Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μπαρό: Το πρόβλημα της μετανάστευσης θα αποσταθεροποιήσει δημοκρατίες όπως η Ελλάδα

Όλοι βλέπουν τον κίνδυνο εκτός από τους

υπουργούς Παυλόπουλο και Μπακογιάννη

Προτεραιότητα στα μεταναστευτικά προβλήματα ζητά ο Ζακ Μπαρό από την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Η Ευρώπη δεν επιδεικνύει αλληλεγγύη και αφήνει ορισμένες χώρες να υφίστανται το σοκ», δήλωσε σε Γάλλους δημοσιογράφους ο Ζακ Μπαρό.
Έχοντας εικόνα από τις συνθήκες διαβίωσης των αιτούντων άσυλο στην Ιταλία, τη Μάλτα, τις Καναρίους Νήσους και την Ελλάδα, ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για θέματα δικαιοσύνης και μετανάστευσης, Ζακ Μπαρό τόνισε την ανάγκη επαναφοράς του διαλόγου για τον καταμερισμό του φορτίου της υποδοχής των μεταναστών ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ κατά τη διάρκεια της συνόδου των υπουργών Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Πέμπτη στην Στοκχόλμη.
Περισσότεροι από 67.000 άνθρωποι διέσχισαν το 2008 τη Μεσόγειο προσπαθώντας να εισέλθουν στην Ευρώπη, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. "Τα μεταναστευτικά ρεύματα στο μέλλον θα είναι τρομακτικά και ο κίνδυνος προέρχεται από το γεγονός ότι η Ευρώπη είναι μυωπική. Η κατάσταση αυτή κινδυνεύει να αποσταθεροποιήσει δημοκρατίες όπως η Ελλάδα, εάν δεν ελεγχθεί", προειδοποίησε ο Ζακ Μπαρό.
Έπειτα από επίσκεψή του σε κέντρα υποδοχής μεταναστών στην Ελλάδα, ο Ζακ Μπαρό χαρακτήρισε την εικόνα στη χώρα μας "επώδυνη" και "συγκινητική".
Η ηγεσία της Λέγκας του Βορρά είχε προτείνει εδώ και λίγα χρόνια τα σκάφη που μεταφέρουν παράνομους μετανάστες να γίνονται δεκτά με "βολές κανονιού". Την πρόταση αυτή υιοθετεί και ο ηγέτης της βρετανικής άκρας δεξιάς Νικ Γκρίφιν, νεοεκλεγείς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Η Γαλλία συμφώνησε να υποδεχθεί 92 πρόσφυγες που αποβιβάστηκαν στη Μάλτα, όπου εξασφάλισαν "επικουρική προστασία", καθεστώς λίγο κατώτερο του πολιτικού ασύλου.
Την ίδια στιγμή, το Βέλγιο δεν μπορεί πλέον να διαχειρισθεί τις περί τις 18.000 αιτήσεις για πολιτικό άσυλο και τα κέντρα υποδοχής της χώρας είναι γεμάτα.
Ο Ζακ Μπαρό τάσσεται υπέρ της εσωτερικής κατανομής των προσφύγων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. "Αλλά η Ευρώπη είναι πολύ δυσκίνητη", είπε. Οι ευρωπαϊκές χώρες απορρίπτουν το 70% των αιτήσεων για χορήγηση πολιτικού ασύλου, ωθώντας τους υποψήφιους στην παρανομία. Περί τα 8 εκατομμύρια αλλοδαπών ζουν σήμερα παράνομα στο έδαφος της ΕΕ. "Πρέπει να επιτύχουμε οι αιτήσεις για άσυλο να κατατίθενται σε τρίτες χώρες. Δεν είναι αποδεκτό ένας πρόσφυγας να πρέπει να πληρώσει 5.000 δολάρια για να περάσει από την Τουρκία στη Σάμο", είπε ο Ζακ Μπαρό, ο οποίος έχει ανακοινώσει την πρόθεσή του να επισκεφθεί σύντομα την Τουρκία και τη Λιβύη για να διαπραγματευθεί σχετικές συμφωνίες.
Ο ευρωπαίος επίτροπος επιχειρεί να γνωρίσει τις διαθέσεις της σουηδικής προεδρίας, η οποία μαζί με τις περισσότερες σκανδιναβικές χώρες διάκειται αρνητικά ως προς την ανάληψη νέων υποχρεώσεων.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. To βασικο προβλημα δεν ειναι η διαπραγματευση συμφωνιων, αλλα η εφαρμογη τους.
    Η Τουρκια δεν εφαρμοζει σχεδον καμια, και εχει πληρη υποστηριξη απο πολλα μελη της ΕΕ, οπως απο την επομενη Προεδρευουσα Σουηδια.
    Η Τουρκια θα συνεχιζει αυτον τον εμμεσο εκβιασμο κυριως κατα της Ελλαδας για να μας εξαναγκαζει σε υποχωρησεις.

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]