να βρίσκεται κοντά (δηλαδή εντός Ελλάδας).
Γι αυτό παίρνει τα μέτρα ασφαλείας του μεγάρου Μαξίμου ο πρωθυπουργός; Ή διαπίστωσε πως τον ύπνο του τον χάνει, εξαιτίας των διερχομένων οχημάτων και αφού έχει εκχωρήσει το μισό Αιγαίο στην Τουρκία;
Όπως και να έχει, οι εξελίξεις τις επόμενες ημέρες από την πλευρά της κυβέρνησης, αναμένονται να είναι ιδιαίτερα "σοκαριστικές" αφού το μήνυμα που πήραν οι υπάλληλοι του ΔΝΤ (βλ. υπουργοί και πρωθυπουργός) ήταν σαφές: "μέχρι το τέλος του μήνα πρέπει να περάσουν όλα τα ουσιώδη που έχουν συμφωνηθεί (ποιά είναι αυτά και δεν μας τα έχουν ανακοινώσει καν;) προκειμένου να συνεχιστεί η οικονομική βοήθεια από το ΔΝΤ και την Ε.Ε.". Και φυσικά, η κυβέρνηση - υπάλληλοι του ΔΝΤ αναμένεται πως θα πάρουν τις αποφάσεις, όμως είναι άγνωστο το πως θα καταφέρουν να αντιμετωπίσουν το κύμα οργής, που θα έχει τα χαρακτηριστικά καταιγίδας, των ελλήνων πολιτών...
Απειλή επιστράτευσης προς τους βαθμολογητές των γραπτών των πανελληνίων εξετάσεων
Στην καταστολή της αποχής των εκπαιδευτικών από τη βαθμολόγηση των γραπτών των πανελλαδικών είναι έτοιμη να προχωρήσει η υπουργός Παιδείας, αν σήμερα η ΟΛΜΕ αποφασίσει τη συνέχιση της κινητοποίησης.
Αν και απηύθυνε «έκκληση στην Ομοσπονδία να μην κρατά σε ομηρία 90.000 παιδιά», ήταν σαφές το μήνυμα που έστειλε, χθες, με την παραχώρηση έκτακτης συνέντευξης Τύπου. Αποφασισμένη να ολοκληρωθεί η βαθμολόγηση μέχρι τις 25 Ιουνίου, δήλωσε η υπουργός Παιδείας «Είναι πλέον θέμα δημοσίου συμφέροντος», δήλωσε για να ξεκαθαρίσει πως «μέχρι τις 25 Ιουνίου θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τη βαθμολόγηση». Η μεταφορά γραπτών σε κέντρα της περιφέρειας και η αντικατάσταση των βαθμολογητών είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των μέτρων που μελετώνται. Αν χρειαστεί θα γίνει και επιστράτευση, αλλά θα είναι η έσχατη λύση.
«Δεν υπάρχει περίπτωση να μην αντιμετωπιστεί ένα τόσο σοβαρό θέμα», απάντησε σε ερώτηση για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο της συνέχισης της αποχής είτε μέχρι την επόμενη εβδομάδα είτε επ' αόριστον, όπως ορισμένοι συνδικαλιστές υποστηρίζουν, ειδικά μετά τη χθεσινή αδιέξοδη συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών.
Μάλιστα, ο γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών όχι μόνο έδωσε το αναμενόμενο «όχι» στο αίτημα των αυξήσεων (στα πρότερα επίπεδα) των αποζημιώσεων, αλλά ξέκοψε και την προοπτική πληρωμής δεδουλευμένων παλαιότερων χρόνων. Εξέλιξη που μεγεθύνει τη δυσαρέσκεια του κλάδου, ο οποίος ωστόσο δεν βρίσκεται σε ενιαίο μέτωπο. Εξ ου και η οριακή πλειοψηφία της προχθεσινής απόφασης για συνέχιση της αποχής. Εξ ου και η στάση αναμονής της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας. «Αύριο είναι μια άλλη μέρα, θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά», επαναλάμβανε η κ. Διαμαντοπούλου στις επίμονες ερωτήσεις για τους χειρισμούς των επόμενων ημερών.
Εξ αρχής, όμως, είχε φροντίσει να διαμηνύσει τους όρους που πλέον θέτει το υπουργείο. Πρώτα «έκκληση στον συνδικαλιστικό φορέα των εκπαιδευτικών να κατανοήσουν και να σεβαστούν ότι δεν μπορούν 90.000 παιδιά και οι οικογένειές τους να είναι σε ομηρία με αυτό τον ακραίο τρόπο». Υστερα, μίλησε για δημόσιο συμφέρον, ανακοινώνοντας μάλιστα πως ενημέρωσε σχετικώς πρωθυπουργό, αλλά και αρχηγούς κομμάτων και στη συνέχεια τόνισε πως «έρχεται η στιγμή που ο καθένας βάζει την ευθύνη απέναντι στην κοινωνία πάνω από επιμέρους επιλογές». «Δεν θεωρώ ότι ο συνδικαλισμός είναι κατευθυνόμενος», είπε, αλλά «η ΟΛΜΕ πρέπει να λάβει υπόψη και τις άλλες παραμέτρους, την αγωνία των παιδιών αλλά και τον θεσμό των πανελλαδικών εξετάσεων». Στο τέλος, προανήγγειλε και την αλλαγή του τρόπου λειτουργίας των βαθμολογικών κέντρων, ενώ για τις μέχρι τώρα κυβερνητικές προσπάθειες (βλ. απόφαση για έγκαιρη πληρωμή) επισήμανε «ήταν το μείζον που μπορούσε να γίνει».
«Αυτή τη στιγμή δεν έχει βαθμολογηθεί ή αναβαθμολογηθεί το 25% των γραπτών στην Αττική», είπε. Καθόλου εύκολη η υλοποίηση των μέτρων καταστολής της αποχής, εκτιμούν όσοι γνωρίζουν.
Άσχετο, αλλά έχει συνειδητοποιήσει η κυρία Διαμαντοπούλου πως μετέχει μίας κυβέρνησης, η οποία έχει ξεπεράσει την ομηρία και έχει παραδώσει έναν ολόκληρο λαό στις διαθέσεις κλεπτοκρατών, λαμογιών, διεθνών οικονομικών τρομοκρατών και άλλων άθλιων υποκειμένων (βλ. Σόρος κ.α.) που έχουν προγραμματίσει την πλήρη υποταγή και υποδούλωση της Ελλάδας στις παράλογες και απάνθρωπες ορέξεις τους; Αναρωτιέμαι, επειδή η κυρία Διαμαντοπούλου, προσφάτως, στη λέσχη Bilderberg είχε συναντήσεις με τα ανθρωποειδή που απειλούν την χώρα μας και δεν μας έχει μεταφέρει ούτε λέξη για όλα αυτά που συζητήθηκαν και που αποφασίσθηκαν ερήμην των λαών (φυσικά και των Ελλήνων)...

Η φωτογραφία με τις κλούβες της αστυνομίας είναι από εδώ


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Η Μπίλντεμπεργκ τέλειωσε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιστρατευση εσύ, 1 σειρά την ημέρα εμείς, δεν πα να κατεβάσεις τα τανκς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΠΡΑΒΟ ΦΙΛΕ.
    ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΒΑΘΜΟ.
    ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΩΣΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.
    ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ.
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ Η ΩΡΑ.

    ΕΙΜΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΩ ΥΠΕΥΘΥΝΑ, ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]