Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα γυρίζουν τώρα οι Ισραηλινοί και δηλώνουν πως δεν είχαν κακή πρόθεση...

Προσπαθούν να τα μαζέψουν τώρα...

Το Ισραήλ δεν αποτελεί, με οποιονδήποτε τρόπο, μέρος των διαφορών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο και οι προσπάθειες κάποιων ΜΜΕ να παρουσιάσουν το Ισράηλ ότι δήθεν ενεργεί κατά της Ελλάδας, διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και αδικούν τόσο τη στάση του Ισραήλ απέναντι στην Ελλάδα, όσο και τις ελληνοϊσραηλινές σχέσεις.
Τα παραπάνω υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα, με αφορμή το ζήτημα που δημιουργήθηκε με τη συμμετοχή του Ισραήλ σε άσκηση έρευνας και διάσωσης, μαζί με τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και της Τουρκίας στο Αιγαίο.
Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωσή του για την εν λόγω άσκηση το υπουργείου Αμυνας του Ισραήλ ανέφερε ότι η θαλάσσια περιοχή νοτίως του Καστελόριζου, εντός των διεθνών χωρικών υδάτων και του FIR Αθηνών, ανήκει σε ζώνη ευθύνης της Τουρκίας. Αμεση ήταν η αντίδραση της ελληνικής πλευράς, με τον επιτετραμμένο της ελληνικής πρεσβείας στο Τελ Αβίβ να προβαίνει σε διάβημα στο ισραηλινό υπουργείο Αμυνας.
Παράλληλα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας ο Ελληνας στρατιωτικός ακόλουθος στην Αγκυρα δεν αποδέχτηκε την πρόσκληση να παραστεί ως παρατηρητής στην τελική φάση της άσκησης.
Τελικά το Τέλ Αβίβ αφαίρεσε από την ιστοσελίδα του υπουργείου Αμυνας τις επίμαχες αναφορές.
«Το Ισραήλ δεν αποτελεί, με οποιονδήποτε τρόπο, μέρος των διαφορών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο και θεωρεί και τις δυο χώρες σημαντικούς εταίρους και συμμάχους για την προώθηση της συνεργασίας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.
Οσον αφορά στην άσκηση έρευνας και διάσωσης και την αναφορά σε αυτή στην ιστοσελίδα του ισραηλινού υπουργείου Αμυνας, η ισραηλινή κυβέρνηση διαβεβαίωσε τις ελληνικές αρχές ότι δεν είχε καμιά κακή πρόθεση και αφαιρέθηκαν οι επίμαχες φράσεις», σημειώνεται στην ανακοίνωση της ισραηλινής πρεσβείας.
«Οι ισχυρισμοί ότι το Ισραήλ βοηθά άλλη χώρα σε διεκδικήσεις εναντίον της Ελλάδας απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Οι προσπάθειες κάποιων ΜΜΕ να παρουσιάσουν το Ισράηλ ότι δήθεν ενεργεί κατά της Ελλάδας, διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και αδικούν τόσο τη στάση του Ισραήλ απέναντι στην Ελλάδα, όσο και τις ελληνοϊσραηλινές σχέσεις», υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά και η ανακοίνωση καταλήγει:
«Η κυβέρνηση του Ισραήλ θεωρεί την Ελλάδα σημαντικό εταίρο στην περιοχή και στόχος της είναι οι ήδη άριστες διμερείς σχέσεις να συνεχίσουν να απαντύσσονται με θετικό τρόπο σε όλους τους τομείς, με αμοιβαίο σεβασμό και φιλία».

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Τωρα μας επεισαν....

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας κανουν ακομα ενα λαθος ανακοινωνοντας οτι η ασκηση γινεται σε ελληνικο χωρο ευθυνης,να τους αγαπησουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι να πεις και τι να γράψεις για ένα λαό που στο βάθος τις ιστορίας πάντα ήταν απειλή άδικα ή δίκαια από τους λαούς που συναναστρεφόταν.
    Ένα λαό που δεν είχε ποτέ κράτος,και όταν τελικά το έκανε στο τόπο που επέλεξε Εκείνος ,έφερε το θάνατο και τη δυστυχία,το μίσος και την αδικία.
    Εξελίχτηκε σε ένα εγωκεντρικό πολεμοχαρί κράτος τρομοκράτης για τους Αραβες.
    Που ενώ διαχρονικά χρεώνετε από την παγκόσμια κοινή γνώμη ως ο λαός ζημιογόνος για τον Ανθρώπινο πολιτισμό δεν έχει τη ευαισθησία να αντιταχθεί σε όλες αυτές τις δίκαιες΄η΄΄ άδικες κατηγορίες.
    Δε μπορώ να πιστέψω ότι οι Εβραίοι είναι ένας αιμοσταγής λαός,κι όμως μόνοι τους βγάζουν τα μάτια τους.
    Στη Γάζα,στο Λίβανο,στη Συρία σκορπούν το θάνατο και την οδύνη,διαμορφώνουν αρρωστημένες κοινωνίες και πάει λέγοντας.
    Κάνουν συμμαχίες με τους Τούρκους που κατάσφαξαν 1.800.000 Αρμένιους το 1915, και 500.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ποντίους,1.000.000 Έλληνες τις Μ.Ασίας και συνεχίζουν να σφάζουν σήμερα το Κουρδικό λαό.
    Και μη ξεχνούμε ότι το σημερινό Κεμαλικό κράτος τις Τουρκίας δεν αναγνώρισε ποτέ αυτά τα γεγονότα γενοκτονίας.
    Με αυτή τους την επιλογή,ενισχύετε η επιχειρηματολογία των ακροδεξιών παρατάξεων σε παγκόσμιο επίπεδο περί σιωνισμού.
    Μα τη γενοκτονία των Αρμενίων είχε ώς παράδειγμα
    το ναζιστικό Τέρας ο Χίτλερ και αφάνισε εκατομμύρια Εβραίους.
    Πια είναι η θέση του Ισραήλ σήμερα,πού αποβλέπει τελικά αυτή η ύβρη στο πάθημα των προγόνων του.
    Θα ήθελα να διάβαζε των προβληματισμό μου Εβραϊκό κοινό.
    Να έπαιρνε θέση σε αυτόν τον προβληματισμό μου.
    Να καταλάβω γιατί????.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    ΑΛ-ΤΣΑΝΤΙΡΙ ΝΙΟΥΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]