Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιούνγκερ και Σόιμπλε μιλούν για παραλογισμό των αγορών απέναντι σε προβλήματα χωρών της Ευρώπης

  • Oι αγορές ενεργούν παράλογα απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν χώρες-μέλη της ευρωζώνης, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τονίζοντας πως αν και ανησυχεί για την υποχώρηση του ευρώ δεν θεωρεί ότι απαιτείται άμεση δράση
"Υπάρχουν προβλέψεις ότι η ανάπτυξη θα υποχωρήσει λόγω της πολιτικής περικοπών των ελλειμμάτων, που πρέπει να ακολουθήσουμε, αλλά δεν πιστεύω ότι οι αγορές συμπεριφέρονται με λογικό τρόπο" δήλωσε στο Ρόιτερ ο Γιούνκερ, μετά τη συνάντηση που είχε στο Τόκιο με τον ιάπωνα υπουργό Οικονομικών, Ναότο Καν. "Υπάρχει κάποια απροθυμία στις αγορές στο να πιστέψουν ότι οι Ελληνες μπορούν να ξεπεράσουν την τρέχουσα κρίση" ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ευρωζώνης.
Ο Γιούνκερ παραδέχτηκε ότι η εξασθένηση του ευρώ κατά 7% έναντι του δολαρίου τον περασμένο μήνα είναι πιθανό να οφείλεται στους φόβους ότι θα υπάρξει κάμψη στην ανάπτυξη των χωρών μελών της Ευρωζώνης." Οι ευρωπαικές νομισματικές αρχές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στο θέμα της ισοτιμίας του ευρώ και γνωρίζουν καλύτερα το τι πρέπει να κάνουν.
Από την πλευρά της η Κίνα εκτιμά ότι η κρίση του ευρώ -που πυροδοτήθηκε από τα μονομερή μέτρα της Γερμανίας κατά των κερδοσκόπων- ενισχύει την παγκόσμια αβεβαιότητα, γεγονός που απαιτεί παγκόσμια απάντηση. "Η κρίση του χρέους στην Ευρώπη δεν αποτελεί πρόκληση για τις χώρες που την υφίστανται, όπως η Ελλάδα. Στην πραγματικότητα, είναι μια πρόκληση για τη σταθερότητα των χρηματοπιστωτικών αγορών σε παγκόσμιο επίπεδο", δήλωσε ο κινέζος υφυπουργός Οικονομικών, Ζου Γκουάνγιαο.
"Η κρίση αφορά την ανάκαμψη ολόκληρης της παγκόσμιας οικονομίας και συνεπώς απαιτεί κοινή απάντηση από τη διεθνή κοινότητα" πρόσθεσε ο κινέζος αξιωματούχος.
Wolfgang Schaeuble: Οι αγορές είναι εκτός ελέγχου
Πεπεισμένος ότι οι αγορές βρίσκονται εκτός ελέγχου, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble, μιλώντας στους Financial Times. Για αυτό και ζήτησε την αποτελεσματική εποπτεία τους μέσω ενός μηχανισμού που να δουλεύει σωστά.
Τα over-the-counter παράγωγα θα πρέπει να εποπτεύονται και να χαρακτηρίζονται από διαφάνεια, είπε, έπειτα και από την αιφνιδιαστική και μονομερή απόφαση της Γερμανίας να απαγορεύσει τις short πωλήσεις σε ομόλογα και τραπεζικές μετοχές. Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη να υπάρξει μια αναλογία ανάμεσα στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές και την πραγματική ανταλλαγή προϊόντων και υπηρεσίες, που αυτή τη στιγμή «δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους».
Ο Schaeuble ζήτησε από τις χώρες της Ευρωζώνης με τα μεγαλύτερα ελλείμματα να προωθήσουν περισσότερες διαρθρωτικές αλλαγές για να κάνουν τις οικονομίες τους πιο ανταγωνιστικές. «Η Ισπανία, για παράδειγμα, πρέπει να λύσει το πρόβλημα στην αγορά εργασίας της», είπε. Αν και η Γερμανία έχει αναλάβει το ρόλο της ατμομηχανής της Ευρωζώνης, εντούτοις, αυτό που θα πρέπει να κάνει είναι να τονώσει την απασχόληση και όχι να αυξήσει το έλλειμμά της, τόνισε.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. απλα την ελλαδα και τα ματια σας ελληνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΝΤΑ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΑΓΟΡΕΣ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ.

    ΠΑΝΤΑ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ.

    ΜΑΛΑΚΩΣΑΝΕ ΤΗΝ ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]