Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ατυχής στιγμή του Λοβέρδου ή οι κρυμμένες θέσεις του ΠΑΣΟΚ;

Εξηγήσεις ζητά το Πανελλήνιο Μακεδονικό

Μέτωπο από τον κ. Λοβέρδο και το ΠΑΣΟΚ

Μετά από την τελευταία δήλωση του κυρίου Λοβέρδου περί επιστροφής στην χώρα των Σλαβομακεδόνων που έφυγαν από την Ελλάδα κατά το τέλος του εμφυλίου πολέμου, θύελλα αντιδράσεων αλλά και αποριών επί της πολιτικής που προτίθεται να ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ εάν γίνει κυβέρνηση.
Ποιές είναι οι θέσεις, αλήθεια, του ΠΑΣΟΚ στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, της εθνότητας, της γλώσσας, του πολιτισμού και της ιστορίας που καπηλεύονται συστηματικά οι φανατικοί του VMRO;
Μέσα στο πλήθος των εύλογων αποριών που έχει η δημιουργήσει αυτή η "ατυχής" δήλωση Λοβέρδου, εξηγήσεις ζητά από τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο και το Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο, για τη δήλωσή του σχετική με τον επαναπατρισμό των αυτοαποκαλούμενων «εθνικά Μακεδόνων» των Σκοπίων και του δήθεν δικαιώματός τους να διεκδικήσουν τις περιουσίες τους από τα ελληνικά δικαστήρια.
Συγκεκριμένα, ο κ. Λοβέρδος, σε ερώτηση σχετική με το αν σκοπεύει το ΠΑΣΟΚ όταν έλθει στην εξουσία να αλλάξει τον νόμο Γεννηματά που επέτρεπε τον επαναπατρισμό των κομμουνιστών προσφύγων του Εμφυλίου, αλλά απέκλειε από την κατηγορία αυτή τους αλλογενείς, φέρεται να δήλωσε:
«Πιστεύω ότι όσα υπόλοιπα χρωστάμε από την εποχή του Εμφυλίου πρέπει να εξαλειφθούν. Είχαμε λάβει απόφαση το 2003 να κάψουμε τα κόκκινα δελτία, δηλαδή τα δελτία των ανθρώπων σλαβομακεδονικής καταγωγής των οποίων απαγορεύεται η έλευση στην Ελλάδα. Αν αυτό σημαίνει ότι ορισμένοι θα εγείρουν αξιώσεις σχετικά με παλαιές περιουσίες, μπορούν να πάνε στα δικαστήρια να τις διεκδικήσουν. Δεν πρέπει να υπάρχουν αγκυλώσεις τέτοιες που να εμποδίζουν να λύσουμε το πρόβλημα με τη FYROM σε σχέση με το όνομα».
Το ΠΑΣΟΚ, είναι υποχρεωμένο να πει ξεκάθαρα στον ελληνικό λαό, σήμερα ιδιαίτερα, αν θα τιμήσει την θέση του ιδρυτή του Ανδρέα Παπανδρέου, «ονομασία για τα Σκόπια χωρίς τη λέξη Μακεδονία ή παράγωγά της» και το νόμο του, «επιστρέφουν μόνον Έλληνες το γένος πολιτικοί πρόσφυγες».

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Siga min dosoun e3igiseiw stous upalilous tou sistimatos.

    Mono ama fane kanena LAOS-palouki 8a sinel8oune!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. apoxh kai stis ethnikes ante me ta ....na doume diplomatia ton politon e ? na ta fane na mathoun poios doyleyei poion?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οποιος διαβασει τις δηλωσεις του Λοβερδου θα εξοργιστει!!!!
    Αποδεικνυεται ,οτι δεν ειναι μονο ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ αλλα και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ!!!
    ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΑΚΗ
    ΟΛΟΙ ΛΑΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]