Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΣΟΚ! Ο ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνει προσπάθεια της Τουρκίας να "γκριζάρει" το Αιγαίο, αλλά ο Καραμανλής δεν βλέπει τίποτε!

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάλαβε ενώ ο πρωθυπουργός

της χώρας βρίσκεται στη Zamanfu-land

«Έμπρακτη προσπάθεια της Τουρκίας να επεκτείνει της "γκρίζες ζώνες"» διακρίνει ο ΣΥΡΙΖΑ πίσω από τις «συνεχείς και προκλητικότατες υπερπτήσεις πάνω από το Φαρμακονήσι, το Αγαθονήσι και τους Φούρνους».
Σε σχετικές δηλώσεις προέβη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη η Αθήνα να επανεξετάσει την πολιτική της απέναντι στην Άγκυρα.
Με αυτή την δήλωση κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει την (έστω και στιγμιαία) υπέρβασή του και να δει επιτέλους πως υπάρχει πρόβλημα στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία. Αφορμή στάθηκε το σημερινό μπαράζ παραβιάσεων και υπερπτήσεων τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών στο το Αιγαίο και πάνω από Ελληνικά νησιά. Μέχρι και η Ντόρα αναγκάστηκε μετά από την πρόδηλη πρόκληση των Τούρκων να προχωρήσει σε έντονο διάβημα μέσω του Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα και ταυτόχρονα ακύρωσε την επίσκεψή στην Τουρκία και την συνάντησή της με τον Τούρκο ομόλογό της κύριο Νταβούτογλου.
Όμως, τις ανησυχίες του ΣΥΡΙΖΑ και της Ντόρας, δεν δείχνει να ενστερνίζεται ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος πλέον άγεται και φέρεται των περιστάσεων, ανίκανος να αρθρώσει πολιτικό λόγο και φυσικά χωρίς καμία πυγμή, έχει μετατραπεί σε θεατή των δυσάρεστων εξελίξεων και εκπλήξεων που του επιφυλάσσει ο "κουμπάρος" του Ταγίπ Ερντογάν.
Η μεγάλη έκπληξη όμως βρίσκεται στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε την δήλωση της χρονιάς, αναγνωρίζοντας σχέδιο της Τουρκίας για "γκριζοποίηση" Ελληνικών νησιών αλλά και μερίδας του Αιγαίου. Φαίνεται πως το συνέδριο τελικά τους οφέλησε και μπόρεσαν να δουν έστω και στιγμιαία την σκληρή αλήθεια που περιβάλλει τη χώρα μας. Είναι μία ευχάριστη αναλαμπή ή ευκαιριακή πολιτική εκμετάλλευση, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ η συγκεκριμένη δήλωση;
Πάντως, είναι γεγονός πως μέχρι και το αδιάφορο (και για πολλούς εχθρικό) για τα εθνικά ζητήματα ΣΥΡΙΖΑ είδε την τουρκική προκλητικότητα και διέγνωσε επεκτατικές τάσεις στις ενέργειες που συνεχώς αυξάνονται ποσοτικά και ποιοτικά από την τουρκική πλευρά. Την ίδια διαπίστωση δεν φαίνεται να την έχει κάνει ο πρωθυπουργός της χώρας, Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο οποίος μάλλον δεν έχει καλά πολιτικά αντανακλαστικά και αργεί χαρακτηριστικά να κινηθεί και να απαντήσει στις εκάστοτε προκλήσεις που δέχεται τον τελευταίο καιρό.
Είναι σαφές πως ενώ το ΣΥΡΙΖΑ μπόρεσε να διαβάσει τελικά το μήνυμα που έστειλε ο Ελληνικός λαός στις Ευρωεκλογές, ο κύριος Καραμανλής αδυνατεί να κατανοήσει όχι μόνο το ίδιο το μήνυμα και την σοβαρότητά του, αλλά και την ίδια την θέση και τις ευθύνες που έχει απέναντι στον Ελληνικό λαό. Όταν οι κομματικοί παράγοντες και τα πολιτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν την τάση γκριζοποίησης του Αιγαίου και των νησιών του, ο κύριος Καραμανλής θα έπρεπε να έχει ήδη περάσει στην λήψη σοβαρών μέτρων και προειδοποιήσεων προς την τουρκική ηγεσία.
Για παράδειγμα, ένα από τα μέτρα που μπορεί ανά πάσα στιγμή να πάρει ο Έλληνας πρωθυπουργός, είναι η ενεργοποίηση των πυραύλων S-300 και η ταυτόχρονη μετάβαση σε κόκκινο συναγερμό των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, με μετακινήσεις στρατευμάτων προς τις ακριτικές περιοχές και κυρίως σε Ελληνικά νησιά. Οι συμβουλάτορες του πρωθυπουργού κατ΄ επανάληψη του έχουν μεταφέρει εικόνες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα (και εκάστοτε του προτείνουν λύσεις μειοδοσίας ή ακόμη και ανθρώπους προς υπουργοποίηση ανθρώπου που δεν είναι σε θέση να αναλάβουν ούτε χρέη διαχειριστή πολυκατοικίας). Ο κύριος Καραμανλής έχει πτωχεύσει πλέον ως πρωθυπουργός και περιμένει απλά το τέλος του χρόνου της πρωθυπουργίας του, χωρίς στο ενδιάμεσο να ικανοποιεί τις στοιχειώδεις ανάγκες του κράτους, που είναι η υπεράσπισή του. Παρατηρητές της Ελληνικής πολιτικής πραγματικότητας, δηλώνουν πλέον πως οι "καίριοι υπουργοί" έχουν συμπαρασύρει τον Έλληνα πρωθυπουργό σε έναν αδικαιολόγητο πολιτικό κατήφορο ο οποίος έχει αρχίσει να γίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνος (από τον περασμένο Δεκέμβριο μέχρι σήμερα) για την χώρα και την γεωγραφική της ακεραιότητα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατανοώντας και διαβλέποντας το πολιτικό όφελος από την αναγνώριση της σκληρής αλήθειας που προσπαθεί να επιβάλλει στο Αιγαίο η Άγκυρα, καταγγέλλει τις τουρκικές πρακτικές, ενώ την ίδια στιγμή ο Έλληνας πρωθυπουργός μένει να "χάσκει" τις εξελίξεις, δείχνοντας αδιάφορος και χωρίς καμία αντίδραση, σαν θεατής με χρυσοπληρωμένο (από άλλους) εισιτήριο...
Κωνσταντίνος


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Καπως αργα δεν θυμηθηκε το ΣΥΡΙΖΑ τα προβληματα που προκαλουν οι Τουρκοι στο Αιγαιο???
    Ξαφνικα απεκτησαν και "εθνικη" συνειδηση οι "ελληνοφωνες Ευρωπαιοι"????

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι να κανουν τα παιδια;ολα για το μεροκαματο.αν δεν μπουνε στην επομενη βουλη τι θα τρωνε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]