Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Διπλάσιο αριθμό αρμάτων Leopard διαθέτει η Ελλάδα από την Γερμανία!!!

  • Η "μηχανή χρήματος" που ζεσταίνει την γερμανική αγορά εξοπλιστικών προγραμμάτων, λέγεται Ελλάδα!!!
Πολύ ενδιαφέρουσα η χθεσινή ανάλυση της διαδικτυακής Neue Rheinische Zeitung της Γερμανίας με τίτλο «Business as usual - Οι εξοπλιστικές μπίζνες με την Ελλάδα συνεχίζονται»:
«Δύο δισεκατομμύρια για οπλικά συστήματα και όπλα εν μέσω της...χειρότερης οικονομικής κρίσης που περνάει η χώρα…»
«Ο βασικός προμηθευτής ένθεν και ένθεν του Αιγαίου είναι γνωστός: εκτός των ΗΠΑ είναι η Γερμανία, ο πρωταθλητής της ΕΕ στη βιομηχανία όπλων.
Γεγονός που βρίσκει σωστό και το συνδικάτο του Μετάλλου και διαμαρτύρεται, μόνον όταν, όπως συνέβη πρόσφατα, ακυρώνεται έστω και μια παραγγελία για τον όμιλο Eurofighter.
Γι’ αυτό και δεν διαμαρτυρήθηκε όταν ο Γερμανός υπΕξ Γκ. Βεστερβέλε υπενθύμισε στην Αθήνα ότι ήθελε να αγοράσει 60 πανάκριβα μαχητικά…Όποιος αναρωτιέται γιατί η ΕΕ δεν πιέζει κατηγορηματικά και ξεκάθαρα την υποψήφια προς ένταξη Τουρκία και την Ελλάδα, τον εταίρο της στο ΝΑΤΟ, να προσφύγουν για το Αιγαίο στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, ενδέχεται να αντιληφθεί το γιατί, εάν ρίξει μια ματιά στις εξαγωγές οπλικών συστημάτων.
Γύρω στο 4,3 του ΑΕΠ δίνει ακόμη η Ελλάδα για όπλα. 4 δισεκατομμύρια ευρώ επενδύονται ετησίως για εισαγωγές στρατιωτικού εξοπλισμού, πρόκειται για γιγαντιαίες δαπάνες αποθεμάτων. Πάνω από 1140 άρματα μάχης διαθέτει ο ελληνικός στρατός.
Εξ αυτών με εξαίρεση τα 390 Μ48 Patton όλα τα άλλα είναι Λέοπαρντ: 750 τον αριθμό. Σχεδόν διπλάσια, από όσα διαθέτει η ίδια η Γερμανία..»



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. ΣΧΕΔΟΝ ΜΙΣΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΚΡΙΒΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ, ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΑΓΝΟΙΑ ΕΙΤΕ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ...ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ!! ΕΧΟΥΝ ΤΡΕΛΑΘΕΙ ΟΛΟΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ...
    -ΑΡΜΕΛ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Ελλάδα, πρέπει να πιέζει τα σύνορα μας να γίνουν υπόθεση της ΕΥρώπης! Και μετά να πιέζει την Ευρώπη να αρνηθεί την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΥρώωπη, αφου παραβιάζει διαρκώς τα ευρωπαϊκά σύνορα.
    ΣΤην Χαγη δεν θα πάμε για να ζητησουμε αναγνωριση των συνόρων μας. Ας είμαστε σοβαροί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί δεν αξιοποιούμε επιστήμονες Ελληνες να παράγουμε τα δικά μας εξελιγμένα συστήματα, δυστηχώς η θέση δεν μας βοηθά, πρέπει όλοι οι άρρενες να είναι μόνιμοι στρατιώτες, π.χ. 1 εβδομάδα καθε μήνα στρατιωτική εκπαίδευση που θα μετράτε ως δουλειά, δουλειά για όλους του Ελληνες και Ελληνίδες πρώτα και πάνω απο όλα, δικιά μας παραγωγή σε όλα, μόνο έτσι θα μας φοβούνται αλλιώς θα μας φτύνουν και όχι μόνο, σύντομα θα έχουμε μια συντριπτική πλειοψηφία αλλοδαπών μουσουλμάνων και φανατικών και θα πάμε ξανά στην οθωμανική αυτοκρατορία. ΞΥΠΝΗΣΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. γιατι δεν μειωνουμε τις γερμανικες εισαγωγες σε οπλα; και υστερα μας ζητουν να μειωσουμε το ελλειμμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]