Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Γκρούεφσκι αρνήθηκε να βάλει στα Σκόπια το ΔΝΤ

  • Μέχρι και το κρατίδιο των Σκοπίων αντιλαμβάνεται πως θα υποβαθμιστεί διεθνώς αν συρθεί στο ΔΝΤ, αλλά ο Παπανδρέου δεν μπορεί να το εμπεδώσει ακόμη...
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ν. Γκρουέφσκι, δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του δεν προτίθεται να συνάψει συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για την κάλυψη των δημοσιονομικών της αναγκών.
Ο κ. Γκρουέφσκι πρόσθεσε ότι η χώρα θα προχωρήσει στην έκδοση σειράς ευρωομολόγων, κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο θα έχει θετικό αντίκτυπο στην εικόνα της χώρας.
«Η έκδοση των ευρωομολόγων θα αποστείλει ένα θετικό μήνυμα διεθνώς ότι η χώρα είναι ικανή να βγει μόνη της στις διεθνείς αγορές για να ικανοποιήσει τις δανειακές ανάγκες της. Εμείς θέλουμε να παραμείνουμε στην ομάδα των χωρών εκείνων που μπορούν να χαράζουν αυτόνομα τις οικονομικές τους πολιτικές του και να μην εξαρτώνται από το ΔΝΤ», ανέφερε.
Φυσικά μιλάμε για μια χώρα με προϋπολογισμό μικρότερο του Κωτσόβολου. Από την άλλη, καλά κάνει και πετά σπόντες, αφού τον κάναμε μάγκα... κι εδώ που τα "λέμε" είναι σαφώς πιό μάγκας από κάτι Ντόρες, και κάτι Γιωργάκηδες (καλά, τον Δρούτσα δεν τον αναφέρω, επειδή δεν τον λογίζουν καν ως πολιτικό στο εξωτερικό...)


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Και κατι καραμανληδες και Σαμαραδες...δεν εισαι αντικειμενικος φιλε...30 χρονια μας χορευουν στο ταψι μια χουφτα γυφτοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από το Κυριακή ήμουν στα Σκόπια. Βρέθηκα με Σκοπιανούς και με Αλβανούς. Τα πράγματα εκεί είναι πολύ δύσκολα. Πραγματικά οι άνθρωποι άρχισαν να έχουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης. Δεν υπάρχουν χρήματα για μισθούς και συντάξεις. Μέχρι και χτες δεν είχαν πληρωθεί οι υψηλόβαθμοι υπάλληλοι. Από ότι είδα σε κάποια εκπομπή τους τα ‘φανερά’ που χρεωστάνε είναι 3,200,000,000 ευρώ , για το 2010/2011. Δεν μετράμε τι χρεωστάν στο εσωτερικό του κράτους. Η αντιπολίτευση τους κατηγορεί ότι το δάνειο που πήραν αυτές τις μέρες , ήταν για να καλύψουν τα τρέχοντα έξοδα τους. Σκέπτονται να μειώσουν μισθούς και συντάξεις. Ακόμα παρακάτω? Πχ στρατιωτικός γιατρός με τον βαθμό του αντισυνταγματάρχη έχει καθαρό μισθό σήμερα 450 ευρώ. Εφέτης (δικαστικός) περίπου τα 1000-1200 ευρώ. Στις τράπεζες περίπου από 250-650 ευρώ. Στο δημόσιο από 200-250 ευρώ. Στον ιδιωτικό???? 100-150 ευρώ.
    Όποιος έχει πάει στα Σκόπια θα ξέρει ότι έχουν αρκετή απλοχωριά. Έχουν χώρους για παρκινγκ. Έτσι λοιπόν ο Ν. Γκρουέφσκι σκέφτηκε και έβαλε σε εφαρμογή, όποιος παρκάρει εκεί να πληρώνει. Πως? Μέσο κινητού τηλ/νου. Με κλίση σε κάποιο νούμερο κινητού τηλεφώνου, δηλώνεις οδό και αριθμό αυτοκινήτου. Έτσι αφαιρούν από εκεί τα χρήματα. Εάν όχι το πρόστιμο είναι 40 ευρώ. Αυτοί που κατοικούν εκεί έχουν δηλώσει τον αριθμό του αυτοκινήτου τους. Τρελά πράγματα. Τόσο χαμηλά έχουν πέσει οικονομικά. Γιατί δεν πάνε στο ΔΝΤ? Τα δάνεια τα παίρνουν κατευθείαν από τον Soros. Αν είναι καλό η κακό, θα το μάθουμε στην πορεία..
    Ας μην επεκταθώ γιατί συμβαίνουν πολλά εκεί και χρειάζεται χώρος και χρόνος για να τα γράψω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]