Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σήμερα υπήρξε διαμαρτυρία και οργή κατά των πολιτικών, αύριο θα είναι διαφορετικά...

  • «Ο πρωθυπουργός ή θα αναστείλει τα μέτρα, ή θα φύγει νύκτα»
  • Έλειπαν όλοι οι βολεμένοι πρασινοφρουροί που προτίμησαν να απέχουν για να προστατεύσουν τα μικροσυμφέροντά τους

Οι σημερινές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της (δια)κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου ήταν ογκώδεις, αλλά... κάτι έλειπε. Και αυτό που έλειπε, έχει πρόσωπο, χρώμα και δυστυχώς... σκοπό. Αναφέρομαι σε όλους εκείνους που προτίμησαν να στηρίξουν με την σιωπή τους τα μικροσυμφέροντά τους και φυσικά, ταυτόχρονα, τον Γιώργο Παπανδρέου που τους προσφέρει διάπλατα θέσεις στο δημόσιο και φυσικά μισθούς τους οποίους με κανέναν τρόπο δεν θέλουν να χάσουν.
Αρκούσε να παρατηρήσει ο οποιοσδήποτε την οργάνωση των διαδηλωτών, οι οποίοι προσπαθούσαν να φωνάξουν, αλλά δεν υπήρχε κεντρικός σχεδιασμός, δεν υπήρχαν εκείνοι που θα έπρεπε να φροντίζουν για την "τόνωση" και την "ένταση" των συνθημάτων. Η κομματική τους ταυτότητα και θέση δεν τους "επέτρεψε" να φροντίσουν τίποτε σε σχέση με το παρελθόν. Με λίγα λόγια, έλειπαν οι διοργανωτές, που άλλοτε, δίπλα στο πλευρό του σημερινού πρωθυπουργού (ναι, και ο Γιώργος συμμετείχε σε διαδηλώσεις κατά του ασφαλιστικού) διαδήλωναν υπέρ των συμφερόντων των ελλήνων πολιτών. Σήμερα, δεν παρουσίασαν ούτε καν την... σκιά τους...
Την ίδια στιγμή, από τις γραμμές των διαδηλωτών έλειπαν οι "βολεμένοι", που προτίμησαν να μην έρθουν σε σύγκρουση με τα μικροσυμφέροντά τους. Βλέπετε, δεν τους πάει συνειδησιακά να συγκρουστούν με εκείνους που κάποτε τους "τακτοποίησαν"... Όσο για εμάς τους υπόλοιπους, απλά δεν τους ενδιαφέρει! Εάν μπορούσαμε να εξαφανιστούμε ή και να πεθάνουμε (θα το προτιμούσαν, είμαι βέβαιος) τότε οι καλοβολεμένοι πρώην πρασινοφρουροί και νυν υπηρέτες του ΔΝΤ θα ένιωθαν ανακουφισμένοι. Έτσι, προτίμησαν να καθήσουν στους καναπέδες των σπιτιών τους και να αποφύγουν την "κούραση" της πορείας. Εξάλλου, έχουν μάθει να φωνάζουν, μόνο όταν τα μικροσυμφέροντά τους το απαιτούν. Έτυχε να ακούσω μερικούς από αυτούς, που σχολίαζαν τους απεργούς διαδηλωτές και πράγματι... έφριξα!!! Σχολίαζαν με τα χειρότερα λόγια, όταν οι ίδιοι προτίμησαν να απέχουν από τον αγώνα κατά της οικονομικής λαίλαπας που με μαθηματική ακρίβεια θα εξοντώσει τους εργαζόμενους... Σχολίαζαν ακόμη και σε ιδεολογικό επίπεδο, κακολογώντας εκείνους που σήμερα διαδήλωναν και ειρωνικά προέτασσαν την δική τους συμβολή στην δημοκρατία!!! Το είχα ακούσει από αρκετούς, αλλά για πρώτη φορά συναντούσα ανθρώπους να θωπεύουν τους εαυτούς τους με σωρεία ψεμμάτων...
Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ... Κατάφερε και έφτιαξε έναν κομματικό στρατό, που συναισθανόμενος την συνενοχή δεν τολμά να παλαίψει για το δίκαιο...! Γιατί; Μα, επειδή ποτέ δεν πίστεψε σε αυτό, παρά μόνο στο ατομικό συμφεροντολογικό δίκαιο... Αυτή είναι η πικρή αλήθεια που ταυτόχρονα απειλεί με εκτεταμένες συγκρούσεις όταν τα πράγματα θα αγριέψουν. Και αυτό το γνωρίζει πρώτος από όλους ο Γιώργος Παπανδρέου, αφού φρόντισε να υπογράψει σύμβαση - άδεια παρέμβασης με την ευρωπαϊκή δύναμη καταστολής εξεγέρσεων...!!!
Αυτό είναι το σημερινό ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου, που με σκοπιμότητες (μικρές ή μεγάλες) ποδηγετεί ξεδιάντροπα τα συμφέροντα των πολιτών της χώρας και τους εξαναγκάζει να αποδέχονται οτιδήποτε, αφού έχει φροντίσει να τους καταστήσει σαφές πως η ανικανότητά τους είναι εύκολα αναγνωρίσιμη και δίχως το κόμμα στην εξουσία κινδυνεύουν να χάσουν το βόλεμά τους. Την ίδια στιγμή, με άκρως φασίζουσες μεθόδους, το κυβερνών σοσιαλιστικό κόμμα (κάποτε θα το λέμε σαν ανέκδοτο) επιβάλλεται με κάθε μέσο και τρόπο (βλέπε ΜΜΕ και υποτονική συνδικαλιστική ηγεσία) στοχοποιώντας τα κεκτημένα δικαιώματα και τις ελευθερίες των ελλήνων πολιτών.
Σήμερα (αλλά και τις επόμενες ημέρες που θα έρθουν) οι πολίτες έδωσαν το παρών τους και προειδοποίησαν πως δεν είναι διατεθειμένοι να απωλέσουν τα κεκτημένα δικαιώματά τους, ελέω κάποιων ατιμώρητων κλεπτοκρατών. Εάν ο κύριος Παπανδρέου και η παρεούλα του στην κυβέρνηση δεν έχουν κατανοήσει το μήνυμα, πολύ φοβάμαι πως όταν το κατανοήσουν, θα έχουν βλάψει ανεπανόρθωτα τη χώρα... και θα φύγουν τρέχοντας για να γλιτώσουν από το μένος και την οργή του λαού...

Δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στο Πεδίο Άρεως
Κάποιος πρέπει να εξηγήσει στον ελληνικό λαό για ποιο λόγο τα σπασμένα πρέπει να τα πληρώσουν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι χαμηλόμισθοι και όλοι όσοι κέρδιζαν το προηγούμενο διάστημα, βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες , να συνεχίζουν να κερδίζουν αλώβητοι. Και κυρίως ποια ανωτέρα δύναμη μας αναγκάζει να διαλύσουμε το ασφαλιστικό μας σύστημα.
Η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός θέλουν επιλογές που στηρίζουν το μεγάλο κεφάλαιο, διαρρηγνύουν την κοινωνική συνοχή. Τα μέτρα που αποφάσισαν πριν από δυο βδομάδες είναι αυτά που θα μας οδηγήσουν στη χρεοκοπία και η διάλυση του ασφαλιστικού θα μας οδηγήσουν στη διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής.
Ο Πρωθυπουργός πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να πάει πολύ μακριά με την κοινωνία και το λαό απέναντι. Ή θα αναστείλει τα μέτρα και την πρόθεσή του να διαλύσει το ασφαλιστικό ή θα φύγει νύχτα.




Πηγή φωτογραφιών

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. λεβεντες ελληνες αγωνιστες. φωναξτε στη λαιλαπα που πληγωσε την ψυχη μας, που με ως προβατοσχημος σοσιαλιστικος λυκος εδειξε τα δοντια του ακρατου καπιταλιστικου φιλελευθερισμου.αγωνιστειτε για την ελλαδα μας την οποια αδαεις πολιτικοι παραδιδουν στην πυρα. η ελληνικη ψυχη δεν λυγαει στις πολιτικες σειρηνες. μας θιγουν την ποιοτητα της ζωης μας, μας προσβαλουν την πατριδα μας, αυριο ακολουθεί η σημαια , ο θεος μας και η αποδομηση των αξιων μας. Δεν πιστευουμε πια πουθενα αλλα στην ψυχη εκείνου του ελληνα που λεγεται αγνωστος στρατιωτης και ειναι στο συνταγμα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μακάρι, μακάρι.
    Αλλα είναι πολλοί αυτοί που με
    κάνουν να αναρρωτιέμαι εάν μας
    έμειναν αντοχες έναντι της όποιας
    προπαγανδας. Γι'αυτό έφτιαξα αυτό
    το "τεστ" :
    Ρίξε μιά ματιά.
    ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΝΕΟ-ΕΛΛΗΝΑ.
    http://seegreek.blogspot.com/2010/05/blog-post_9966.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στον Ανώνυμο, τα συγχαρητήρια μου, για το μήνυμα σας!
    Και θα πρέπει έτσι να είναι! η Ελληνική Ψυχή να πολεμήσει για ολα αυτά τα Ελληνικά Ιδεώδη, που παλέψαν και οι πρόγονοι μας...για να μπορέσουμε να κρατήσουμε ακέραια την αξιοπρέπεια μας και την εθνική μας ταυτότητα!
    Συμφωνώ, επικροτώ και επαυξάνω! ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ!!!ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΗ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ...ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ....Η ΔΥΝΑΜΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ...ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ! -

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]