Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Παπανδρέου ζήτησε να προσεχθεί το καλάθι της νοικοκυράς αλλά...

  • ...οι υπουργοί της κυβέρνησης κατάλαβαν πως πρέπει να το αδειάσουν και όχι να το γεμίσουν
  • Πρώτη στην ακρίβεια η Ελλάδα σε ολόκληρη την Ευρώπη!!!
  • Το "καλάθι της νοικοκυράς" αδειάζει ολοένα και περισσότερο αφήνοντας μεγάλα ερωτήματα για το τι μέλλει γεννέσθαι...
Τα σκήπτρα της ακρίβειας, κρατάει η χώρα μας ανάμεσα στα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης, σύμφωνα με 5 διαφορετικές έρευνες της Νομαρχίας Πειραιά. Η παρουσίαση έγινε σήμερα απο τον Γιάννη Μίχα σε συνέντευξη τύπου.
Εως και 8% αυξήθηκαν οι τιμές βασικών καταναλωτικών προιόντων μέσα σε ένα μήνα, ενώ για τα προιόντα που εισάγονται από τρίτες χώρες, η διαφορά τιμής, από το τελωνείο μέχρι και το κατάστημα, μπορεί να ξεπεράσει και το 450%.
Ο κύριος Μίχας πρότεινε σειρά μέτρων για να παταχθεί η κερδοσκοπία, ενώ κατήγγειλε ότι σε πολλές αλυσίδες καταστημάτων εφαρμόζεται το κόλπο της εικονικής έκπτωσης.
Υπέρογκες ανατιμήσεις σε μεγάλο αριθμό προϊόντων ευρείας κατανάλωσης, αυξήσεις τιμών πέραν του ΦΠΑ, υπερκέρδη πολυεθνικών εταιριών, αλλά και προσφορές "μαϊμού", φέρνουν στο "φως" οι έρευνες της Νομαρχίας Πειραιά που πραγματοποιήθηκαν σε μεγάλα σούπερ μάρκετ του Πειραιά και των γύρω δήμων.
Σύμφωνα με τις τιμοληψίες σε 128 προϊόντα σε πέντε σούπερ μάρκετ της πειραϊκής αγοράς φαίνεται ότι τα προϊόντα που ανατιμήθηκαν είναι πολύ περισσότερα από εκείνα στα οποία μειώθηκε η τιμή τους, ενώ όπως επεσήμανε σε συνέντευξη Τύπου ο νομάρχης Γιάννης Μίχας μετά την αύξηση του ΦΠΑ από 9% στο 10% οι αυξήσεις των προϊόντων υπερέβησαν ακόμα και την αύξηση του ΦΠΑ.
Η μεγάλη κερδοσκοπία, όμως, διαφαίνεται στα εισαγόμενα προϊόντα, αφού από το Τελωνείο μέχρι το ράφι οι τιμές εκτοξεύονται σε ποσοστά από 182% έως και 451%. Παράλληλα, τον ανήφορο έχουν πάρει και οι τιμές των καυσίμων: μέσα σε ένα χρόνο η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης αυξήθηκε κατά 54,746%.
Μια ακόμα έρευνα σύγκρισης τιμών σε σούπερ μάρκετ Ελλάδας και Κύπρου (με βάση στοιχεία του κυπριακού υπουργείου Εμπορίου) έδειξε ότι το 75% των ίδιων προϊόντων πωλούνται στη χώρα μας ακριβότερα κατά 6,35% έως 63,79%.
Όσον αφορά τις τιμές της βενζίνης σε σύγκριση πάντα με πέρσι όσο και σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ανέβηκαν κατακόρυφα. Ειδικότερα, σε σύγκριση με τον Απρίλιο 2010 η μέση τιμή της αμόλυβδης ανέβηκε κατά 54,746%!!!
Τέλος, στις έρευνες της Νομαρχίας Πειραιά διαπιστώθηκε ότι τα μεγάλα σούπερ μάρκετ χρησιμοποιούν προσφορές-τεχνάσματα σε βάρος των καταναλωτών.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]