Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Καρατζαφέρης παραδέχτηκε την πολύμηνη συνεργασία του με τον Παπανδρέου...!

  • Ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας από τις πρώτες ημέρες της εκλογής του Γιώργου Παπανδρέου
  • Η αντιπολιτευτική τακτική του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. είναι να στηρίζει τις αντιλαϊκές επιλογές του ΠΑΣΟΚ!
Ακουγόταν σαν ψίθυρος και ομολογουμένως κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει τις φήμες που κυκλοφορούσαν. Από τις πρώτες του όμως "λοξοδρομήσεις" οι φήμες εντάθηκαν και πολλοί από τους υποστηρικτές του κόμματός του αποχώρησαν "αναθεματίζοντας" την πλάνη που έζησαν. Τις τελευταίες ημέρες μέσα σε έντονο κλίμα γύρω από τις πιέσεις των νέων μέτρων που εξήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η στροφή του κυρίου Καρατζαφέρη έγινε απόλυτα εμφανής, αφού προσφέρθηκε ως "δεκανίκι" αλλά και ως άλλοθι της αντιλαϊκής και (για πολλούς) ανθελληνικής κυβερνητικής πολιτικής.
Η νέα αντιπολιτευτική τακτική που εφαρμόζει ο ΛΑΟΣ
Του Κωνσταντίνου Ζoύλα

Οχι μόνον υπάρχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ με τον ΛΑΟΣ, αλλά ο ίδιος ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης τη χαρακτηρίζει απαραίτητη! «Μιλάμε τακτικά με τον κ. Γ. Παπανδρέου, ασχέτως αν οι συνομιλίες μας δεν δημοσιοποιούνται», παραδέχεται ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ενώ απαντώντας σε όσους του καταλογίζουν «ανίερη συμμαχία με το ΠΑΣΟΚ», προσθέτει ότι «σε αυτή τη συγκυρία, εγώ προτάσσω το εθνικό συμφέρον για να μην γίνει η κηδεία της χώρας και όχι τα μικροκομματικά μου οφέλη».
Σημειωτέον, μάλιστα ότι η νέα αυτή σχέση του ΛΑΟΣ με το ΠΑΣΟΚ δεν γεννήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες, όταν δηλαδή αίφνης διαπιστώθηκε η στήριξη του κ. Καρατζαφέρη σε κάποια νομοσχέδια της κυβέρνησης. Ο ίδιος αποκαλύπτει ότι ήδη από την πρώτη του συνάντηση μετά τις εκλογές με τον κ. Γ. Παπανδρέου τού δήλωσε πρόθυμος να «βάλει πλάτη σε πολλά μέτωπα», με την προϋπόθεση, όμως, η κυβέρνηση να υιοθετήσει κάποιες από τις προτάσεις του ΛΑΟΣ. «Αυτά έλεγα και στον Καραμανλή και με χαρακτήριζε ακραίο, ενώ ο Παπανδρέου όχι μόνον με άκουσε προσεκτικά, αλλά έχει ήδη κάνει πράξη αρκετές από τις εισηγήσεις μου», λέει ο ίδιος.
Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ
Πηγή



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. Di Val
    Εννοείται ότι έχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον Πρωθυπουργό,πόσο μάλλον εν μέσω κρίσης. Αυτό επιτάσσει η Δημοκρατία, τον διάλογο προς όφελος του Έθνους. Γιατί μέσα απ'το διάλογο προκύπτουν ιδέες & λύσεις. Εκτός κι αν στηρίζει κανείς τακτικές Τσίπρα & Παπαρήγας-"πάμε να τα σπάσουμε όλα".
    Εξάλλου το ίδιο είχε πει & το 2007 όταν εκλέχτηκε ο Καραμανλής, το ίδιο & τώρα με τον Παπανδρέου. Συγκεκριμένα τα λόγια του ήταν, "θα είμαι μαζί σας στα καλά, θα με βρείτε απέναντι στα γκρίζα, αντιλαικά & αντιεθνικά".
    Τώρα το ότι πολλοί υποστηρικτές του αποχώρησαν, μάλλον δική σου φαντασίωση είναι, καθώς όλες οι δημοσκοπήσεις (που είναι μια ζωή κόντρα του), σείχνουν ότι ο ΛΑ.Ο.Σ είναι συνέχεια σε ανοδική πορεία. Άλλο αποδεικτικό στοιχείο δεν έχω ούτε εγώ αλλά ούτε κι εσύ.
    Όσαν αφορά τα μέτρα που στηρίζει είναι λιγότερα απ'αυτά που στηρίζει η Ν.Δ, τα περισσότερα που φερε το ΠΑΣΟΚ τα καταψήφισε. Παραπληροφορείς σκόπιμα, σε παραπέμπω στα Πρακτικά της Βουλής προς επιβεβαίωση των όσων λέω.
    Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ έκανε προτάσεις που ακουμπούσαν στο ελάχιστο την τσέπη του Έλληνα φορολογούμενου, καθότι πρότεινε:
    - Άνοιγμα του Στοιχήματος (προς εισροή ρευστού από διαφυγόντα κέρδη μέσω ίντερνετ)
    - Αδειόδοτηση των Καζίνο που έχουν λήξει, άρα ρευστό εις τα ταμεία του Κράτους
    -Περικοπή 50% των μισθών όλων εντός Κοινοβουλίου.
    -Την αρχή του εφταπλασίου στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, κατεβάζοντας τα "ρετιρέ" ή ανεβάζοντας τους χαμηλόμισθους
    -Νομιμοποίηση των ημιπαιθρίων
    -Μέτρα ως προς τον επαναπατρισμό των κεφαλαίων του εξωτερικού.
    -Εκμετάλευση της περιουσίας του Δημοσίου (ακίνητη) που παραμένει ανενεργή
    -Συμφωνία με τις εταιρίες εκμετάλλευσης των διοδίων δίδοντας τους 5 χρόνια παραπίσω, με αντάλλαγμα τα έσοδα των εταιρίών που θα προκύψουν να τα ρίξουν σε δημόσια έργα, άρα ανάπτυξη
    -Τα κόμματα να μη πάρουν το 50% των κρατικών επιχορηγήσεων που έχουν λαμβάνειν φέτος. Πρέπει να συμφωνήσουν όλα τα κόμματα σε αυτό.
    -Πίεση στις ευρωπαικές χώρες ώστε να έλθουν να προστατέψουν τα Ν.Α σύνορα της Ευρώπης, γεγονός που θα ανακουφίσει την ελληνική οικονομία απ΄τα εξοπλιστικά, απ'την ελαχιστοποίηση των παραγγελιών.
    -Μέτρα που δεν θα επιτρέπουν στις ξένες μεγαλοεθνικές να συνεχίζουν να πλουτίζουν σε βάρος του Έλληνα, με το να αυξάνουν τις τιμές δυσανάλογα σε σχέση με τις άλλες χώρες.
    Αυτά μου έρχονται πρόχειρα τούτη τη στιγμή...(συνέχεια παρακάτω.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Di Val
    ( Συνέχεια)....
    Έτσι εκθέτεις τον αντίπαλο & τον κολλάς στον τοίχο, με προτάσεις! Πράγμα που δεν έκανε η Ν.Δ απ'το κοινοβούλιο. Φαντασθείτε την πίεση προς την κυβέρνηση αν έπραττε το ίδιο.
    Κι εδώ φένεται η εξυπνάδα του πολιτικού ανδρός. Ενώ καταψήφισε περισσότερα νομοσχέδια του ΠΑΣΟΚ απ'ότι η Ν.Δ, έχει καταφέρει να θεωρεί η κοινή γνώμη (όπως κι εσύ) ότι στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, πράγμα που δεν φαίνεται επί της πράξης απ'τα νομοσχέδια.
    Και ας μιλήσουμε λίγο γι'αντιπολιτευτική τακτική.
    Αυτό που χει καταφέρει ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ με την υποτιθέμενη(όπως απέδειξα άνωθεν) "πλαγιοκόπηση" του ΠΑΣΟΚ, είναι να εισχωρήσει στο πηγάδι των "κεντρώων" ψηφοφόρων που μετατοπίζονται από εκλογές σε εκλογές μεταξύ των 2 κομμάτων, πράγμα που διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα. Κι όπως φάνηκε απ'τις τελευταίες εκλογές, στους 10 που φύγαν απ'την Ν.Δ, ο ένας πήγε στον ΛΑ.Ο.Σ, οι υπόλοιποι 9 στο ΠΑΣΟΚ. Σκοπός του είναι να απορροφήσει μέρος των ψηφοφόρων που μετακινούνται. Όλοι θέλουν κάποια στιγμή να σπάσει ο διπολισμός,πράγμα που προσπαθεί να επιτύχει! Και στις επόμενες εκλογές, ο κόσμος αυτός θα σκεφθεί ποιός στάθηκε ποιό υπεύθυνα, με προτάσεις, την ώρα της κρίσης.
    Στα Εθνικά θέματα είναι ο μόνος που παραμένει αμετακίνητος στις απόψεις του.
    Όσον αφορά το λαθρονομοσχέδιο είναι ο μόνος, εντός Κοινοβουλίου, που όρθωσε ανάστημα με επιχειρηματολογία. Εδώ η Ν.Δ δεν έπεισε σε αυτό το κομμάτι, αναθέτοντας τον ρόλο του κυρίου ομιλητή στον Προκόπη Παυλόπουλο,εδώ γελάμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eγω ειμαι απο οικογενεια δεξιων...πολυ δεξιων...λοιπον ολοι με αναθεματιζουν για την επιλογη που τους υπεδειξα και αισθανονται προδομενοι απο την φιλοαπσοκικη πολιτικη του...και ιδιαιτερα εγω...

    Αισθανομαι βαθυτατα ντροπιασμενος....ουσιαστικα ψηφισα και εβαλα και αλλους 14 να ψηφισουν << Πασοκ>> γιατι ουσαστικα τελικα Πασοκ ψηφισαμε......

    και αλλοι φιλοι και απο την ακρα δεξια και απο την δεξια που ειχαν εμπιστευτει τον Καρατζαφερη τωρα τον εχουν ηδη αφησει....

    θΥΜΗΘΕΙΤΕ ΜΑΣ ΕΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙ ΟΥΤΕ 3%

    μΑΣ ΠΡΟΔΩΣΕ...ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΣΑΣ??? Ο κ πασοκραφερης μας ειπε για μουρουνελαια και τα τιαυτα...

    Εμεις δεν θελουμε εξεταστικες ουτε τιποτα...

    Εμεις τι φταιμε που τα γλεντησαν αυτοι ...ας τα παρουνε απο αυτους...αφου ακομα τα εχουνε....

    Δημευση περιουσιας κλπ οχι επιδρομη σε αυτα που εγω κυριε πασοκραφερη προσπαθω να μαζεψω 25 χρονια τωρα Με 2 δουλειες....

    Ντροπη σας...

    Σας παρακολουθω και σας ακολουθω απο τοτε που κυκλοφορουσατε τα μαυρα χρονια της Πασοκοκρατιας τις βιντεΟκασετες και τωρα βλεπουμε ποσο διαβρωθηκατε απο τοτε...

    Κριμας γιατι ησασταν μια Ελπιδα σαν ολες τις αλλες τελικα που εσβησαν γρηγορα...

    Θα σας τιμωρησουμε ομως...

    Ειμασε τρελαρες εμεις οι Ελληνες...

    Ηδη εχω ξεκινησει να προτρεψω αυτα τα 15-20 ατομα να ψηφισουν ΚΚΕ ναι ΚΚΕ μονο και μονο για να φατε κλωτσια απο τη βουλη των ΕΛΛΗΝΩΝ κ πασοκραφερη, ΚΑΙ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΗΔΗ ΠΟΛΛΟΙ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΛΕΒΕΝΤΗ Η ΓΙΑ ΑΛΕΚΑ!!!

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΟΧΙ ΑΠΟ ΖΩΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΜΙΖΑΤΕ...και κατι αλλο που ειναι τα ωραια προεκλογικα φουμαρα που μας ελεγες περι τιμωριας (μαλλον τιμωρεις εμας) και διασφαλισης της εργασιας μας και των κεκτημενων μας ,του μισθου μας , της συνταξης που την εχουμε πληρωσει ...δεν μας τη χαριζετε, δημιουργικης αντιπολιτευσης κλπ...

    ΤΡΙΧΕΣ ...


    Αγαπητε di val ηταν σε ανοδικη πορεια ο προεδρος μεχρι τωρα που στιγματιστηκε ως Πασοκας

    Οσο για την πλαγιοκοπηση δεν θα παρει ουτε 1 ψηφο απο το Πασοκ γιατι απλα δεν φευγουν απο το Πασοκ αλλα και να φυγουν δεν θα πανε σε 1 φασιστα
    αλλα σε ενα κομμουνιστη αλεκα η τσιπρα....

    Εσυ ομως θα εχεις χασει και τους δικους σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Di Val
    Εγώ προσωπικά δεν θα χάσω κανέναν, δεν έχω δικό μου κόμμα ακόμα, αλλά ευελπιστώ!
    Πάντως γενικολογείς, "...τα πήραν αυτοί-τα γλεντήσαν αυτοί...". Δεν το πράξαν όλοι,μηδενίζεις.
    Άμα έχεις τέτοια δύναμη να πείθεις κόσμο, σου εύχομαι να πείσεις και άλλους.
    Αλλά προφανώς δεν διάβασες τα μέτρα που πρότεινε & που έγραψα παραπάνω, και ούτε τα σχολίασες ένα προς ένα.
    Επικαλείσαι τον Μεταξά, αλλά Μεταξάς δεν ξαναβγαίνει,που τέτοια τύχη. Πάντως αν σ'άκουγε ότι θα προτρέψεις κόσμο να ψηφίσει ΚΚΕ ή Τσίπρα, δεν ξέρω τι θα σκεφτόταν για εσένα!
    Αλλά τελικά αυτομπερδεύεσαι, τελικά ο Καρατζαφέρης είναι ΠΑΣΟΚΟΣ ή φασίστας? Και το ΚΚΕ δεν είναι κόκκινος φασισμός?
    Πράξε ότι επιθυμείς, αρκεί να χεις την συνείδησή σου ήσυχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Di Val
    ...στην αρχή λες ότι είσαι & ότι προέρχεσαι από οικογένεια πολύ δεξιών. Ύστερα λες ότι θα προτρέψεις κόσμο να ψηφίσει ΚΚΕ ή Τσίπρα. Ο κόσμος μας διαβάζει και κρίνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. O Di Val έκανε καλή ανάλυση οποτε δεν χρειάζομαι να προσθέσω κάτι σε αυτό τον τομέα...από εκεί και πέρα η ΝΔ με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις πρέπει να βρίσκετε σε δύσκολη θέση για να βάλει τα παπαγαλάκια σε 24 βάση εργασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ρε σεις τι μαλώνετε για τα κόμματα, ο καθένας κρίνει πιο είναι πιο σωστό, και εμένα δεν μου αρέσει οτι κόβεται το δημόσιο γιατί εκεί προβλέπω και εγω, δεν υπάρχει χώρος για ανθρώπους στον ιδιωτικό τομεά παρά μόνο για εκμετάλλευση και μαυρίλα-ανασφάλιστα. Ας μειώσουν το δημόσιο αλλά ας δημιουργήσουν θέσεις στον ιδιωτικό τομέα για Έλληνες να πάμε να εργαστούμε να μπορέσουμε να κάνουμε οικογένεια, είμαστε παρέα ανω των 30, κάποιοι έχουν και σχέση και συζήτηση για γάμο ούτε λόγος, ασε που οι 7/10 είναι άνεργοι και δουλεύουν μαύρα σε Ελληνες αφεντικά παρακαλώ για ένα χαρτζιλίκι, η απόλυτη ξεφτίλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]