Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όταν δεν διεκδικείς τίποτε είναι απολύτως βέβαιο πως δεν θα πάρεις τίποτε...

Η πολιτική του "δώστα όλα"!!!

Έχουν περάσει σχεδόν 20 χρόνια επίσημων αλλά και παρασκηνιακών συζητήσεων με σκοπό την επίλυση του ζητήματος των Σκοπίων. Το αποτέλεσμα είναι να βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο από όπου ξεκινήσαμε, αν όχι σε χειρότερο.
Τα ελληνικά πολιτικά κόμματα αρνούνται να δουν κατάματα την ρίζα του προβλήματος που δεν είναι τα κρατίδιο των Σκοπίων αλλά αυτοί που κρύβονται πίσω από αυτό και που η αφελής (για να μην πω τίποτα άλλο) Ελληνικές κυβερνήσεις προστρέχουν για υποστήριξη.
Φυσικά φταίμε και εμείς αφού ανίκανοι να εφαρμόσουμε και να φέρουμε σε πέρας μια σοβαρή πολιτική ή στρατιωτική εθνική γραμμή φερόμαστε ως το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης απλώνοντας συνεχώς το χέρι για βοήθεια ακόμα και σε πράγματα τα οποία μια σοβαρή κυβέρνηση θα μπορούσε να επιλύση.
Βέβαια η ευρωπαϊκή καραμέλα και η επίκληση των διεθνών οργανισμών βγάζει το ΥΠΕΞ από την δύσκολη θέση της λήψης ουσιαστικών αποφάσεων.
Η αποτυχημένη κα Μπακογιάννη-Μητσοτάκη-Κούβελα πέρα απο τα χαμόγελα και τις άνευ ουσίας απειλές για μη ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ δεν έχει κατορθώσει(θέλει άραγε;) ΤΙΠΟΤΑ.Η παραμονή της στο ΥΠΕΞ μόνο προσωπικές φιλοδοξίες και δημόσιες σχέσεις εξυπηρετεί καθώς σε κανένα από τα εθνικά μας θέματα δεν έχει σημειωθεί ουδεμία πρόοδος
Η εξωτερική πολιτική της χώρας έχει αφεθεί στο έλεος του Θεού και είναι βέβαιο ότι αν δεν υπήρχαν οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν την πλήρη αντίθεση του Ελληνικού λαού τόσο στο θέμα της διπλής ονομασίας όσο και στο σχέδιο Ανάν για την Κύπρο και το πολιτικό κόστος τότε θα είχαν "πέσει" πολλές προδοτικές υπογραφές.
Οι ανοιχτές και επαναλαμβανόμενες προκλητικές δηλώσεις Γκρουέφσκι ότι η Ελλάδα αρνείται να συζήτηση το θέμα ύπαρξης Μακεδονικού έθνους και γλώσσας δείχνουν να μην συγκινούν κανέναν στην κυβέρνηση και συνεχίζουν τις συνομιλίες με τον ανεκδιήγητο Νίμιτς που από την πρώτη στιγμή πρότεινε όνομα που περιείχε τον όρο Μακεδονία. Δεν είμαι Μακεδόνας ούτε και κατάγομαι από εκείνα τα μέρη, θέλω όμως να ρωτήσω αυτούς που είναι Μακεδόνες στην κυβέρνηση και υποστηρίζουν ονομασία που να περιέχει τον όρο Μακεδονία.
Εάν υποθέσουμε ότι πάρουν το όνομα οι Σκοπιανοί δεν αποδεχόμαστε αυτόματα ότι είναι Μακεδόνες; και αν ναι κύριε Καραμανλή εσείς και εκατομμύρια άλλοι Έλληνες που είναι Μακεδόνες πως θα προσδιορίζονται για να ξεχωρίσουν από τους Σλάβους;
Μήπως γνωρίζετε κανένα έθνος στον κόσμο έστω και αν το όνομα του προσδιορίζεται με γεωγραφικό προσδιορισμό που να έχει άλλη γλώσσα και άλλη ιθαγένεια από το όνομα του κράτους;
Δηλαδή στη Βόρεια Κορέα οι κάτοικοι δεν είναι Κορεάτες και δεν μιλούν Κορεάτικα!!!
Αυτά είναι διπλωματικές ανοησίες που παίζονται από μια αδύναμη κυβέρνηση η οποία αντί να ΑΠΑΙΤΗΣΗ τα δίκια του Ελληνισμού κυκλοφορεί σαν επαίτης σε Ευρώπη και Αμερική και μαζεύει ψίχουλα.
Το δυστύχημα για τον τόπο είναι ότι αυτό το κάνει για να δείχνει το όποιο έργο για εσωτερική κατανάλωση, ενώ στην πραγματικότητα έχει εναρμονιστεί πλήρως με τις θέσεις αυτών που δήθεν πρόκειται να την βοηθήσουν.
Αν η χώρα μας δεν αναπτύξει μια ΔΙΚΗ της εξωτερική πολιτική με μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον βάζοντας το πάνω από το οποιοδήποτε κόστος τότε δεν έχουμε καμία ελπίδα.
Θα είμαστε μονίμως οι επαίτες και οι καρπαζοεισπράκτορες των ξένων, γιατί όταν δεν διεκδικείς είναι σίγουρο ότι δεν θα λάβεις, αλλά είναι απολύτως βέβαιο πως θα... δώσεις!!!
Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Οι πολιτικαντηδες μας επρεπε να εχουν αψογη συνεργασια με την ελληνικη Ομογενεια,γεγονος ανυπαρκτο βεβαιως.
    Επρεπε να προβαλλεται η πραγματικη ιστορια της Μακεδονιας μεσω εντυπων και συζητησεων σε ευρωπαϊκα πανεπιστημια,να εκτιθεται η σκοπιανη προπαγανδα και αυτοματως με επιχειρηματολογια, βασισμενη σε ιστορικα γεγονοτα,να αποδεικνυεται η ψευδοϊστορια τους.
    Αυτα τα οποια βιωνουμε σημερα δεν ειναι τυχαια!!
    Οι Σκοπιανοι προσπαθουν να επαναλαβουν την προσπαθεια εκσλαβισμου της Μακεδονιας και επενδυουν πολλα λεφτα σε αυτο.
    Δυστυχως υπαρχουν πολλα συμφεροντα γεωπολιτικα και γεωστρατηγικα, που δεν επιτρεπουν την αναζητηση της αληθειας,αλλα επιδιωκεται απο τον διεθνη τυπο να προβαλλει την Μακεδονια μεσω των Σλαβων, γεγονος τελειως ανιστορητο και κακοηθες.
    Ειδικα σε αυτο το θεμα ο διεθνης τυπος ηταν ανεκαθεν ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ!!!
    Η συνθετη ονομασια ,περα απο το γεγονος οτι ειναι μια τελειως ανιστορητη προσεγγιση, θα δημιουργησει τεραστια προβληματα στο μελλον.
    Ο Μακεδονικος Ελληνισμος εχει δεχθει ανελεητες σφαγες και τετοια ανιστορητη προπαγανδα, που θα την ζηλευε και ο Γκαιμπελ.
    Εν τουτοις ο Ελληνισμος επιβιωσε, χαριν σε πατριωτες που εδωσαν και την ζωη τους για την απελευθερωση της Μακεδονιας.
    Βεβαιως απο τους Μακεδονες βουλευτες μας ουτε κουβεντα, αλλα ουτε και πρωτοβουλια για την αποδειξη της Ελληνικοτητας της Μακεδονιας.
    Τιποτα δεν ειναι τυχαιο!!!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]