Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Νοέμβριο το νέο κόμμα της Μπακογιάννη

  • Οριστική είναι η απόφαση της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη για τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα.Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το κόμμα της πρώην υπουργού θα επιχειρήσει να κάνει την επίσημη πρώτη στο πολιτικό σκηνικό αμέσως μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου
Η κυρία Μπακογιάννη εκτιμά ότι οι επόμενοι πέντε μήνες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι, εκτός από την πορεία της οικονομίας, και για το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα. Εως τότε η ανεξάρτητη βουλευτής θα κινηθεί με προσεκτικά βήματα, επιδιώκοντας να καταστήσει σαφές και προς πάσα κατεύθυνση ότι διαθέτει διακριτό πολιτικό στίγμα.
Παράλληλα, θα επιδιώξει να ενισχύσει την εικόνα της πολιτικού που την ενδιαφέρει να σωθεί η χώρα. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο αποφεύγει κάθε συζήτηση σχετικά με τους προσωπικούς της σχεδιασμούς. «Ποιος ενδιαφέρεται τι θα κάνω εγώ;», λέει η Ντόρα, δείχνοντας να ανησυχεί για τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις της έλεγε ότι οι πρόσφατες δηλώσεις της καγκελαρίου της Γερμανίας κυρίας Ανγκελα Μέρκελ, σχετικά με τις χώρες που υπάρχει ενδεχόμενο να βγουν από την ευρωζώνη, αφορούσαν κυρίως την Ελλάδα. «Θα ήταν καταστροφικό να συμβεί κάτι τέτοιο. Γι’ αυτό θα πρέπει όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων», αναφέρει η κυρία Μπακογιάννη, η οποία ξεκινά κύκλο επαφών ανά την Ευρώπη, υπερασπιζόμενη την Ελλάδα.
Απαντώντας σε όσους λένε ότι είχε σχεδιάσει την αποχώρησή της από τη Ν.Δ., απαντά ορθά κοφτά: «Δεν υπήρχε κανένα σχέδιο». Σπεύδει μάλιστα να διευκρινίσει ότι, όταν βρέθηκε μπροστά στο δίλημμα αν θα πρέπει να στηρίξει τη χώρα για να μη χρεοκοπήσει ή τη λαϊκίστικη απόφαση Σαμαρά, έκρινε σκόπιμο να επιλέξει το πρώτο, αδιαφορώντας για τις όποιες επιπτώσεις. Επί 15 μέρες προσπαθούσε να πείσει ότι ήταν αδιανόητο η Ν.Δ. να απαρνηθεί την ιδεολογική της καθαρότητα. Μετά τη διαγραφή της παραδέχεται ότι κινείται εμφανώς πιο απελευθερωμένη, αντιμετωπίζοντας το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Το γεγονός ότι δεν πήρε κανέναν από τους βουλευτές μαζί της δεν υποδηλώνει αδυναμία, όπως υποστηρίζουν στελέχη που κινούνται στον στενό πυρήνα της πρώην υπουργού, αλλά επιβεβαιώνει αυτό που λέει, ότι ο στόχος της δεν ήταν να κάνει κακό στη Ν.Δ. αλλά το πώς θα έπειθε τον κ. Σαμαρά για την ορθότητα της αποφάσεώς της.
Ο βασικός λόγος που η κυρία Μπακογιάννη έχει αποφασίσει να προχωρήσει στη δημιουργία νέου κόμματος έχει να κάνει με το γεγονός ότι πιστεύει ότι το δικομματικό σύστημα έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του. «Το αρχηγικό μοντέλο δεν παράγει πολιτικό προσωπικό ικανό να διαχειριστεί την κρίση», αναφέρει με νόημα η πρώην υπουργός.
Το διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι και την επίσημη ανακοίνωση του νέου φορέα θα συνεχίσει να κάνει σκληρή αυτοκριτική, προκαλώντας και όσους διαχειρίστηκαν εξουσία τα προηγούμενα 20 χρόνια να πράξουν αναλόγως. «Η εποχή του στρογγυλευμένου λόγου έχει εκλείψει. Ο κόσμος απαιτεί ειλικρίνεια και σαφήνεια θέσεων», υποστηρίζει.
Πηγή


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ας εχει το νου της η Μπακογιαννη διοτι οι βουλευτικες εκλογες μπορει να ερθουν πολυ νωριτερα!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]