Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι απείθαρχες χώρες να βγαίνουν εκτός ευρωζώνης...!

  • Ξαφνιάζει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, ο οποίος φαίνεται πως έχει διάθεση να "τραβήξει" κι άλλο το σχοινί, διακινδυνεύοντας πάρα πολλά στην περίεργη "μπλόφα" που επιχειρεί εις βάρος της Ελλάδας
Τη δυνατότητα αποπομπής από την ευρωζώνη όποιων χωρών δεν καταφέρνουν να εξυγιάνουν τα δημόσια οικονομικά τους, υποστήριξε ακόμη μία φορά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild.
"Έχουμε ανάγκη... από αυστηρότερους κανόνες, πράγμα που σημαίνει, ως ύστατη λύση, να έχουμε τη δυνατότητα να βγάλουμε από τη ζώνη του ευρώ μια χώρα που δεν καταφέρνει να επαναφέρει σε τάξη τα δημόσια οικονομικά της," τόνισε, συμπληρώνοντας πως "η προοπτική αυτή από μόνη της εξασφαλίζει μια εντελώς διαφορετική πειθαρχία".
Ο Σόιμπλε, ο οποίος ανήκει στο συντηρητικό κόμμα της καγκελαρίου Ανγκελας Μέρκελ, αναφέρθηκε και στο Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, τη δημιουργία του οποίου προωθεί ιδιαίτερα η Γερμανία.
«Έχουμε ανάγκη ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, επειδή χρειαζόμαστε περισσότερο δεσμευτικούς κανόνες. Το Σύμφωνο δεν αρκεί. Εκείνη την εποχή ουδείς αντιμετώπιζε το ενδεχόμενο χρεοκοπίας μιας χώρας της ζώνης του ευρώ» επεσήμανε.
Υπενθυμίζεται πως ο Σόιμπλε έχει υποστηρίξει πρόσφατα σε άρθρο του στην εφημερίδα Financial Times Deutschland την «ανάγκη» να υπάρχει η δυνατότητα εξόδου των «απείθαρχων» δημοσιονομικά χωρών από την ευρωζώνη, χωρίς πάντως να βγαίνουν και από την ΕΕ.
Φυσικά, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, θέλει να αγνοεί πως εάν η Ελλάδα αποφασίσει (για οποιοδήποτε λόγο) να δηλώσει πτώχευση αρνούμενη οποιαδήποτε βοήθεια από την Ευρώπη της Γερμανίας, τότε η νομισματική ένωση θα δεχτεί ένα τρομερό χτύπημα αξιοπιστίας και ουσιαστικά θα περάσει στην φάση διάλυσής της. Αυτό εξάλλου φοβούνται και όλοι οι σοβαροί (όσοι απέμειναν) ευρωπαίοι οικονομολόγοι, οι οποίοι τρέχουν πλέον και δηλώνουν πως έστω και την τελευταία στιγμή η Ευρώπη δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την Ελλάδα σε μία πτώχευση, αλλά θα κινηθούν όλοι οι απαραίτητοι μηχανισμοί για την άμεση διάσωσή της. Οι ίδιοι (σοβαροί οικονομολόγοι και όχι εκβιαστές και χειραγωγούμενα των τοκογλυφικών και κερδοσκοπικών κύκλων, όπως είναι ο κύριος Σόιμπλε) οικονομικοί αναλυτές και παράγοντες, έχουν δηλώσει τις προηγούμενες ημέρες πως ο κίνδυνος για το ευρώ είναι τεράστιος εάν η Ελλάδα αφεθεί να καταρρεύσει και πιθανολογούν πως ίσως κάποιοι στην Ελλάδα να συνεργάζονται με τον αγγλοσαξονικό άξονα για να χτυπηθεί η Ευρώπη...
Ο κύριος Σόϊμπλε, προφανέστατα εξυπηρετεί συμφέροντα άλλων και όχι απαραίτητα της χώρας του, την Γερμανίας, η οποία και θα δεχτεί τεράστιο οικονομικό πλήγμα στην περίπτωση που το ευρώ θα βρεθεί ξεκρέμαστο, χωρίς βαρύτητα, αλλά κυρίως θα εμφανισθεί η Γερμανία ως μία χώρα που ενώ έχει τα μεγαλύτερα κέρδη από τη νομισματική ενοποίηση, ταυτόχρονα δεν μπορεί (ή δεν επιθυμεί) να εγγυηθεί οτιδήποτε για οποιονδήποτε μέσα στην Ε.Ε.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. δηλώνω 100% οτι:
    1. δίνουμε διαβατήρια και δωρεαν εισητήρια σε λαθρομεταναστες και εγκληματίες, τους στέλνουμε καραβάνια στην Γερμανία
    2.βγαίνουμε απο ΕΕ παμε ΔΝΤ ή με τη Ρωσια ή με τη Κίνα και να πάνε να γαμηθ.... οι χαρτογιακάδες του κ.... της ΕΕ που μας κουνάνε και το χέρι , αντε κ .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]