Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιατί ο Παπανδρέου θέλησε να γίνει πρωθυπουργός;

  • Ο κ. Προβόπουλος είπε πρόσφατα,ότι είχε ενημερώσει τους Ελληνες ηγέτες τον Σεπτέμβρη του 2009, ότι το έλλειμα ήταν στο 8% και στο τέλος του έτους θα έφτανε στο 12%
Ο Γιώργος Παπανδρέου, λοιπόν, γνώριζε τα πάντα, αλλά παρ' όλα αυτά, προσπάθησε με νύχια και με δόντια να πάρει την εξουσία, λέγοντας ψέμματα στους έλληνες πολίτες (υπάρχουν χρήματα, έχουμε σχέδιο κ.λ.π.)
Τι να 'ναι αυτό άραγε που τον έσπρωξε να πάρει την εξουσία;
Ποιό είναι το βαθύτερο κίνητρο πίσω από αυτή του την κίνηση;
Θα θέσω μερικά σενάρια γι' αυτή του την πράξη, τα οποία καλό θα ήταν να συζητηθούν...
Σενάριο πρώτο: Είναι εξουσιομανής. Οχι πιθανό σενάριο. Μην ξεχνάμε βιώνει από μικρός την εξουσία, μια ζωή υπουργός, μια ζωή στο πολιτικό προσκήνιο. Αν εξετάσουμε όμως σε βάθος την... εξέλιξη, διόλου απίθανο να του έχει λείψει η εξουσία, πάση θυσία, αφού τελικά αυτός δεν πρόκειται να πληρώσει τίποτε. Το πολύ-πολύ να υπογράψει κάποια ευχαριστήρια επιστολή προς τον Ομπάμα, για την διάσωση και την διαφυγή του από την Ελλάδα.
Σενάριο δεύτερο: Είναι βλάκας. Οχι τόσο πιθανό (αν και με τον Γιώργο μπορεί να τα περιμένουμε όλα... ακόμα και το να είναι έξυπνος). Οσο βλάκας και να 'σαι δεν αναλαμβάνεις κυβέρνηση με βοηθούς και συμπαραστάτες την Ξενογιαννακοπούλου, την Γκερέκου, τον Πάγκαλο.
Σενάριο τρίτο: Από συμφέρον, για την κονόμα. Τι μπορείς να πάρεις από ένα κράτος υπερδανεισμένο και σχεδόν πτωχευμένο; Εκτός αν κάνεις πάσες και παίζεις για άλλους... Αλλά μπορεί κάποιος με σιγουριά να πει πως φαίνεται για τέτοιος τύπος;
Σενάριο τέταρτο: Τον έπεισε η μητέρα του. Το πιο απίθανο σενάριο. Η μητέρα του έχει πολύ περισότερο μυαλό απ'αυτόν. Αποκλείεται να τον έπεισε να κάνει μια τέτοια κίνηση.
Σενάριο πέμπτο: Είναι οπαδός του Μαζώχ. Εάν ανατρέξουμε στο νεοελληνικό λεξικό, στο λήμμα Μαζοχιστής διαβάζουμε: Ανθρώπινη συμπεριφορά που χαρακτηρίζεται από το γεγονός ότι το άτομο επιδιώκει να υφίσταται διάφορες σωματικές ή ψυχικές ταλαιπωρίες, οι οποίες του προκαλούν ευχαρίστηση.
Σενάριο έκτο: Ο Παπανδρέου λειτούργησε συγκεντρωτικά και εφάρμοσε όλα τα προηγούμενα σενάρια, προκειμένου να επιτύχει να καταλάβει την εξουσία. Παράλογο; Ίσως... Όσο παράλογο είναι να αγοράζεις τρακαρισμένο αμάξι για... καινούργιο!!!
Και μάλλον αυτό πρέπει να είναι το ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ σενάριο.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. σενάριο έβδομο. Υπηρετεί ξένα συμφέροντα που προωθούν ξένα κέντρα, με σκοπό να διαλύσουν την Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "...λειτούργησε συγκεντρωτικά και εφάρμοσε όλα τα προηγούμενα σενάρια, προκειμένου να επιτύχει να καταλάβει την εξουσία".

    Σωστά! Να καταλάβει την εξουσία για λογαριασμό άλλων. Παράλογο; Όσο παράλογο είναι να αγοράζεις τρακαρισμένο αμάξι για... καινούργιο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο προβοπουλος θα κρεμεται ενα κλαδι κατω απο τον παπανδρεα τον βρωμιαρη και θα σαπισουν τα πτωματα τους παρεα!
    Υ.Γ. Δεν ειναι απειλη αθλιε παπανδρεα ειναι υποσχεση οπου και να πας αθλιε θα σε κυνηγισουμε να σε εκτελεσουμε κολοεβραιε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτος φταιει η ολοι εκεινοι που τον χειροκροτουσαν στη Βουλη οταν ακουσαν απο το στομα του οτι το νομοσχεδιο συνεταχθη απο την τροικα? Ηλιθιοι και τρισηλιθιοι...τα τρελλιαρικα καρτουν της απολυτης ξεφτυλας.Ειναι ισως οι μοναδικοι βουλευτες στον πλανητη που αισθανονται περηφανοι γι αυτες τις "κορωνες" του αρχηγου τους, οπως εκαναν και τοτε με το "ευχαριστουμε τους αμερικανους".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]