Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Καραμανλής διώχνει την Μπακογιάννη από το ΥΠΕΞ;

Ραγδαίες παρασκηνιακές εξελίξεις

Κυβερνητική πηγή από αργά χθες το βράδυ μας είχε γνωστοποιήσει πως η σημερινή συνάντηση του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με την Ντόρα Μπακογιάννη πρόκειται να είναι και η τελευταία στην οποία θα προσέλθει με την ιδιότητα της υπουργού Εξωτερικών.
Σε αυτή τη συνάντηση των δύο ηγετικών στελεχών του κυβερνώντος κόμματος το κυρίαρχο θέμα συζήτησης θα αφορά την προετοιμασία της συνάντησής της κυρία Μπακογιάννη, την ερχόμενη Δευτέρα το πρωί, με το νέο Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, κ. Ράσμουνσεν, που πρόκειται να επισκεφθεί προγραμματισμένα την Αθήνα και θα συναντηθεί τόσο με την Ελληνίδα υπουργό Εξωτερικών, όσο κα τον πρωθυπουργό της χώρας.
Η πληροφορία «βόμβα», όμως, προσανατολίζεται προς την κυρία Μπακογιάννη, η οποία πιθανότατα με τον επερχόμενο ανασχηματισμό θα μετακινηθεί στο υπ' αυτής ζητηθέν, υπουργείο Εσωτερικών (χωρίς το Δημοσίας Τάξης) ενώ αναμένεται και μία σειρά εξελίξεων που αφορούν βασικά υπουργεία, μη οικονομικού χαρακτήρα…
Παρά τις διαρρέουσες «πληροφορίες», όμως, αδιακρίβωτο συνέχιζε να παραμένει μέχρι το πρόσωπο το οποίο θα χρεωθεί την "ηλεκτρική καρέκλα", στη φάση αυτή, του υπουργείου Εξωτερικών. Και θεωρείται πλέον «ηλεκτρική καρέκλα» η θέση αυτή λόγω των τεραστίων προβλημάτων, άλυτων θεμάτων και πιθανότατων επερχόμενων σοβαρότατων «χτυπημάτων» κατά της χώρας. Η κυρία Μπακογιάννη κατόρθωσε να σωρεύσει πλήθος προβλημάτων αλλά και να δημιουργήσει την χείριστη εικόνα της χώρας στο εξωτερικό (αρκετοί πλέον δεν διστάζουν να συγκρίνουν την εξωτερική εικόνα της χώρας με αυτή που υπήρχε στο διάστημα της επταετούς δικτατορίας).
Η σοβαρότητα, πλέον, του υπουργείου Εξωτερικών απαιτεί πρόσωπο με ιδιαίτερα προσόντα, ικανότητες, με προσωπικότητα χαρισματική και δυναμική, που δεν θα διστάσει να συγκρουσθεί (το μάθημα του Ταγίπ Ερντογάν στο προ 9μηνου Παγκόσμιο Διεθνές Οικονομικό Συνέδριο ίσως θα έπρεπε να το έχει μάθει όχι μόνο η κυρία Μπακογιάννη, αλλά και οποιοσδήποτε αποφασίσει να ασχοληθεί με την εξωτερική πολιτική και την διπλωματία και κρίνεται σκόπιμο να συμπεριληφθεί στα μαθήματα των σχολών Πολιτικών Τεχνών και Διπλωματίας) με το διεθνές «κατεστημένο» προκειμένου να ανακτήσει μέρος του χαμένου γοήτρου της χώρας (πρέπει να θεωρείται δεδομένο πλέον πως η «περίοδος Μπακογιάννη» υπήρξε ως «μαύρη τρύπα» στην εξωτερική μας πολιτική και δημιούργησε πλείστα όσα προβλήματα δια της τάσεώς της να επιλέγει και να επιβάλει πρόσωπα αμφιβόλου ικανότητας…).
Ακούγεται, μέσα στις «διαρροές» πως δεν είναι απίθανο ο ίδιος ο πρωθυπουργός να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών και σε συνδυασμό με έναν υπουργό αναπληρωτή για τη διαχείριση τρεχόντων θεμάτων να το συνδυάσει με την αμετάκλητη απόφαση του Μαξίμου να μεταβάλλει βασικές θέσεις της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, τους επόμενους μήνες, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την Τουρκία και την Ευρωπαϊκή της προοπτική.
Πολλοί, θεωρούν καθυστερημένη μία τέτοια παρέμβαση από τον κύριο Καραμανλή, ενώ δεν είναι λίγοι που μιλάνε για «απόπειρα διάσωσης της Ντόρας» για να μπορέσει να υπάρξει πολιτικό αύριο για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Αυτή η προσωπική θυσία του κυρίου Καραμανλή, όμως (εάν υφίσταται τέτοιο ενδεχόμενο) έρχεται σε πλήρη σύγκρουση με την βάση των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος, που απογοητευμένη, πλέον, διαπιστώνει πως «το Μητσοτακέϊκο βγαίνει λάδι» ενώ φέρει την κύρια και ίσως αποκλειστική ευθύνη για την γενικότερη εικόνα της κυβέρνησης σήμερα (κάποιοι δεν διστάζουν να λένε πως όλα ξεκίνησαν αμέσως μετά την εμπλοκή του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Siemens και την «δωρεά» συσκευών που του έγινε, αναγκάζοντας την «οικογένεια Μητσοτάκη» να «αμολήσει τα σκυλιά» και να εκδικηθεί εκείνους που επέτρεψαν να «κακοποιηθεί πολιτικά» ο Κυριάκος).
Όλες οι πληροφορίες, πάντως, τείνουν σε ένα γεγονός στην περίπτωση σύντομου κυβερνητικού ανασχηματισμού: Η Ντόρα θα φύγει από το ΥΠΕΞ γιατί άρχισε να βλάπτει σοβαρά την προσωπική της πολιτική εικόνα!
Ελλάς… το μεγαλείο σου!!!
Κωνσταντίνος
Υ.Γ.: Προς αποφυγή τυχόν παρεξηγήσεων, να τονισθεί πως οι "διαρροές" της συγκεκριμένης πληροφορίας είναι έντονες προς όλες τις κατευθύνσεις

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

9 σχόλια :

  1. δηλαδή (να συμπερανω επειδη υπογραφεις την ειδηση δεν αναφεραι σε μεσο ενημερώσεως έχεις και πληροφορηση Κωνσταντινε και απο κυβερνητικο αξιωματούχο ε;) ενδιαφέρον αυτο!!!Γι΄ αυτο και ο πολεμος προς τον Υπουργό Παυλόπουλο.Ταχα σε νοιαζουν οι μεταναστες...Κανοντας τον συσχετισμό καταλαβα με ποιον εισαι ΤΩΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ μου Ανώνυμε, επειδή κατάλαβες λάθος, γι αυτό και αφήνω το συγκεκριμένο σχόλιο. Οι μετανάστες με νοιάζουν, όπως με ενδιαφέρουν και οι γηγενείς αυτής της χώρας. Τυχόν συνειρμοί θα σε οδηγήσουν σε λάθος συμπεράσματα. Υστερόγραφο, που έχω προσθέσει (υποθέτω την ώρα που έγραφες το σχόλιό σου) απομακρύνει τους συνειρμούς σου, που θα ήταν καλοδεχούμενοι εάν δεν με ενέπλεκες με κυβερνητικούς αξιωματούχους :) Μακριά από εμένα, τουλάχιστον, τέτοιο κακό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και κάτι ακόμη, σχετικά με τον κύριο Παυλόπουλο: Δεν νομίζω πως έχω τις δυνάμεις να τον πολεμήσω, όπως και δεν νομίζω πως χρειάζεται να κάνει κανείς "πόλεμο" (όπως το έγραψες) στον εν λόγω υπουργό. Κι αυτό, επειδή φροντίζει να "πολεμάει" ο ίδιος κατά του εαυτού του... Και ο νοών νοείτω... (τώρα κάνε λογικούς συσχετισμούς)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι "αυτόματες" παρεμβάσεις μου στο σχόλιό σου είναι επειδή ΔΕΝ είμαι σαφέστατα δημοσιογράφος (απλός πολίτης είμαι) και ΔΕΝ είμαι σαφέστατα κομματικό στέλεχος ή οπαδός ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ! Προς αποφυγή τυχόν παρεξηγήσεων και προκειμένου να μην μένουν οποιοεσδήποτε υπόνοιες. Μην ξεχνάς άλλωστε, πως πολλές φορές απλοί πολίτες έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες που αργούν να "μεταφερθούν" στους δημοσιογράφους... Πάντως, επειδή περίμενα από εχθές το απόγευμα έως σήμερα, για να δω εάν υφίσταται κάτι τέτοιο, κι επειδή δεν με ενδιαφέρει η "αποκλειστικότητα", όταν διαπίστωσα πως η είδηση βρίσκεται και αλλού, τότε την "έβγαλα" διατηρώντας όμως επιφυλάξεις για την γνησιότητά της, χρησιμοποιώντας τα εισαγωγικά στη λέξη "διαρροή"... Είμαι σίγουρος πως αντιλαμβάνεσαι γιατί το έκανα αυτό... Η δόξα και η αλήθεια είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Προσωπικά αφήνω τη δόξα σε όσους την επιθυμούν και αγωνίζομαι για το δεύτερο. Αλλά και αν κάνω λάθος, τότε απλά επιβεβαιώνεται η μεγάλη αοιδός με το "ουδείς άσφαλτος"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΝΤΟΡΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ!!!
    ΕΞΩ ΔΡΑΚΟΥΜΕΛ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι αργά που φεύγει τώρα. Εξάλλου σίγουρα σε κάποιο τηλεφώνημα τον προηγούμενο καιρό θα είπε: "I'm bailing out, mission accomplished".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φαντάζεστε να συμβεί αυτό και να μπει στη θέση της ο αξιότιμος αδερφός της;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ αναγνώστη ανώνυμε 20 Αυγούστου 6:50 μμ

    Πίστεψέ με, πως αν οι κυβερνητικοί ήταν σαν εμένα μάλλον θα ζούσες σε διαφορετική Ελλάδα. Εκτός και αν σε ικανοποιεί η Ελλάδα που ζεις αυτή τη στιγμή, χωρίς να είσαι σίγουρος για το ποιά ακριβώς θα είναι η Ελλάδα την επόμενη στιγμή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]