Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι τράπεζες επιθυμούν να προστατεύσουν τους δημοσίους υπαλλήλους!!!

  • Ρυθμίσεις μόνο προς δημοσίους υπαλλήλους, ενώ οι υπόλοιποι έλληνες πολίτες μπαίνουν στο στόχαστρο της εξολόθρευσης!!!
Τους πελάτες που θα υποστούν τη μεγαλύτερη απώλεια εισοδήματος βάση των επαχθών μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση προκειμένου να αναχρηματοδοτήσει το τερατώδες δημόσιο χρέος με κεφάλαια από ΕΕ και ΔΝΤ, σπεύδουν να εντοπίσουν οι τραπεζίτες. Προφανέστατα, ο διαχωρισμός των πολιτών με βάση τα οικονομικά μεγέθη, γίνεται πλέον και τραπεζικά, ενώ επιδεικτικά αποκλείονται οι υπόλοιποι πολίτες της χώρας (ιδιωτικοί υπάλληλοι, γεωργοί κ.α.), οι οποίοι αν και έχουν μικρότερα εισοδήματα, παρ' όλα αυτά οι τράπεζες αδιαφορούν για τυχούσες διευκολύνσεις προς την πλευρά τους. Έτσι, η στοχοποίηση, των 2/3 της ελληνικής κοινωνίας, προς αφανισμό εκ μέρους του τραπεζικού συστήματος, είναι πλέον οφθαλμοφανής. Καμία προστασία της μερίδας των πολιτών, που στενάζουν οικονομικά και που θα δούνε τις περιουσίες τους να αλλοτριώνονται από τις τράπεζες και τα εισοδήματά τους να εξανεμίζονται...
Το ενδιαφέρον, όμως, των ελλήνων τραπεζιτών εστιάζεται στην διάσωση των δημοσίων υπαλλήλων, δηλαδή της μερίδας των πολιτών που παρέχει υπηρεσία και δεν παράγει, δεν προσθέτει χρηματικά οφέλη στο κράτος, ενώ μέχρι χθες είχε ιδιαίτερα προνόμια τα οποία προφανώς συνεχίζονται...
Ποιούς θέλει να "διασώσει" το τραπεζικό σύστημα; Πρόκειται για δημοσίους υπαλλήλους εν ενεργεία και συνταξιούχους, οι οποίοι, όπως εκτιμούν οι τραπεζίτες, θα βρεθούν σε αδυναμία να αποπληρώσουν τα χρέη τους, λόγω της αύξησης των έμμεσων φόρων και της περικοπής του 13ου και 14ου μισθού. Ο στόχος είναι να προτείνουν ρύθμιση των υποχρεώσεών πριν εμφανιστούν μαζικές καθυστερήσεις στην αποπληρωμή των δανείων τους. Με αυτό τον τρόπο θα επιχειρήσουν να κρατήσουν υπό έλεγχο τις επισφάλειες (που λειτουργεί αφαιρετικά των κερδών και επηρεάζει αρνητικά, δηλαδή περιορίζει τα ίδια κεφάλαια) και να διατηρήσουν ένα ικανοποιητικό επίπεδο κερδοφορίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες από στελέχη τραπεζών, ο τρόπος της ρύθμισης των χρεών θα περιλαμβάνει:
Α) την πληρωμή μόνο του τόκου και όχι του κεφαλαίου για διάστημα π.χ. δύο ετών και
Β) την παράταση –κατά το ίδιο χρονικό διάστημα– της δανειακής σύμβασης.
Έτσι, οι τράπεζες δεν θα αναλάβουν πρόσθετες προβλέψεις στους ισολογισμούς τους εκτός εάν η εποπτική αρχή, δηλαδή η Τράπεζα της Ελλάδος ζητήσει για αυτές τις ρυθμίσεις μεγαλύτερο ύψος προβλέψεων, κάτι βέβαια που έκανε στη διάρκεια της κρίσης.
Σε επίπεδο πάντως κερδοφορίας η ρύθμιση δεν αναμένεται να επιφέρει μεγάλη μείωση του αποτελέσματος παρά μόνο σε επίπεδο επισφαλειών.
Η επίτευξη του στόχου είναι άγνωστο εάν επιτευχθεί δεδομένης της βαθιάς ύφεσης που θα περάσει η χώρα τα επόμενα τρία τουλάχιστον χρόνια. Σε κάθε περίπτωση η λήψη άμεσων μέτρων είναι μια θετική πρωτοβουλία.
Σημειώνεται ότι η επιδείνωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος οδήγησε σε αύξηση των επισφαλειών (λόγος δανείων σε καθυστέρηση προς σύνολο δανείων) στο 7,7% στο τέλος του 2009 από 5% τον Δεκέμβριο του 2008. σημαντική αύξηση του ποσοστού των καθυστερήσεων εμφάνισαν όλες οι κατηγορίες δανείων με μεγαλύτερη των καταναλωτικών. Εφέτος, με την οικονομική δραστηριότητα να φθίνει, δηλαδή τα εισοδήματα να μειώνονται και τα χρέη να παραμένουν τα ίδια, αναμένεται διψήφιο ποσοστό καθυστερήσεων (10%) που αντιστοιχεί σε περίπου 26-27 δις. ευρώ.
Και μετά από όλα αυτά, η κοινωνική πολιτική και το κοινωνικό πρόσωπο της κυβέρνησης του φερόμενου ως πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, συνεχίζει ακάθεκτο για την εξολόθρευση του επόμενου στόχου...


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]