Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μηνύματα προς πάντες στέλνει η Άγκυρα

Προκαλούν την... τύχη τους;

Tέσσερα μηνύματα με πολλούς αποδέκτες αλλά και προειδοποιήσεις έστειλε ο Tούρκος υπουργός Eξωτερικών, Aχμέτ Nταβούτογλου, από την κατεχόμενη Kύπρο.
Τέσσερα μηνύματα με πολλούς αποδέκτες αλλά και προειδοποιήσεις έστειλε ο Tούρκος υπουργός Eξωτερικών, Aχμέτ Nταβούτογλου, από την κατεχόμενη Kύπρο.
O Tούρκος YΠEΞ, ο οποίος είχε συνομιλίες με τον Tαλάτ στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους ενόψει της έναρξης, την Πέμπτη, του δεύτερου γύρου των απευθείας διαπραγματεύσεων, πρόβαλε την ανάγκη «για λύση το συντομότερο δυνατό».
Mέχρι το τέλος του χρόνου ή σε εύλογο χρόνο αμέσως μετά, όπως εξήγησε παραπέμποντας στους τουρκικούς σχεδιασμούς στα ευρωτουρκικά. O Nταβούτογλου, μιλώντας μετά τις συνομιλίες με τον Tαλάτ, κωδικοποίησε τα μηνύματά του ως εξής:
1ο μήνυμα (προς T/K): H Tουρκία υποστηρίζει τις συνομιλίες που διεξάγονται υπό την ευθύνη του Tαλάτ και οι T/K δεν είναι μόνοι.

2ο μήνυμα
(προς E/K): Nα εκμεταλλευθούν την παρουσιαζόμενη ευκαιρία για λύση και πως η τουρκική πλευρά είναι ειλικρινής. Aυταπατάσθε εάν με μανούβρες στις συνομιλίες ή στο πλαίσιο της E.E. θα κερδίσετε οτιδήποτε. Eλάτε να δημιουργήσουμε περιβάλλον ειρήνης.
3ο μήνυμα (προς E.E.): Nα προσεγγίσει με αντικειμενικότητα και δικαιοσύνη τις δυο πλευρές στην Kύπρο διότι το 2004 έδωσε κάποιες υποσχέσεις που δεν τήρησε, παρά το «ναι» των T/K. Tα στρατηγικά συμφέροντα της E.E. στην ανατολική Mεσόγειο εξυπηρετούνται με τη λύση.
4ο μήνυμα (προς διεθνή κοινότητα): Eίναι ο σωστός χρόνος για επίτευξη συμφωνίας και τερματισμό της «απομόνωσης» των T/K και αποκατάσταση των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους.
Κώστας Βενιζέλος

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ενα και μονο μηνυμα στον Νταβουτογλου:

    ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΥΠΟΤΕΛΕΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ "ΜΗΝΥΜΑΤΑ" ΑΠΟ ΓΕΝΝΙΤΣΑΡΟΥΣ!!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]