Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Και τώρα τί κάνουμε; η ερώτηση που απευθύνεται προς τους "εγκεφάλους" της Ρηγίλλης

  • Το ιστορικό κομβικό σημείο στο οποίο η Νέα Δημοκρατία οφείλει να κάνει την ρήξη με το παρελθόν της έχει έρθει. Το ζήτημα είναι εάν οι "λαμπροί εγκέφαλοι" του κόμματος το έχουν κατανοήσει...
Οι οπαδοί της Ν.Δ. βλέπουν τις δημοσκοπήσεις και την προκλητική εύνοια των ΜΜΕ προς το πρωθυπουργό και τρίβουν τα μάτια τους. Βλέπουν τον Καρατζαφέρη να «βάζει πλάτες» στην Κυβέρνηση και μπερδεύονται. Ύστερα ακούν τον ορυμαγδό των φόρων και κουνούν μελαγχολικά το κεφάλι «αν είχε πάρει ο Καραμανλής αυτά τα μέτρα, θα είχε καεί η Ελλάδα». Ακόμα βλέπουν την αβάντα των Αμερικανών στο Γιώργο και ανησυχούν.
Την εσωκομματική γκρίνια να φουντώνει, από τα γνωστά κέντρα και προβληματίζονται. Τον Καραμανλή να σιωπά, ενώ απαξιώνεται και απορούν. Βλέπουν, τέλος, να τους εκπροσωπούν στα ΜΜΕ οι στρατηγοί της ήττας και τους έρχεται να σπάσουν την τηλεόραση. Έτσι, αρχίζουν να τους ζώνουν οι αμφιβολίες. Μήπως μείνουμε πάλι εκτός εξουσίας για δεκαετίες; Μήπως ο Σαμαράς «δεν μπορεί»; Πολλοί απογοητεύονται. Και το σαράκι της ηττοπάθειας επανέρχεται. Φροντίζουν πολλοί για αυτό!
Το εχθρικό επικοινωνιακό περιβάλλον
Το μεγαλύτερο «έγκλημα» της κυβέρνησης Καραμανλή, είναι ότι επεχείρησε να στηριχθεί σε δημοσιογράφους και ΜΜΕ των αντιπάλων της, ενώ αδιαφόρησε και αποδυνάμωσε εντελώς τον παραταξιακό Τύπο! Αυτά τα ΜΜΕ, που τα είχε συντηρήσει πλουσιοπάροχα το «σύστημα Ρουσόπουλου», μόλις διαπίστωσαν ότι είναι αδύναμος, στράφηκαν εναντίον του. Αυτά προς γνώση και συμμόρφωση. Ο Καραμανλής έπεσε στην παγίδα, μαζί μ’ αυτούς που τον συμβούλευαν για πρόωρες εκλογές (φιλοδοξώντας να τον διαδεχθούν). Κατάφεραν να παίξουν ένα παιχνίδι με τους όρους των αντιπάλων τους και έχασαν. Ας τελειώνουμε και με αυτόν και με αυτούς.
Μετεκλογικά, η Ν.Δ. παγιδεύτηκε στην προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ και των γνωστών ΜΜΕ, που επεδίωξαν την συνολική απαξίωση της κυβερνητικής θητείας της. Για να μην υπάρχει εναλλακτική πρόταση εξουσίας. Μόνο έτσι θα περνούσε η κυβέρνηση την ανάλγητη πολιτική της και θα αποσιωπούσε την απάτη που συνέβη στις 4 Οκτωβρίου. Μόνον έτσι το διευθυντήριο της ΕΕ θα επέβαλε αυτά τα μέτρα. Με μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Γιατί με μια κυβέρνηση της ΝΔ θα είχαν ξηλωθεί ήδη τα πεζοδρόμια. Ενώ τώρα προσπαθούν να μας πείσουν, ότι μόνο ευχαριστώ δεν είπαμε, όταν ακούσαμε τα μέτρα!
Δεν είναι τυχαίο που ουδείς ασχολείται με το γεγονός ότι ο κ. Παπανδρέου ξεγέλασε το λαό για να κερδίσει την εξουσία. Αλήθεια, πόσες φορές ασχολήθηκαν οι μεγαλοδημοσιογράφοι της τηλεόρασης, με την αθέτηση των προεκλογικών υποσχέσεων του ΠΑΣΟΚ; Ποτέ!
Ο Αντώνης Σαμαράς, ανέλαβε μια δύσκολη αποστολή, η οποία δυσχεραίνεται ακόμα περισσότερο από το εχθρικό επικοινωνιακό περιβάλλον. Η Ν.Δ. απασχολεί την τηλεοπτική ειδησιογραφία μερικά δευτερόλεπτα! Από υποχρέωση! Ακόμα και στον καιρό αφιερώνουν περισσότερο χρόνο! Αντίθετα, συχνοί επισκέπτες των παραθύρων, οι υπουργοί του Καραμανλή που απαξίωσαν τη ΝΔ. Ο Καρατζαφέρης τις περισσότερες ώρες της ημέρας μιλάει σε κάποιο ΜΜΕ! Και τον Σαμαρά, κάνουν ότι μπορούν να τον απαξιώσουν. Από τα πονηρά πλάνα, μέχρι τα αποσπάσματα των ομιλιών του.
Το πλεονέκτημα Σαμαρά
Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, τι μπορεί να κάνει ο Σαμαράς; Αν μελετήσει κανείς τις δημοσκοπήσεις θα δει ότι υπάρχουν ευκαιρίες που αν η Ν.Δ. τις αξιοποιήσει, σύντομα θ’ αρχίσει να δημιουργεί ρωγμές στο προφίλ, που με επιμέλεια φιλοτεχνούν τα γνωστά κέντρα, στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Σύντομα, ο Γ. Παπανδρέου θα βρεθεί, λόγω της πολιτικής που ακολουθεί, αντιμέτωπος με το κόμμα του. Κατά μια έννοια είναι στην ίδια θέση με τον Σαμαρά! Μόνο που ο ένας θα το κάνει ενώ βρίσκεται στην εξουσία (και αυτό συγκρατεί τις φυγόκεντρες δυνάμεις) και ο άλλος στην αντιπολίτευση. Ο ένας θα βρεθεί αντιμέτωπος με την βάση του και ο άλλος θα ανασυγκροτεί την παράταξή του έχοντας την υποστήριξη της βάσης του!
Το πλεονέκτημα το έχει λοιπόν ο Σαμαράς και για έναν άλλο λόγο: Καθώς διάβαινε την πολιτική του έρημο, παρέμεινε άφθαρτος, ενώ για τους περισσότερους είναι ένα πρόσωπο σχετικά άγνωστο. Οι σημερινοί εικοσάρηδες και τριαντάρηδες, τώρα τον ανακαλύπτουν. Όταν τον ανακαλύψουν , θα τον εμπιστευτούν και θα τον ακολουθήσουν.
«Πρόεδρε, δεν αρέσουμε...»
Η Μελίνα Μερκούρη τον Καλοκαίρι του 1989 είπε στον Ανδρέα: «Πρόεδρε, δεν αρέσουμε πλέον»! Τα είπε όλα σε τρεις λέξεις. Αυτό είναι το πρόβλημα της Ν.Δ. Ο Σαμαράς δίνει έναν αγώνα άχαρο. Η Ν.Δ. χρειάζεται επανίδρυση, όχι αναδιοργάνωση. Τι έκανε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όταν από το πουθενά έγινε Πρωθυπουργός; Ίδρυσε την ΕΡΕ και αποτελείωσε τον Εθνικό Συναγερμό. Τι έκανε το 1974; Αποτέλειωσε τη ΕΡΕ και ίδρυσε τη Ν.Δ. Τι έκανε ο Α. Παπανδρέου το 1974; Απαρνήθηκε την Ε.Κ και ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ
Αυτή είναι η πρόκληση! Όλα από την αρχή! Κανένας ρόλος δεν είναι δεδομένος. Καμιά θέση εξασφαλισμένη. Όλα κρίνονται και αξιολογούνται. Και οι πόρτες ανοιχτές για όσους θέλουν να ανέβουν στη Ρηγίλλης!
Πηγή



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Di Val
    Προτού πάω στο πολύ ορθό ερώτημα "και τώρα τι κάνουμε ?", καλό θα ήταν να εξετάσουν τα γεγονότα, στην Ρηγίλλης κατά χρονική σειρά μετά την διεξαγωγή των εκλογών, και ν'απαντήσουν στο ερώτημα, "τι θα μπορούσαμε να κάνουμε ?"
    Θεωρώ πως η πολιτική είναι "σκακιέρα" με τελικό νικητή να βρίσκει πάντα την Πατρίδα. Οπότε πέρα απ'τις δικές σου αποφάσεις που αφορούν την στρατηγική σου, οι κινήσεις σου πρέπει να προσαρμόζονται, εν μέρει, & με τις κινήσεις του συμπαίκτη σου. Δεν λέω αντιπάλου, διότι όλοι υποτίθεται ότι δουλεύουν προς ένα κοινό σκοπό, το όφελος της Πατρίδας πρώτα, διότι μόνο μέσα απ'την ευημερία του συνόλου έρχονται τα ποθητά αποτελέσματα εξ'ατομικευμένα, το αντίθετο μπορεί να σε οφελήσει βραχυπρόθεσμα & όχι μακροπρόθεσμα.
    Έρχομαι, τώρα, στο ερώτημα "τι θα μπορούσαν να χουν κάνει". Ξεκινώ με τις αποφάσεις.
    Την αναξιοπιστία του ΠΑΣΟΚ την γνώριζαν στην Ρηγίλλης, οπότε δεν πέσαν απ'τα σύννεφα απ'τα μέτρα που φέραν προς ψήφιση, τόσο στην οικονομία όσο & στο λαθρονομοσχέδιο. Η συντριπτική νίκη του Σαμαρά στις εσωκομματικές εκλογές, με τις "πλάτες" του Καρατζαφέρη τόσα χρόνια που αντιπολιτευόταν στα Εθνικά & καταρράκωσε την δημοφιλία της Ντόρας, δεν θα πρεπε να δίνει πάτημα σε εσωκομματικούς αντιπάλους να σηκώσουν κεφάλι. Και πως το επιτυγχάνεις? Ο Ομπάμα πήρε ως ν.2 στην κυβέρνησή του την αντίπαλό του, Χ.Κλίντον,& έτσι αποκεφάλισε τις εσωκομματικές έριδες. Το ίδιο έπραξε ο Παπανδρέου με τον "λαλίστατο" Πάγκαλο τοποθετώντας τον στην θέση του Αντιπροέδρου. Ο Σαμαράς δεν το πραξε, γνωρίζοντας ότι η Ντόρα είχε φτιάξει τόσα χρόνια εντός κόμματος ένα δικό της "κάστρο". Τώρα την βρίσκει απέναντί του. Την αυτοκάθαρση δεν την κάνεις με εξεταστικές, διότι ο κόσμος θέλει να δει κάποιον φυλακή με τα τόσα σκάΝΔαλα που πλήξαν την παράταξή του, κι όχι απλά να αποδωθούν πολιτικές ευθύνες. Αυτό το επιτυγχάνεις ζητώντας απ'τα άτομα αυτά άρση της βουλευτικής τους ασυλίας. Άμα δεν σπάσεις αβγά δεν φτιάχνεις ομελέτα.
    Πάμε τώρα στις κινήσεις & στο πολιτικό παιχνίδι με τους συμπαίκτες σου.
    Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ τον προσκάλεσε με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας να ρίξουν το ΠΑΣΟΚ από κοινού, πατώντας προεκλογικά στο λαθρονομοσχέδιο που γνώριζαν ότι θα φέρει, εφόσον θα διεξαγόντουσαν εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ είναι σίγουρο ότι θα χανε αν όχι τις εκλογές, αρκετούς ψηφοφόρους του. Ερωτώ ότι αν κέρδιζε το ΠΑΣΟΚ, αυτομάτως εστί "ήττα" της Ν.Δ ? Μα φυσικά ΟΧΙ. Διότι ποιός θα καταλόγιζε ευθύνες στον φρέσκο Σαμαρά ότι έχασε. Και μόνο ότι θα μείωνε την διαφορά της "ήττας" απ'τις 10 μονάδες, τουλάχιστον στο ήμισυ, αυτό & μόνο εστί προσωπική εκλογική νίκη έναντι του Παπανδρέου, δίχως επιπτώσεις στο κόμμα. Τουναντίον τώρα φορτώθηκε στις συνειδήσεις των σκληροπυρικών "δεξιών" ότι δεν έπραξε τα δέοντα προς το Έθνος, στην πρόταση-πρόσκληση του Καρατζαφέρη. Έτσι έκανε ακόμα πιο "μπετόν" την βάση του ΛΑ.Ο.Σ. Ακόμα του επιρρίπτουν ευθύνες για το '95 που στήριξε Στεφανόπουλο, πράγμα που κράτησε το ΠΑΣΟΚ άλλα 8 χρόνια στην εξουσία.
    Όσον αφορά τις θέσεις του Σαμαρά στα οικονομικά αλλά & στο λαθρονομοσχέδιο, εδώ μένει μεταξεταστέος. (...συνέχεια παρακάτω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Di Val
    (...συνέχεια)
    ΛΑΘΡΟΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
    Εδώ ο κ. Σαμαράς πάλι αγνόησε την πρόσκληση Καρατζαφέρη για δημοψήφισμα φοβούμενος ότι θα πουν ότι τον "σέρνει". ΛΑΘΟΣ. Με τον καιρό, πάντα το "όλον" απορροφά το "μερικό". Το ίδιο συνέβη με την Ρωμαική αυτοκρατορία που παρότι κυρίευσε στρατιωτικά την Ελλάδα, εντέλει απορροφήθηκε απ'τον Ελληνισμό διότι οι βάσεις της Ρώμης στηθήκαν απ'την φιλοσοφία της Αθήνας & την πολεμική της Σπάρτης, οπότε αναπόφευκτος ο υποσκελισμός της απ'την Ελλάδα με την πάροδο του χρόνου. Απεναντίας το σχέδιο Καρατζαφέρη φαίνεται ότι αποδίδει διότι βρίσκει ανταπόκριση απ'τον κόσμο, αρκετός είναι απ'την Ν.Δ που δεν πρέπει ο Σαμαράς να αγνοήσει. Προλαβαίνει πάντως να γίνει συμμέτοχος σε αυτήν την Εθνική προσπάθεια & να φέρουν το ΠΑΣΟΚ προ των ευθυνών του.
    ΚΡΙΣΗ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
    Εδώ η Ν.Δ πρέπει να κάνει γιγάντια προσπάθεια διότι δεν πείθει, κι αυτό διότι είναι συμμέτοχη στην κρίση. Τεράστιο σφάλμα του κ. Σαμαρά που την στιγμή που συζητι'οντουσαν τα μέτρα ένα προς ένα εντός Κοινοβουλίου ο ίδιος απήχε απ'τον διάλογο. Δεν πρότεινε δικές της ιδέες προς αποφυγή απ'την κρίση, παραμόνο καταψήφισε ορισμένα φοροληστρικά του ΠΑΣΟΚ. Άμα δεν κάνεις προτάσεις πως θα "κολλήσεις" το ΠΑΣΟΚ στον τοίχο, την στιγμή που δεν έχεις πρότερο έντιμο βίο? Εδώ ο Καρατζαφέρης κέρδισε πόντους, διότι ενώ υπερψήφισε ορισμένα-ίδια με Ν.Δ, νομοσχέδια του ΠΑΣΟΚ, πρότεινε ένα σωρό δικές του λύσεις-προτάσεις με την ελαχίστη-μηδαμινή ζημιά στην τσέπη του Ελληνα φορολογουμένου, τα παραθέτω σε άλλο άρθρο σου που αφορά τον Καρατζαφέρη.
    Τα ΜΜΕ είναι γνωστό ότι είναι "πράσινα", το θέμα είναι εσύ τι κάνεις!
    1ον, έδωσε αφορμή με τόσα σκάΝΔαλα κατά την διακυβέρνησή της.
    2ον,δεν αξιοποίησε την κρατική, που ήταν στο χέρι της, για να αντιστρέψει το κλίμα.
    Το ΠΑΣΟΚ ξέρει ότι θα χει διαρροές ψηφοφόρων του, οπότε τα ΜΜΕ καλούν τον Καρατζαφέρη για να αποτρέψει την εισροή τους στη Ν.Δ. Κουτός είναι ο Καρατζαφέρης να μην επωφεληθεί απ'την ευκαιρία? Οποιοσδήποτε θα το πραττε. Ιδιοτελής πράξη του Καρατζαφέρη που ΔΕΝ βλάπτει όμως την Πατρίδα, παρά οφελεί μόνο το κόμμα του. Άρα όλα καλώς.
    Υπάρχει και ένα κομμάτι κόσμου που σου λέει, "εδώ ο Σαμαράς δεν τα κατάφερε με το Datsun (=ΠΟΛ.ΑΝ)στην ευθεία, θα τα καταφέρει με την Ferrari (=Ν.Δ) στα στροφιλίκια ?!
    ή
    "γιατί να μην πάω με τον Καρατζαφέρη που τα κατάφερε (με αντίπαλο το όνομα Καραμανλή) & να πάω με τον Σαμαρά που δεν κατάφερε με την ΠΟΛ.ΑΝ έχοντας αντίπαλο τον Έβερτ?"
    ή
    "γιατί να μην πάω με Καρατζαφέρη που όντας δημοσιογράφος κατάφερε να ρίξει το ΠΑΣΟΚ to '89 (υπόθεση Κοσκωτά) μονάχα με την TV-press, & να πάω με Σαμαρά που έριξε την Ν.Δ (ενώ μπορούσε να αφήσει την έδρα του στον επόμενο επιλαχόντα,γνωρίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ που θα ρθει δεν θα αντίρρηση στην διπλή ονομασία)?!
    Στο "τώρα τι κάνουμε" δεν έχω απαντήσεις, εύχομαι μονάχα οι σκέψεις & πράξεις να είναι προς όφελος της Πατρίδας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]