Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ξυπνήστε φίλοι μου του ΠΑΣΟΚ...

  • Σε βαθιά νιρβάνα, σε απόλυτη υπακοή προς τον Γιώργο Παπανδρέου και τα "οράματά" του, προσηλωμένοι στο κόμμα και αγνοώντας την ύπαρξη της ίδιας της χώρας και των πολιτών της, συνεχίζουν να βρίσκονται τα κομματικά στελέχη και μέρος των οπαδών-ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος. Μία επιστολή, ενός αναγνώστη, γίνεται κραυγή αγωνίας, σε μία προσπάθεια αφύπνισης των κεκοιμημένων ενστίκτων των συμμετεχόντων στην κυβέρνηση
Φίλοι μου Βουλευτές και Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ,
Όλοι εμείς που συνήθως μας συνοψίζετε με τις λέξεις «Ελληνικός Λαός» παρακολουθούμε παγωμένοι εδώ και εβδομάδες την οικονομία και την αξιοπιστία της χώρας μας να κατρακυλά στην άβυσσο. Παρακολουθούμε παγωμένοι τους μισθούς μας να μειώνονται, τις τιμές να εκτοξεύονται και τις ανακοινώσεις νέων φόρων κάθε μέρα.
Στους δρόμους σπάνια βλέπεις πια χαμογελαστούς ανθρώπους και οι συζητήσεις έχουν μόνο ένα θέμα: Που πάμε;
Φταίτε εσείς για την κατεστραμμένη οικονομία της χώρας? Σίγουρα δεν φταίτε μόνο εσείς. Όλοι οι πολιτικοί και οι παρατρεχάμενοι τους τις τελευταίες δεκαετίες έβαζαν το δαχτυλάκι τους στο βαζάκι με το μέλι. Το δικό μας μέλι γιατί το δημόσιο χρήμα είναι το χρήμα που έχει βγει από τον ΚΟΠΟ ΜΑΣ. Όλων ΕΜΑΣ που μας συνοψίζετε με τις λέξεις «Ελληνικός Λαός».
Ξέραμε ότι η κατάσταση ήταν άσχημη όταν σας ψηφίσαμε. Μπορεί να μην ξέραμε πόσο άσχημη αλλά ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά το ξέραμε. Περιμέναμε μέτρα αλλά ο βασικός λόγος που σας εμπιστευτήκαμε ήταν διότι υποσχεθήκατε το αυτονόητο: ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
Δεν χρειάζεται να έχει κανείς διδακτορικό στα οικονομικά για να ξέρει ότι μια οικονομία δεν μπορεί σωθεί από τη φορολόγηση δημοσίων υπαλλήλων και μικροέμπορων. Χρειάζεται παραγωγή, επενδύσεις, εργοστάσια που να δώσουν δουλεία στον κόσμο ώστε να έχει να πληρώσει τους φόρους αλλά και να φέρουν χρήμα από το εξωτερικό. Το υποσχεθήκατε αλλά αντ' αυτού βλέπουμε το ένα μαγαζί να βάζει λουκέτο μετά το άλλο, τις επιχειρήσεις να κλείνουν ή να απολύουν κόσμο.
Ποια ήταν τα μέτρα που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη; Η καταιγίδα των φόρων? Μια μόνο βιομηχανία πάτε να αναπτύξετε, τον τζόγο! Αν είναι δυνατόν, από όλες τις επιλογές ποντάρετε επισήμως στον τζόγο! Τώρα έχουν μαζευτεί σαν κοράκια οι μεγαλοεπιχειρηματίες εντός και εκτός Ελλάδος για να πάρουν ένα κομμάτι της πίτας από την νέα μεγάλη ελληνική βιομηχανία. Νέες άδειες για φρουτάκια, νέες άδειες για ιντερνετικό τζόγο, ακόμα και το ξυστό θα αναστηθεί για να συνεισφέρει στην ανάπτυξη της χώρας. Και εσείς ποντάρετε σε αυτή τη ρουλέτα και ελπίζετε να κερδίσετε 1.5 δις ευρώ. Έτσι χαλαρά, χωρίς προσπάθεια, χωρίς κίνητρα νέων επενδύσεων, θα παίζει το χαζοπόπολο και θα γεμίζουν τα κρατικά ταμεία (και κάποιες τσέπες..)
Συγγνώμη αλλά δεν είναι τόσο εύκολο. Αυτό το χρήμα που ελπίζετε να πάρετε είναι το υστέρημα του μικρομεσαίου που θα του πουλήσετε καινούργια όνειρα μέσα στην απελπισία του. Είναι το ίδιο χρήμα που θα πήγαινε σε ένα μαγαζί για να αγοραστεί κάτι χρήσιμο και θα το παίρνατε και πάλι σαν φόρο.
Ξυπνήστε, δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να μην πεθάνει η αγορά αντί να τις δίνετε τη χαριστική βολή. Προσπαθήστε να δημιουργήσετε τις συνθήκες για να γίνει καμία νέα επένδυση, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, να ανασάνει λίγο ο μικρομεσαίος που είναι με το πιστόλι στον κρόταφο.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ φίλοι μου του ΠΑΣΟΚ...
Μικρός Ήρωας


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. ντροπη για την αποδομηση του πασοκ απο ανθρωπους που δεν εχουν σχεση με την πολιτικη και την ιδεολογια του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΙΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΡΕ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ?
    ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ,ΘΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
    ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΛΕΤΕ?
    ΠΟΙΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΟΥΝΑΜΕ ΣΗΜΑΙΕΣ?
    Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ!!
    ΑΦΟΥ ΘΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝ.ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟ,ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σε συνεχεια του πρωτου σχολιου μου διευκρινιζεται οτι ειναι επικριτικο για τις ενεργειες των προσωρινων κυβερνωντων του πασοκ και της ελλαδος και οχι θετικο. οι ιδιοι αποδομησαν το κομμα τους και τις αρχες τους. ειναι δε προφανες οτι δυστυχως αυτο παει για μεγαλη κομματικη ηττα και διαλυση λογω ιδεολογικης ασυνεπειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΥΠΝΟΣ ΘΡΕΦΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΤΑ ΜΟΥΣΚΑΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανωνυμε 9'03 μμ,

    οι ενεργειες των "προσωρινων" κυβερνωντων σε προβληματιζουν??
    Οι ενεργειες προηγουμενων δεν σχετιζονται με ιδεολογικη ασυνεπεια??
    Ο Σημιτης δεν συνεργαστηκε με κερδοσκοπους???
    Τα σκανδαλα
    -Χρηματιστηριου,
    -Ζιμενς,
    -Παχτα
    -τραπεζικα καρτελ,
    -υπερκοστολογησεις δημοσιων εργων,
    -διαλυση συνεταιρισμων,
    -συνθετη ονομασια των Σκοπιων
    -αποδοχη του σχεδιου Αναν
    κ.α. δεν σου λενε τιποτα???

    Τωρα καταλαβαν καποιοι τι αλητες ειναι οι πολιτικαντηδες που μας κυβερνουν εδω και 40 χρονια???
    Επρεπε να ερθει ο ΓΑΠ για να ξεστραβωθουν καποιοι???
    Που πολυ αμφιβαλλω αν ακομα και αυτοι ξυπνησαν!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπαρχουν ακομη ανθρωποι που πιστευουν σε κομματα Πασοκ και Ν.Δ
    Δεν μας σωζει ουτε ο Θεος.

    ΕτΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]