Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το ενοικιαζόμενο χρέος της Ελλάδας λειτουργεί ως μπαμπούλας στην Ευρώπη

  • «Άσε με να εκδίδω και να ελέγχω τα χρήματα ενός έθνους και δεν με ενδιαφέρει ποιός φτιάχνει τους νόμους του»
Mayer Anselm Rothschild, τραπεζίτης

Η Ευρώπη σήμερα δεν λέει ότι η Ελλάδα μακάρι να ήταν το πρόβλημα μου, αλλά λέει ότι η Ελλάδα προκάλεσε ένα ντόμινο, και μου δημιούργησε προβλήματα. Ποιο συγκεκριμένα, το είπε ο αντιπρόεδρος της αγγλικής κυβέρνησης το Σάββατο. Λοιπόν ας ειμαστε σοβαροί, η Ελλάδα προκάλεσε με τα 60 δις € έλλειμμα του δικού της προϋπολογισμού, έλλειμμα 11.3 % στην Αγγλία, 6% στην Γερμανία, ή 8% στην Γαλλία, ή 14% στην Ιρλανδίαq
Όντως αν τηρήσαμε τα υπεσχημένα, κατά γράμμα, θα βγούμε από το τούνελ (κάποτε) αλλά προσωπικά κάτι μου βρωμάει έμενα.
Εγώ αναρωτιέμαι, πως γίνεται μόλις 10 μέρες αφού έχει εξευτελιστεί 6 μήνες τώρα η Ελλάδα, να περούνε όλες οι χώρες αέρα μέτρα, με πάρα πολύ μικρή αντίσταση από την κοινωνία, μόνο με την φράση «αν δεν πάρουμε μέτρα θα καταντήσουμε σαν την Ελλάδα»;
Πως γίνεται για το έλλειμμα των 200 δις στερλινών να κατηγορείτε η Ελλάδα; Και κανείς άλλος να μην λέει, «δεν κόβετε πρωί – πρωί το τζόκινγκ στην υγρασία! Σας πειράζει το μυαλό.»
Αρχίζω και πιστεύω ότι το τόσο τραγικό πρόβλημα της Ελλάδας των 50 δις €, έχει ενοικιαστή σε όποιον επιθυμεί, για να τρομοκρατήσει τους κάτοικους του, έτσι ώστε να επιτύχει κάτι που θέλει. Και αργότερα, κατά έναν μαγικό τρόπο, η Ελλάδα θα βγει από το τούνελ της.
Από την άλλη η προχειρότητα στην Ελλάδα φαίνεται από το γεγονός ότι το ΥΠ εργασίας δεν θέλει να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα, ο Ρέππας, δεν απελευθερώνει την αγορά φορτηγών, μιας και αυτό πρέπει να γίνει μέχρι τέλος Ιουνίου, για να πάρουμε την άλλη δόση του δάνειου το καλοκαίρι, και ο Ρέππας διαμηνύει ότι θα το κάνει στο τέλος του καλοκαιριού.
Οι Έλληνες υπουργοί έκτος του Παπακωνσταντίνου και του Γιώργου, όλοι οι άλλοι κατάλαβαν ότι αυτή η συμφωνία είναι η πολιτική τους ταφόπλακα, και δεν θέλουν να εφαρμόσουν τίποτα, μιας και δεν πιστεύουν ούτε στις νεκραναστάσεις, ούτε στην μετά θανατιο ζωή. Και αρχίζουν και κάνουν κορδελάκια.
Κάποια στιγμή η Ελλάδα θα μπορούσε να εξαργυρώσει αυτή την βοήθεια προς το ευρωπαϊκό σύστημα που δίνει, αλλά φοβάμαι ότι, θα επαναληφτεί ότι έγινες τόσες φορές, λχ με τις γερμανικές αποζημιώσεις, με τον χρυσό της Ελλάδας, και με τόσα αλλά πράγματα. Κάποιοι θα κονομήσουν και η Ελλάδα δεν θα πάρει τίποτα.
Μέσα από όλη την εμπειρία που εισράττουμε ως έθνος και ως κράτος τους τελευταίους μήνες, θα μπορούσαμε, να συστήσουμε την "Διεθνή των Μπαταχτσήδων" (με την -τιμητική- Προεδρία στην Ελλάδα και μέλη: όλη την Ανατ. Ευρώπη, τα PIIGS και κάθε νέο θύμα τής κρίσης χρέους) με τα εξής αιτήματα:
1. Διαγραφή τού χρέους
2. Εθνικοποίηση των Τραπεζών
3. Άγρια φορολόγηση τού κεφαλαίου
Και ΔΕΝ κάνω πλάκα. Εξ άλλου την κρίση δεν την δημιούργησα εγώ ο απλός πολίτης και ας λένε ό,τι θέλουν τα διάφορα παπαγαλοειδή...


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]