Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η αναδιανομή του πλούτου συνεχίζεται και τα μέτρα είναι ο φερετζές της ανικανότητας

  • Τα μέτρα ανακοινώθηκαν, αλλά προκάλεσαν μόνο ειρωνικά χαμόγελα σε όσους γνωρίζουν μερικές τεράστιες και καλά κρυμμένες αλήθειες
Η φορολογική δικαιοσύνη που διαφημίζει το ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, αποτελούν ουσιαστικά την ταφόπλακα για τα νοικοκυριά και τους μισθωτούς και χαμηλοσυνταξιούχους. Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου φορολογεί τους αδύναμους, ενώ αφήνει στο απυρόβλητο τεράστια κεφάλαια τους ιδιοκτήτες των οποίων δεν τολμά καν να σκεφθεί πως θα αγγίξει.
Απορία καταθέτοντας, θα ήθελα να ρωτήσω με τι ποσοστό πρόκειται να φορολογήσει η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου το Ελληνικό Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο... Θέλετε απάντηση; Με μηδέν...!!! Αφού με νόμο του ελληνικού κράτους το Ελληνικό Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο ΔΕΝ αποδίδει καθόλου φόρους, αλλά με τον ίδιο νόμο και όλοι οι εβραίοι και φυσικά οι επιχειρήσεις τους αποδίδουν φόρο στο Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο της Ελλάδος και όχι στο ελληνικό κράτος...! Και αυτό αποτελεί ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων που δεν πρόκειται να φορολογηθούν, αλλά δυστυχώς οι εξαιρέσεις στον κανόνα του οικονομικού λυντσαρίσματος αφορούν την πλειονότητα (αν όχι την ολότητα) του οικονομικού κατεστημένου που έχει καταληστεύσει τον εθνικό πλούτο της χώρας...
«Αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης και αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής», ονομάζεται αυτό το φορολογικό νομοσχέδιο και όλοι κρατάμε ήδη την κοιλιά μας από τα γέλια.
Μα καλά, ποιον πάνε να κοροϊδέψουν ξανά; Η άγρια αναδιανομή του πλούτου συνεχίζεται και όσο κι αν θελήσουν να μας πείσουν ότι παίρνουν μέτρα για τους φτωχούς εμείς μόνο να γελάμε μπορούμε. Κατ’ αρχάς η ίδια η κυβέρνηση έχει πει ότι θέλει τουλάχιστον 3 δις ευρώ έσοδα από φορολογία φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων. Επομένως, ποιούς θα ξεζουμίσει πάλι; Μήπως τις Off shore που αποφάσισε να τις φορολογήσει με 15%; Μα ούτε ξέρει ποιές είναι και όταν τις βρει απλά αυτές θα αλλάξουν έδρα, θα πεταχτούν μέχρι την Κύπρο και θα συνεχίσουν την δραστηριότητά τους. Ας δούμε όμως ορισμένα από τα πονηρά σημεία του νομοσχεδίου.
1. Νέες κλίμακες φορολόγησης. Γέμισε με κλίμακες ο τόπος έτσι ώστε να μη γλιτώνει κανείς από την τσιμπίδα της εφορίας. Φανταστείτε ότι όποιος έχει 11.999 ευρώ εισόδημα δε θα πληρώσει φόρο, αν όμως έχει 2 ευρώ παραπάνω θα φορολογηθεί με 18%. Αφήστε δε τους έχοντες. Εκεί η κλίμακα πάει στο 40% και 45%, οπότε καλώς ήρθε το «μαύρο» χρήμα.
2. Μειώνεται η φορολογία των μη διανεμόμενων κερδών των επιχειρήσεων σταδιακά από 25% σε 20%. Προς τι αυτή η διευκόλυνση; Θα βοηθήσει τους καλούς επιχειρηματίες να προσλάβουν κόσμο και να μειώσουν την ανεργία. Αστεία πράγματα. Εξυπηρέτηση είναι, όπως και το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις μένουν στο απυρόβλητο και δεν αυξάνεται η φορολόγησή τους.
3. Για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων θα δίνονται κίνητρα αρκεί να πληρώσουν φόρο 5%. Μα καλά, οι εργολάβοι δεν είναι αυτοί που ζητούν αναστολή του πόθεν έσχες για αγορά ακινήτων με τέτοια κεφάλαια. Το κράτος θα κέρδιζε 11% από το φόρο μεταβίβασης κι όχι 5% που λέει τώρα.
4. Επέβαλε φόρο 2% για ακίνητα αξίας άνω των 5 εκατ. ευρώ. Αυτό είναι μάλλον μέτρο για κουτόφραγκους αφού τέτοια ακίνητα είναι ελάχιστα στην Ελλάδα. Το γεγονός ότι σκέφτεται να επιβάλει ΦΜΑΠ σε ακίνητα 300-400 χιλιάδων ευρώ το… σακούλεψε η κυβέρνηση κατά την Παγκάλου ρήση.
5. Για συναλλαγές πάνω από 1.500 ευρώ θα χρειαζόμαστε δίγραμμες επιταγές ή πιστωτική κάρτα. Πολύ ωραία. Ανοίξαμε φάμπρικα με τις τράπεζες για να αυξηθούν τα κέρδη τους. Δε θέλω βρε αδελφέ πιστωτική, γιατί με βάζεις στο τρυπάκι;
6. Καλά με τις αποδείξεις θα γίνει το έλα να δεις. Μέχρι και οι μαύροι που πουλάνε cd θα πουλάνε αποδείξεις σε όσους δεν έχουν. Όταν έλεγε ότι θα αυξήσει την κατανάλωση αυτό εννοούσε ο Γ. Παπανδρέου. Αλλά με άδειες τσέπες που να βρει ο άλλος αποδείξεις 15 και 20 χιλιάδες ευρώ. Εδώ όλο κι όλο αυτό είναι το εισόδημά του, θα αναγκαστεί να το δώσει για να παίρνει αποδείξεις και να χτίζει αφορολόγητα. Αστειότητες.
Τώρα κάτι φορολογήσεις στην εκκλησιαστική περιουσία, δημιουργία περιουσιολογίου, τεκμήρια διαβίωσης, φυλακίσεις για χρέη στο δημόσιο κ.λπ. μπορούμε να πούμε ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση, όμως δεν αφορούν τον πολύ κόσμο που καλείται και πάλι να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.
Τα βασικά σημεία του φορολογικού νομοσχεδίου κατέθεσε τη Δευτέρα στον πρόεδρο της Βουλής το υπουργείο Οικονομικών. Μεταξύ άλλων, καθιερώνεται κλιμακωτός συντελεστής φορολογίας, φοροελάφρυνση παρατηρείται σε εισοδήματα μέχρι 40.000 ευρώ, ενώ η κλίμακα από εκεί και πάνω αυξάνεται με συντελεστή μέχρι και 45% για εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ τον χρόνο. Στο αφορολόγητο όριο προστίθεται και η προσκόμιση επιπλέον αποδείξεων, ενώ ο φορολογούμενος επιβαρύνεται όταν οι απαιτούμενες δαπάνες είναι λιγότερες κατά 10% των δαπανών που υπολείπονται. Επιπλέον, όλα δείχνουν ότι αποφασίστηκε να εφαρμοστεί σταδιακά πόθεν έσχες για όλους, αρχής γενομένης από τους δημοσίους υπαλλήλους, να συνδεθούν τα τεκμήρια διαβίωσης με την αντικειμενική αξία των ιδιόκτητων ακινήτων και να καταστεί ποινικό αδίκημα η μη έκδοση αποδείξεων. Όσον αφορά την εγκατάσταση ταμειακών μηχανών, οι μόνοι υπόχρεοι προς το παρόν - από 1ης Απριλίου- είναι οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων. Σε ταξί, περίπτερα και λαϊκές το μέτρο θα ισχύσει από το 2011. Ακόμη καταργείται το καθεστώς αυτοτελούς φορολόγησης, αυξάνεται ο υψηλότερος συντελεστής και μπαίνει φόρος στα εισοδήματα της εκκλησίας από ακίνητα. Το νομοσχέδιο αναμένεται εντός της εβδομάδας να εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο και εν συνεχεία να κατατεθεί στη Βουλή.
Νέες κλίμακες
Με βάση τις αλλαγές που προωθούνται στο φορολογικό, προκύπτουν φοροελαφρύνσεις σε εισοδήματα μέχρι 40.000 ευρώ.
Ειδικότερα, θεσπίζεται νέα φορολογική κλίμακα για τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν φέτος, ενώ οριστικοποιείται και η κλίμακα για το ύψος των αποδείξεων που θα συγκεντρώνουν οι φορολογούμενοι ανάλογα με το εισόδημά τους για να εξασφαλίζουν όλο το αφορολόγητο ποσό των 12.000 ευρώ.
Η νέα κλίμακα φορολογίας εισοδήματος, που θα τιμαριθμοποιείται ανά διετία, προβλέπει τα εξής:
* για εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ φορολογικός συντελεστής 0%
* για εισόδημα από 12.001 έως 16.000 συντελεστής 18%
* για εισόδημα από 16.001 έως 22.000 συντελεστής 24%
* για εισόδημα από 22.001 έως 26.000 συντελεστής 26%
* για εισόδημα από 26.001 έως 32.000 συντελεστής 32%
* για εισόδημα από 32.001 έως 40.000 συντελεστής 36%
* για εισόδημα από 40.001 έως 60.000 συντελεστής 38%
* για εισόδημα από 60.001 έως 100.000 συντελεστής 40% και
* για εισόδημα άνω των 100.000 συντελεστής 45%.
Η κλίμακα για τις αποδείξεις που θα πρέπει να συγκεντρώσουν οι φορολογούμενοι έχει ως εξής:
* για εισόδημα μέχρι 6.000 δεν θα χρειάζεται να προσκομίζουν αποδείξεις για να εξασφαλίζουν το αφορολόγητο
* για εισόδημα μέχρι 12.000 το ύψος των αποδείξεων θα πρέπει να ανέρχεται στο 10% του συνολικού εισοδήματος και
* για εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ το ύψος των αποδείξεων που θα συγκεντρώνεται θα αναλογεί στο 30% του εισοδήματος πάνω από το όριο αυτό.
Επίσης, στα βασικά σημεία του νομοσχεδίου περιλαμβάνονται ακόμα:
* η θέσπιση ελάχιστου φορολογητέου εισοδήματος με βάση τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν στην κυριότητά τους ή χρησιμοποιούν οι φορολογούμενοι (κατοικίες, αυτοκίνητα, σκάφη, δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων, οικιακές βοηθοί)
* καταργείται η αυτοτελής φορολόγηση εισοδημάτων, εκτός από αυτά που αφορούν τόκους και αποδόσεις κρατικών ομολόγων
* εισάγεται από 1/1/2011 ο λογιστικός προσδιορισμός βάσει των βιβλίων τους για όλους τους επαγγελματίες, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι θα έχουν την υποχρέωση από φέτος να εκδίδουν αποδείξεις λιανικής πώλησης προϊόντων ή παροχής υπηρεσιών. Αναφέρονται ρητά τα ταξί, τα φορτηγά ΔΧ, τα λεωφορεία ΚΤΕΛ, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, κάμπινγκ, μηχανικοί και αρχιτέκτονες, λιανοπωλητές, πρακτορεία ΠΡΟ-ΠΟ, βενζινάδικα, περίπτερα.
* Προβλέπονται κίνητρα για τον επαναπατρισμό καταθέσεων από την αλλοδαπή στις ελληνικές τράπεζες εντός 6 μηνών, υπό την προϋπόθεση ότι θα καταβληθεί φόρος 5% επ' αυτών.
* Θεσπίζεται φορολογικός συντελεστής 2% για ακίνητες περιουσίες άνω των πέντε εκατομμυρίων ευρώ στο πλαίσιο επαναφοράς του ΦΜΑΠ και κατάργηση του ΕΤΑΚ. Ο συντελεστής αυτός θα ισχύσει για τρία χρόνια.
* Θεσπίζεται φόρος 5% για τις δωρεές ακινήτων και 10% για τις δωρεές μετρητών προς ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
* Αυξάνεται από 3% σε 15% ο συντελεστής φορολόγησης των ακινήτων των offshore εταιρειών.
* Φορολογούνται με συντελεστή 20% τα έσοδα από την εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας της εκκλησίας και των ιερών μονών και με συντελεστή 5% οι δωρεές ακινήτων και 10% οι δωρεές μετρητών.
* Μειώνεται η φορολογία των μη διανεμόμενων κερδών των επιχειρήσεων σταδιακά από 25 σε 20%. Για το 2010 ο συντελεστής του φόρου θα είναι 24%.
* Δημιουργείται περιουσιολόγιο όλων των φυσικών προσώπων εντός έξι μηνών, με τα ακίνητα που θα έχουν στην κατοχή τους, τα αυτοκίνητα, μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια, εταιρικά μερίδια, ενώ εξαιρούνται οι τραπεζικές καταθέσεις και τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου.
* Θεσπίζεται point-system ανάλογα με το βαθμό κινδύνου φοροδιαφυγής με βάση το οποίο θα διενεργούνται οι φορολογικοί έλεγχοι προς νομικά και φυσικά πρόσωπα.
* Από 1/1/2011, τιμολόγια για συναλλαγές άνω των 3.000 ευρώ μεταξύ επιχειρήσεων ή επιχειρήσεων και δημοσίου θα γίνονται δεκτά μόνο ηλεκτρονικά. Επίσης, από την ημερομηνία αυτή οι συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών και επιχειρήσεων ή μεταξύ επιχειρήσεων αξίας μεγαλύτερης των 1.500 ευρώ θα γίνονται μόνο με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες ή δίγραμμες επιταγές ή ηλεκτρονικές διαβιβάσεις μέσω τραπεζών.
* Προβλέπεται η επιβολή προστίμων για φορολογικές παραβάσεις και από την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών, ενώ ενεργοποιείται η διαδικασία κλεισίματος του καταστήματος σε περίπτωση μη έκδοσης αποδείξεων για δεύτερη φορά. Ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες που δεν εκδίδουν αποδείξεις θα χάνουν το αφορολόγητο.
* Προβλέπονται κατασχέσεις για χρέη προς το δημόσιο.
* Θεσπίζεται τριετές αφορολόγητο για δημιουργία και λειτουργία νέων επιχειρήσεων από άτομα έως 35 ετών, ενώ θεσπίζονται νέα κίνητρα με στόχο την περιβαλλοντική προστασία. Μεταξύ άλλων θα αφορούν την ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των επιχειρήσεων.
Και τέλος, θεσπίζονται μεγαλύτερες εκπτώσεις στα φορολογητέα κέρδη για δαπάνες τεχνολογικής καινοτομίας από επιχειρήσεις, ενώ εισάγονται φοροαπαλλαγές για τη διατήρηση θέσεων εργασίας σε επιχειρήσεις με μείωση του κύκλου εργασιών.
Ποινικό αδίκημα η μη έκδοση αποδείξεων
Παράλληλα, καθίσταται ποινικό αδίκημα η μη έκδοση αποδείξεων με την "απειλή" ακόμα και λουκέτου στην επιχείρηση αν διαπιστωθεί
* ότι δεν έχει εκδοθεί απόδειξη για δεύτερη φορά με συνέπειες την
* απώλεια του αφορολογήτου ορίου των 12.000 ευρώ
* πληρωμή φόρου από το πρώτο ευρώ του εισοδήματός
* δημοσιοποίηση του ονόματος (από τη στιγμή που θα επιβληθεί η ποινή κλεισίματος)
"Θα γίνει μια πρώτη επιλογή από κάποια ονόματα, με περίπου 500 επιχειρήσεις. Εκείνο το οποίο με έχει εντυπωσιάσει πάρα πολύ, είναι η πλειοψηφία των ταβερνών. Καμία ταβέρνα δεν έκοβε όλες τις αποδείξεις", δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο γγ του υπυργείου Οικονομικών κ. Γεωργακόπουλος.
Παράλληλα, τίθεται σε εφαρμογή η σταδιακή εφαρμογή του "πόθεν έσχες", για όλους αρχής γενομένης από τους δημόσιους υπαλλήλους το 2010
Υποχρεωτική θα είναι η έκδοση αποδείξεων από εφέτος για ταξί, λαϊκές αγορές, περίπτερα αλλά και βενζινάδικα (από 1/4/2010) Ωστόσο στα ταξί διατηρείται η φορολόγηση με βάση το τεκμαρτό εισόδημα και αλλάζει από το 2011.
Ληξιπρόθεσμες οφειλές
Ευνοϊκές ρυθμίσεις για 700.000 οφειλέτες του Δημοσίου και για περίπου 300.000 φορολογουμένους που δεν έχουν υποβάλει δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος ή ΦΠΑ από το 1997 μέχρι σήμερα επιφυλάσσει το φορολογικό νομοσχέδιο σε μία προσπάθεια να ενισχυθούν τα ταμεία του Δημοσίου.
Με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές να φτάνουν τα 30 δισ. ευρώ, οι οφειλέτες θα μπορούν να εξοφλήσουν τα χρέη τους προς το δημόσιο σε πολλές μηνιαίες δόσεις και με έκπτωση στις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής
Όσοι πάλι δεν έχουν υποβάλει από το 1997 μέχρι σήμερα φορολογικές δηλώσεις και ΦΠΑ ή ήταν ανακριβείς θα γλιτώσουν από τα υψηλά πρόστιμα και τους πρόσθετους φόρους, εφόσον προσέλθουν να υποβάλουν στην εφορία εκπρόθεσμα τις δηλώσεις εντός ενός ή δύο μηνών
Από χθες άρχισε η εφαρμογή του προγράμματος 'Συμμετέχω' του υπουργείου Εργασίας για τη στήριξη της αγοραστικής δύναμης των ανέργων. Με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας θα μπορούν σε καταστήματα και μικρές επιχειρήσεις να αγοράζουν είδη με έκπτωση πάνω από 20%.
Το φορολογικό νομοσχέδιο σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο θα συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής μέσα στην εβδομάδα και τη Δευτέρα στην Ολομέλεια, αφού κατά πάσα πιθανότητα την Πέμπτη θα περάσει από το Υπουργικό Συμβούλιο.
Αν η χώρα έχει σχέδιο… όπως ο Τιτανικός καπετάνιο…, τότε προβλέπω:
- πάλι εξωλογιστικά οι ταξιτζήδες, οι πάγκοι των λαικών κλπ
- πόθεν έσχες των ΔΥ αλλά όχι ιατρών και ελεύθερων επαγγελματιών
- εμένα μου κόβει το 60% του ΔΧ αλλά για τους άλλους θα έχουμε από το 2011 λογιστικό προσδιορισμό
Σε μια χώρα που το πρόβλημα είναι η φοροδιαφυγή και η μαύρη οικονομία το κράτος λειτουργεί ως νταβατζής: υπολογίζει πόσα θέλει να πάρει και οι υπόλοιποι να κόψουν το λαιμό τους.
Είσαι ιδιοκτήτης ΤΑΧΙ πχ 26,000 τεκμήριο και ας βγάλεις και 50,000 ή 15,000 σκασίλα μου εγώ θέλω 4,000 το κεφάλι…
Οι άνθρωποι δεν είναι καν μαθητευόμενοι μάγοι γιατί θα είχαν έστω μάθει κάτι…
Τα χειρότερα, απλώς, έρχονται…



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. "Νέες κλίμακες φορολόγησης. Γέμισε με κλίμακες ο τόπος έτσι ώστε να μη γλιτώνει κανείς από την τσιμπίδα της εφορίας. Φανταστείτε ότι όποιος έχει 11.999 ευρώ εισόδημα δε θα πληρώσει φόρο, αν όμως έχει 2 ευρώ παραπάνω θα φορολογηθεί με 18%"

    ΛΕΣ ΨΕΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΓΙΑΤΙ ΜΕ 18% ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΩΝ 2 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ 12002 ΕΥΡΩ... ΔΗΛΑΔΗ ΑΝΑΛΟΓΕΙ ΦΟΡΟΣ... 0,36 ΕΥΡΩ ΤΟ ΕΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Για συναλλαγές πάνω από 1.500 ευρώ θα χρειαζόμαστε δίγραμμες επιταγές ή πιστωτική κάρτα. Πολύ ωραία. Ανοίξαμε φάμπρικα με τις τράπεζες για να αυξηθούν τα κέρδη τους. "

    ΛΕΣ ΨΕΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΑΦΟΡΑ ΟΧΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. Μ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Μειώνεται η φορολογία των μη διανεμόμενων κερδών των επιχειρήσεων σταδιακά από 25% σε 20%. Προς τι αυτή η διευκόλυνση; Θα βοηθήσει τους καλούς επιχειρηματίες να προσλάβουν κόσμο και να μειώσουν την ανεργία. Αστεία πράγματα. Εξυπηρέτηση είναι, όπως και το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις μένουν στο απυρόβλητο και δεν αυξάνεται η φορολόγησή τους."


    ΠΑΡΑΠΛΑΝΑΣ ΜΕ ΜΙΣΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΝΕ ΜΕΝ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΟΜΩς - ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΝΟΙΑΙΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ - Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ

    ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΕΝΙΚΑ ΚΟΥΤΟΦΡΑΓΚΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΦΕΝΕΣΑΙ, ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΕΙΣ, ΘΑ ΛΕΣ ΨΕΜΜΑΤΑ Η ΜΙΣΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

    ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ. ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]